Joutsenet



















Yhteistyössä Nosh Organics, kankaat saatu. 

Joutsenissa on jotakin kovin runollista. Niiden hiljainen lipuminen kesäillassa, pitkin tyyntä järven selkää, sinisen taivaan peilatessa vedenpintaan. Siro ja ylväs olemus, puhtaan valkea höyhenpeite. Kyky pysyä uskollisena puolisolleen elämänsä loppuun saakka. Lukuisat maininnat lauluissa ja taruissa aina Eino Leinosta Kalevalaan ja sitä kautta aina PMMP:n tuotantoon asti. Vaikken kovin isänmaallisena ihmisenä itseäni pidä, yhdistyy mielikuvani joutsenesta nimenomaan suomalaisuuteen ja sinivalkoisuuteen. Ajankohtainen teema Suomi 100- juhlavuoteen liittyen siis.

Kun Noshin joutsenkuosi viime keväänä julkaistiin ensimmäisissä väreissä, klikkasin ostoskoriini heti pätkän harmaata jerseytä. Jokin siinä viehätti, vaikka en ollut varma mitä siitä tekisin. Kesän aikana kangas ei jalostunut vaatteeksi asti, vaan odotti ompelupisteen vieressä inspiraatiota. Näin monia muiden ompelemia aikuisten vaatteita ja joitakin versioita lapsillekin, mutta mikään ei oikein innostanut. Kuosi ihastutti useita ja pian joutsenet olivatkin loppuumyydyt.

Kunnes nyt syksyllä joutsen saapui uusissa väreissä ja itse tykästyin puuteriroosan ja mustan yhdistelmään. Näin heti mielessäni kuvan mekosta koristellun kauluksen kera ja siitä se ajatus sitten lähti. Mekko tytölle roosasta ja frillakoriste eteen nappeineen, harmaasta paita pienin yksityiskohdin pojalle. Molempiin väreihin istui loistavasti Noshin luumun värinen joustocollege, joten pian olikin koko setti valmiina. Tuo luumu jc on kyllä yksi makeimmista sävyistä, pitäisiköhän tilata ihan lisää... Mitä värejä sinun syysvaatteisiisi kuuluu? Minusta luumu on kyllä jotenkin niin syksyä kuin olla voi.

Tämä roosa saisi omaan silmäni olla hieman puhtaampi sävy, mutta onneksi lapselle se oli riittävän lähellä pinkkiä ja kelpasi. Kultaiset napit olivat sinetti ilahtuneelle kiljahdukselle ♥ Poikakin ihastui yllätyksekseni omaan paita-housut -settiinsä, vaikka viime aikoina herran maku on ollut varsin rajoittunut. Mekon kaava on jälleen Parachute (Ottobre 6/16), johon lisäsin tuon frillan ja legginssit PaaPiin kaavakirjasta. Pojan paidan kaavaa en muista, mutta housut ovat uusimman Suuren Käsityölehden Papun housukaavalla (jo koossa 122, en kestä!).

Noshin kankaita samoissa sävyissä olisi vielä muutama metri odottamassa muuntumista omiksi vaatteikseni, mistä sitä kuuluisaa ompeluaikaa saikaan? Josko sitä viikonloppuna taas ehtisi... Talvista  ja ihanaa sellaista just siulle ♥ 

9 kommenttia

  1. Voi kuinka nättejä ompeluksia taas! Toi joutsen oli mulle jännä kuosi, kun eka aattelin että se on mulle jotenkin liikaa, sitten hiljalleen lämpenin sen verran että ostin palan vihreää ja nyt tykkään siitä ihan kauheasti :D Pitää varmaan lisää klikkailla sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne ♥ Tämä on miusta jälleen yksi kuosi, joka herää eloon vasta vaatteena. Onneksi ompelin, vaikka alkuun en ihan varma ollut :) Samat aatokset siis!

      Poista
  2. Voi iiiiiks miten ihania taas oot kerinny ompeleen! Kiva nähdä tuota joutsenkangasta pojankin vaatteessa, toimii tosi hyvin =)

    Terkuin, Saija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Saija ♥! Parasta oli, että joutsenet olivat myös pojasta kivan näköisiä :)

      Poista
  3. Aivan ihania vaatteita olet tehnyt <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatiaiskanasen elämää ♥ Toivotaan viikonlopusta rentoa ja ihanaa!

      Poista
  4. Aivan ihanat setit! Luumu on kyllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Pitäs ommella itsellekin, luumu on ihan luottovaateainesta :) Kiitos Noranda ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!