Eläinjoogaa ja yksivärisiä vaatteita




*Eläinjooga-kortit saatu valmistajalta blogiyhteistyönä.


















Olen suunnitellut ompelevani yksivärisiä paitoja lapsille, hmmm... hyvin pitkään jo. Viimein sain tartuttua toimeen ja toteutettua ajat sitten ideavihkooni piirtämäni vaatteet. Mikähän siinä onkin, että kuosikankaat aina tarttuvat kaapista käteen niin paljon yksivärisiä hanakammin? Ehkä se, että kuosien kanssa ei tarvitse yksityiskohdilla kikkailla, jolloin valmista syntyy nopeammin?  Eipä näissäkään kauaa kestänyt, kun alkuun pääsi. (Viimeksi manailemani kooma alkaa jo vähitellen osoittaa laantumisen merkkejä, joinakin iltoina olen lasten nukkumaan mennessä vielä ihan tolkuissani ja ehtinyt ommellakin!)

Tinttaran paidat on molemmat sovellettu PaaPiin kaavakirjan Myyry-paidasta. Koko 92 on hivenen reilu, mutta käyttis kuitenkin. Vaaleamman punaiseen tein Gugguulta apinoidun leikkauksen ja pinkkiin ompelin frillat miehustaan. Siitä tuli uusi suosikkini, ihana! Myös legginssien kaava on PaaPiin kirjasta, idea kaksivärisyyteen taaas edellä mainitulta lastenvaatemerkiltä. Se on muuten yksi eettisen pohdinnan paikka; onko ok ottaa idea ja malli tunnetulta merkiltä ja ommella se itse? Itse olen tullut siihen tulokseen, että on, mutta tietenkin vain omaan käyttöön. Kun löytyy ihastuttava malli, niin tottakai ompelevainen ihminen haluaa toteuttaa sen itse ostamisen sijaan, jos vain osaa/ ehtii. Aina ei kyllä ehdi, jolloin ostovaate on sekin oiva vaihtoehto. Itselle tehtynä "kopioitu" vaate ei ole rikos (kuten myyntiin tehtynä), vaan vilpitön ihailun osoitus. Mitä mieltä sinä asiasta olet?

Pojan paidoissa jatkoin samaa hyväksi havitsemaani linjaa, eli kaavana Myyryä halkaistulla etukappaleella. Housut ompelin Jujunan lastenhousukaavoilla, kokona jo 116! Apua kuinka tuo lapsi venyykään...  Lopputuloksena näistä ompeluista on kivoja ja moneen yhdisteltäviä perusvaatteita päiväkotiarkeen, juuri sitä mitä tarvitaan.

Lopuksi vielä noista korteista! Kiinnostuin työni puolesta Meri Mortin Eläinjoogakorteista ja riemu oli suuri pakan tipahtaessa postilaatikkoon*. Korteissa on yhteensä 50 eri eläintä hauskasti kuvitettuna ja niiden yhteydessä selkeä ohje jooga-asanan suorittamiseen. Eläinhahmo innostaa lasta kokeilemaan erilaisia asentoja ja löytämään uudenlaisia tapoja liikkua, jolloin motoriikka ja kehotietoisuus paranevat. Voimavaroihin ja positiivisuuteen keskittyvät lauseet korttien yhteydessä ovat ihana keino myös lapsen itsetunnon ja kehopositiivisuuden vahvistamiseen. Jooga-asanoista löytyy niin virkistäviä kuin rauhoittavia liikkeitä, joista voi valita näin ollen tilanteeseen sopivat kortit. Parasta on se, että lapset tekevät asanat aina oikein, omalla tavallaan. 

Meillä lapset ihastuivat kivoihin kuviin ja kilpaa valkkasivat mieleisiään eläimiä seinälle. Ei tarvinnut montaa kertaa houkutella liikkeitä tekemään, kuvat toimivat itsessään! Ideoin jo sitä kuinka kortteja voisi joogaamisen lisäksi käyttää saduttamiseen ja tarinoiden rakentamiseen tai vahvuuksien löytämiseen. Kauniit ja monikäyttöiset kortit 

Tunnelmallista elokuun loppua just siulle, nähdään pian ♥

Ps. Oletkin ehkä huomannut blogin ulkoasun käyneen läpi muutoksia. Osa jutuista on vieläkin vaiheessa, osa taas muuttunut jäädäkseen. Kuulen mielelläni palautetta uudesta pohjasta, jos jokin toimii tai tökkii. Suurin muutos lienee se, että tätä nykyä postauksesta näkyy etusivulla vain yksi kuva ja "Lue lisää" painikkeesta pääset lukemaan koko jutun. Klikkaathan siis sitä ♥:)

