Viis vee ♥














Oon nyt viis. Pidettii sellaset Spiderman-synttärit, koska tykkään siitä. Miun suosikkeja on Spiderman ja Minionit ja Silmäautot ja Hulk, vaikken kyl tiiä mitä se tekee. On Ryhmä Haukin ihan kiva. Sain lahjaks tosi monii leegoja, kato tällainen pizza-auto ja ninja ja mäkikaivuri, kato täällä on timanttikin. Täs on myös safariauto ja rannikkopelastustyypit. Tykkään eniten legoista, osaan rakentaa niillä ihan tosi tosi tosi hyvin! Katon ite ohjeesta, iskän tai äitin ei tarvii yhtää auttaa. Tai tätä poliisiasemaa iskä vähän teki. 

Nyt kun oon viisi, osaan ajaa pyörällä ilman apupyöriä ja ilman aikuista. Opin sen kyllä jo neljävuotiaana, viime kesällä. Osaan myös uida uimahallissa, miulla on semmoset kellukkeet. Ja sit tiiän ihan hirveesti käärmeistä, myö lainattii kirjastosta käärmekirja. Siin on yks pelottava käärme, mut sitä sivua en kato. Muut muistan kaikki! Dinotkii on ihan kivoja.

Mie tunnen jo kaikki kirjaimet ja numerot, osaan vähän laskea ja lukeekin. Ja kirjottaa, sen opin jo viimeks. Oon hyvä pelaamaan pelejä, pelaan Muumin onkipeliä, Aliasta ja Afrikan tähteä. Välillä kyl vähän huijaan äitiä. Yks miun lempparijuttu on värittäminen, oon siinä tosi taitava, miulle on sanottu.

Miun lempiväri on vihree, ja lempiruoka on perunamuussi ja muikut ja pitsa ja kanapyttipannu. Nyt kerron mikä on miun lempiohjelma telkkarista! Se on Lego City. Saanko kattoo sitä vaik kohta? Miun lempilaulu on Autolaulu, laulan sitä aina Hillalle, kun ollaan autossa. Tykkään kuunnella Minion-laulua, kun ne laulaa Sata Salamaa, osaan sen kokonaan. Pimenee valkeat maat... kuuntele, tälleen se menee. Ja hei Hulahula, siitä tykkään!

Ai kuka on miun lempikaveri? Naapurin Noa ja Vilho, on miulla myös monta muuta kaveria päiväkodissa. Niitten kaa mie pelaan , en kyl muista mitä. Eiku nyt muistan. Ja sit myö piirretään poliisiautoja. Haluutko kuulla mikä on lempparileikki? Se on legonrakennus. Ja salissa (päiväkodin) haluun käydä, siellä mie kiipeen puolapuissa ja roilaan renkaissa ja trapetsissa. 

Mie harrastan liikkaria, sekin menee aika hyvin. Siellä juostaan kovaa ja leikitään. Ollaan leikitty Leo-lepakkoa. Käyn myös sirkuskoulussa, opin just kävelee tynnyrin päällä. Tehää aina äitin kanssa akrobaattitemppuja. Lempparijuttu sirkuksessa on mennä munapusseihin (ilma-akrobatialiinat). Sählyn mie lopetin, kun en ihan sittenkään tykännyt. Mie oon vahva ja pystyn roikkuu tässä, kato tässä mie roikun. Kato on tullut kädet tosi vahvoiksi!

Ja äiti, tykkään siusta ja Hillasta ja iskästä ja mummosta ja Siiri-koirasta ja ukista ja mummista ja vaarista. Äiti aina sanoo, että rakkaus on tärkeintä eikä lopu ikinä ♥

Synttärijuhlat sukulaisten ja ystävien kesken juhlittiin reilu viikko sitten. Sankarin toiveesta teema oli Spiderman, minkä mukaan oli helppo miettiä värit ja koristeet. Tällä kertaa vedin somistukset ja muut härpättimet hyvin matalan profiilin mukaan ja askartelin ainoastaan viirinauhan seinälle. Tarjoiluistakin selvisin helpolla, kun itse tein ainoastaan muffinssit, juustotortut ja pilkoin vihannekset (ja itse asiassa nekin pilkkoi mies). Mikä parasta, oikein kelvolliset juhlat syntyivät ilman vimmaisaa leipomista, puunaamista, koristelua ja sekopäistä stressaamista! Nyt vielä kaverisynttärit ensi viikonloppuna, menköön nekin samanlaisella kevyellä fiiliksellä.

