Vanhaa roosaa äidille ja tyttärelle









Jotkut kankaat ovat niitä, jotka saavat silmät suurenemaan ja sydämen pamppailemaan ihastuksesta heti, kun sen ensi kertaa näkee. Kun napsusormi on käynyt ja paketti kotiin saapunut, silitellään kangasta hetki ja haudataan se kaappiin. Haudataan siksi, ettei mitään niin kaunista ja ihanaa vain voi käyttää "vielä", vaan se pitää säästää johonkin epärealistisen täydelliseen. Liian usein näille ihanuuksille on käynyt kuitenkin niin, että ajan kulku taittaa terän kauneudelta ja mieli muuttuu.

Joskus taas kuosi kiinnittää huomion erinäisissä yhteyksissä, instassa ja ompeluryhmissä. ja näyttää ihan kivalle. Mitä useammin sen bongaa, sitä paremmalta se näyttää ja visio alkaa kirkastua mielessä. Kun kankaan tilaa, on tiedossa jo se, mitä siitä on tuleva. Kun paketin saa noutaa postista, voi iskeä kankaan suoraan esipesuun, kaivaa kaavat esiin ja teroitella saksia. Kangas muuntautuu vaatteeksi lähes heti kotiuduttuaan eikä hautaudu hillottavaksi kaappiin. Tässä tilanteessa järki (tilaan sen mitä tarvitsen), tunne (kauneuden ihastelu, hyvät fiilikset) ja toteutus (visiota vastaava ompelu mahdollisimman nopeasti) kohtaavat toisensa täydellisesti!

Tämä Lalian vanhan roosan värinen lintukangas kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Tällaiset digiprintit eivät yleensä minua kiehdo, mutta jokin tässä kokonaisuudessa veti minut katsomaan samoja kuvia uudestaan ja uudestaan. Mielessäni välähti kuva bomberista itselleni, minkä ensin tyrmäsin älyttömänä - en kai minä nyt vaaleanpunaista takkia itselleni tekisi! Mutta niin vain kävi, kangasta oli saatava ja valmista myös. 

Kun meillä viime sunnuntaina oli lähtö Tukholman risteilylle, niin lauantaina iski hillitön tarve ommella vaatetta mukaan. Käynnistelin koneet jo aamupäivästä, kiihdyttelin iltaa kohti ja jatkoin pitkälle yöhön. Ja tavoitin viimein sen mahtavan flow-tilan, joka oli viime ajat pysynyt kadoksissa. Ihanaa, tätä olin kaivannut! Ompelu sujui kuin tanssi ja päivän aikana valmistui 7 vaatetta, mukaan lukien tämä oma bomber-jakku sekä t-paita neitoselle. En vaivautunut tekemään mitään välisovituksia tai vetoketjun harsimisia, ja silti tuli ihan priimaa, uskomatonta kyllä. Tällä fiiliksellä jaksaa taas pitkään.

Oman bomberin pohjana on Kotiliesi Käsityö-lehden kaava parin vuoden takaa, mutta muokkasin sitä paljon jo aiemmin tekemiini pusakoihin (tuolta löytyy muuten vinkkejä vetoketjun ompeluun). Kaava toimi hyvin myös trikoosta tehtynä ja sain monikäyttöisen pitkähihaisen kesäiltoja lämmittämään. Kangasta jäi hyvin myös tytön t-paitaan, jonka ompelin Seesaw-kaavalla (Ottobre 3/13). Kiva kaava muuten, mutta ihan kummallisen lyhyt sellaisenaan. Lisäsin siksi helmaan kaitaleen. Hihat on kivat, näitä pitää tehdä toistekin. 

Millainen kankaan ostaja sinä olet? Menetkö fiilispohjalla vai onko tarve aina tiedossa ennen ostopäätöstä?



10 kommenttia

  1. Kauniit vaatteet ja hieno kangas! Itse en kanssa yleensä ihastunut digiprintteihin tai kukkakuoseihin, mutta niinpä vaan tein magnolia -paidan itselleni Kangaskapinalta löytämästäni ihanuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Magnolia ♥ Kyllä nämä digit joskus yllättävät, tässä on lemppariainesta :)

      Poista
  2. Kaunista! Ihanaa nauttia kesästä. Kohta ehkä jaksan minäkin taas pitkästä aikaa ilokseni ommella, kun kevään kamala kiire alkaa hiljalleen hellittää. :) Kivaa kesää teille sinne! -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että alkaa kiireet hellittää! Toivotaan, että ompeluaikaa löytyy :) Näillä keleillä ei ole kyllä paljoa malttanut sisällä istua... Kiitos samoin teille -S ♥

      Poista
  3. Oi mitä ihanuuksia oot taas ommellut. Arvaatko mihin kiinnitin taas huomioni? =D No tuohon tein tyttären huoneen tapettiin, siis WAU miten kaunis se on <3

    Toivottavasti teillä oli oikein onnistunut Tukholman risteily, mekin vasta siellä piipahdettiin ja nyt jo tekisi mieli lähteä uudestaan. Nuo pienet minilomat on kyllä piristäviä :)

    Ihanaa ja lämmintä viikonloppua sinne suunnalle!
    terkuin, Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yksisarvistapetti oli kyllä musthave-juttu, kun se löysin! Risteily meni tosi kivasti, lapset alkavat olla sen ikäisiä, että ovat jo mukavaa matkaseuraa ;) Minilomat ovat kyllä niin tarpeen! Kiitos Saija, ja ihanaa loppuviikkoa ♥

      Poista
  4. Kyllä on kaunis kangas ja mitäpä muuta kauniista kankaasta saa kuin kauniita vaatteita! :) Kivan mallinen hiha tuossa neitokaisen paidassa.. Minun tulee yleensä ostettua kankaita tarpeeseen, mutta toki niitä heräteostojakin tulee tehtyä kun ihanuuksiin törmää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen viime aikoina tsempannut heräteostosten suhteen, mutta välillä on sortumavaara suuri. Juu tuo hiha on hauska, voisi kokeilla mekkoonkin :) Kiitos Raisa ♥

      Poista
  5. On kyllä kauniit vaatteet! Trikoinen bomberi onkin varmasti ihana ja mukavan kevyt kesällä. Kuosi on ihana, sopii niin lapselle kuin aikuisellekin.
    Kankaita tulee tulee yleensä ostettua tarpeeseen, mutta kappas vaan, miten niitä sitten jääkin tuonne kangaskaapin hyllylle. Paljon ideoita, mutta liian vähän aikaa toteutuksiin:D

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!