13 kommenttia

  1. Ihanat vaatteet ja ihanat lapset!! Liekö joku syksyn mukanaan tuoma juttu että kangaskaupassa alkaa katsella niitä yksivärisiäkin eikä aina vaan kuviollisia (nimim. kukkien ja kaikenmaailman väriräjähdysten ystävä)...
    Kankaiden ostamisesta puheen ollen, odottelen mahtaisko Noshin uusista kankaista olla tulossa tarinaa... kiinnostaa taas nuo uudet materiaalit että mihin käyttöön taipuvat ja mitä ihanaa just sä niistä keksit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, noita kukkia ja väriräjähdyksiä löytyy omastakin kaapista ihan yllin kyllin :D Onneksi kevät ja kesä tulevat joka vuosi uudestaan. Noshin kankaat ovat itse asiassa odottamassa tuossa pinossa ompelua, mutta en ole vielä ehtinyt. Eli tulossa on, mutta tovi kyllä kestää nyt :( Tykkään kyllä kovasti siitä miltä tuntuvat ja näyttävät! Kiitos sinulle ♥

      Poista
  2. Ihanat joogaajat ja ihanat vaatteet! =) Ja nuo kortit on nyt saatava, aivan mahtavat tuleviin juttuihin täälläkin! ;) =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia ♥ Suoritatko sinäkin lto:n kelpoisuuden :)? Innolla ootan, että nämä saan töihin mukaan otettua!

      Poista
  3. Ihan huikean kivat joogakortit! Nuo hankin kyllä meillekin. Samalla voi sitten äitikin joogailla lasten kanssa ja jospa saadaan isäkin mukaan joogailemaan, ehkäpä 🙂
    Aurinko kasvatti kesän aikana myös mein lapsia. Nyt pääsee teinineitonen taas loihtimaan pikkusisaruksilleen ihania uusia vaatteita syksyyn <3
    Meillä myös etenkin paidoissa tulee käytettyä kuosillisia kankaita, mutta ihanaa vaihtelua tuo kyllä nuo yksivärisetkin vaatteet. Tosi kivat värit olet valinnut noihin yksivärisiin vaatteisiin!
    Ja hienoa kuulla että arkikooma alkaa helpottamaan. Ihanaa syksyn alkua siulle.
    Terkuin, Saija ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon lasten kanssa jumppaillut näillä, tosi kivaa! Teillä on kyllä ihana isosisko, kun vaatettaa sisaruksiaan ♥ Kiitos kehuista ja ihania syyspäiviä teille Saija!:)

      Poista
  4. Onpas kivan näköisiä joogakortteja, vaatteita ja lapsia! Itsekin tartuin muutamaan yksiväriseen ek:n laarissa. Saa nähdä, riittääkö niistä lapsillekin, vai tulevatko kaikki itselleni.

    Blogin ulkoasun suhteen tykkäsin enemmän vanhasta. Tämä tuntuu hankalammalta käyttää ainakin näin aluksi, kun en voikaan siirtyä tekstistä toiseen liu'uttamalla kännykän ruudulla sormeani. :) Myös kommenttikentän paikka on hassu verrattuna entiseen. Mutta eiköhän tähänkin totu. Ihana blogi joka tapauksessa! <3

    Ps. Tsemppiä arkeen! Täällä kauhulla odotetaan ensi viikkoa, jolloin omat opintoni jatkuvat kokopäiväisinä. Onneksi lapset ovat solahtaneet hyvin päiväkotiin. -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -S :)! Juurikin nuo mainitsemasi pulmat olen itsekin tässä pohjassa havainnut, mutten osaa muuttaa. Vanhaankaan en halua palata sellaisenaan, joten yritän vielä selvitellä näitä. Toivottavasti muutos ei teitä ihania vakkarilukijoita karkoita!
      Tsemppiä teillekin arkiralliin ♥ Tuo on ihana juttu, että lapset viihtyvät päiväkodissa, itselläni ainakin iso kivi vierähti sydämeltä!

      Poista
  5. Ihanan reippaat yksiväriset vaatteet. Tykkään! Todella kivat eläinjoogakortit. Haluaisin tuollaiset omaan työkäyttööni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka ♥ Kerrohan kokemuksiasi, jos päädyt kortit hommaamaan!

      Poista
  6. Kivoja leikkauksia ja yksityiskohtia olet keksinyt yksivärisiin vaatteisiin! ❤ Samoin olen minäkin ajatellut valmisvaatteiden ideoiden kopioinnista, itselle voi tehdä.. Ja kyllä mun tulee kaupoissa kierrellessä katseltua vaatteita just sillä silmällä että löytyykö jotain kivoja ideoita.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla silmillä kuljen minäkin kaupoissa ;D Välillä kyllä ostankin ihan suosiolla etenkin itselleni, jos istuvan ja sopuhintaisen löydän, sillä ompelun vaiva ja materiaali todennäköisesti ylittävät moninkertaisesti jonkun Vero Modan tms. vaatteen :p Kiitos Raisa siulle ja kivoja syyspäiviä ♥

      Poista
  7. Suloiset lapset on siellä vauhdissa uusissa ihanissa jooga-asuissaan:) Tosi kauniita vaatteita kaikki, kivoja leikkauksia ja yksityiskohtia! Tuollaisen frillapaidan tapaisen voisin muuten haluta itselle:) Apinointi on munkin mielestä ihan sallittua, niinhän vaatemerkitkin tekee:) Oishan se aika hassua, jos esim.kaksivärisiä legginssejä ei saisi tehdä..

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!