Tarjolla näissä juhlissa oli vadelma-kinuskitäytekakkua (Unelmien kakkupajasta), nachovoileipäkakku (tuttavan kanssa tehtiin kakku/legginssivaihtarit :) Ihan superhyvää oli!), mummin leipomaa pullaa, minttusuklaamuffinsseja, juusto-kinkkutorttuja, vihannestikkuja ja dippiä sekä keksejä. Toimiva setti niin lapsia kuin aikuisia ajatellen. Omat ipanat olivat kyllä päivän jälkeen niin sokerihuurussa, että vauhtia riitti ihan omiksi tarpeiksi.

Lopuksi vielä tuosta paidasta. Haaveilin kauluspaidan ompelusta pojalle, mutta sopivaa kangasta ei paikallisista löytynyt eikä poika sellaista halunnut kuulemma muutenkaan. Päädyin siis tekemään siistihkön trikoopaidan, jonka kuvio muistutti etäisesti hämähäkin verkkoa. Kaavana on jonkun vanhan Ottobren Raide-paita koossa 116. Tyttärelle en onneksi tehnyt mitään näitä juhlia varten, sillä hän vaihtoi vaatteita yhteensä kuusi kertaa kemujen aikana ja asuvalikoima vaihteli leppäkertusta balettipukuun. 

Kirkkaita ja kuulaista pakkaspäiviä just siulle ♥



12 kommenttia

  1. Ihanat synttärit. Meillä asuu kans 2,5 v Spiderman-fani niin tästä sai kyllä hyvät vinkit kesän juhliin. Hieno tuo paitakangas, oikein tyylikäs. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarkku ❤️ Tää oli kyllä helppo teema, kun olisi löytynyt vaikka mitä tilpehööriä 😊

      Poista
  2. Voi ihana mikä 5v.! Paljon onnea! ❤️
    Toi nacho-kakku näyttää superherkulliselta, ihan vesi tulee kielelle näin lounasaikaan kuvia katsellessa :P

    Kivaa loppuviikkoa sinne! Meillä sataa vettä ja on niiiin liukasta ettei kävelemään pääse, jaiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Nachokakku on kyllä ihan superherkullista ja kivan erilainen versio voikkarista. Ohjetta en tiedä :D Meilläkin oli ihan hirveet pääkallokelit, mutta nyt taas näyttää talviselta, jes! Mukavaa viikkoa teille :)

      Poista
  3. Hurrrjasti onnea sille reippaalle 5-veelle! Olipa ihana kirjoitus tein poitsun mieluisista asioista =)
    Sirkustelijoita löytyy meiltäkin, se on kyllä ihan huippukiva harrastus.

    t. Saija =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Saija, kerrotaan :D♥ Sirkus on kyllä tosi kivaa! Me käydään perhesirkuksessa koko porukalla, mukava yhteinen harrastus :)

      Poista
  4. Ihana kirjoitus! ❤

    Tutunnäköinen kangas, tein samasta kuosista itselle viime kesänä imetyspaidan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ♥ Tuntuu ihan hurjalta, että tuo muru voi olla jo viisivuotias! Paidan kuosi on kiva, sopii kyllä monenlaiseen vaatteeseen :)

      Poista
  5. Kiva teksti, onnittelut viisveelle! Tuosta tekstistä tuli putkahdus muistin syövereistä omasta lapsuudesta: serkkujen kanssa käytiin roilimassa jonkin matkaa heidän kotoaan. Yhdessä puussa oli köysi, josta otettiin kiinni ja roikkuen kiepsahdettiin vauhdissa toiselle puolelle, alla oli isohko oja tms. Piti päästä aina yli asti! Tuota termiä (roilia) olen pohtinut aikuisena, että onko se oikeasti joku liaanikierähdysjuttu. Nyt pomppasi teidän roilaaminen, olikohan vain murresana, jota ei muualla asuva serkkutyttö ymmärtänyt :) Tuo serkkula oli Lappeenrannassa, että...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuosta roilaus -sanasta olen muistaakseni keskustellut jonkun kanssa ennenkin! Ehkä se on joku etelä-karjalainen sana roikkumiselle ja heilumiselle :D Kiitos hauskasta kommentista!

      Poista
  6. Vau lukee ja kirjoittaa jo! On nää nykylapset melkoisia 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oikeasti kunnolla vielä lue, mutta lyhyitä sanoja kyllä :D Tuo kirjoittaminen on kyllä huikea; tapailee sanaa äänne kerrallaan ja kirjaa kirjaimia sitä mukaa :) Taitava poika ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!