Pitsikuvioinen timanttimekko ja solmittava paita


Joskus joku kangas saattaa seisoa kaapissa pitkään ihan vain siksi, ettei se huutele haluavansa miksikään vaatteeksi. Aina uusia kankaita valitessa tulee napanneeksi toisen siitä vierestä ja ihmettelee, miksi kummassa tuokin tuli ostettua. Kunnes yhtenä päivänä, silloin kun olet suunnitellut tekeväsi ihan jotain muuta, tuo kangas tarttuukin mukaasi ja tiedät mitä haluat. Alkuperäinen tarve unohtuu, kun mieleen tulvii ideoita yksityiskohdista, joita on pakko päästä kokeilemaan juuri nyt. Silloin ei auta muu kuin ommella ja yrittää saada visio toteutumaan parhaansa mukaan. 

Tämän postauksen vaatteiden kanssa kävi näin. Pitsikuvioinen neulos on Eurokankaan palalaarilöytö reilun vuoden takaa. Luultavasti jotakin tekokuitua, mutta mukavan joustava ja pehmeä kaksikerroksinen kangas. Mekkoa varmaan suunnittelin silloinkin tekeväni, mutta ennen toimeen tarttumista into ehti lopahtaa.

Nyt viimein oli tämän mekon aika. Mallina on joku timanttimekon tapainen oman kaavan pohjalta, taskut upotin sivusaumoihin. Taakse tein sauman, jotta sain v-muotoa pääntielle ja tehosteeksi vielä pitsivetoketju. Hihoihin ja helmaan jouduin tekemään kaksinkertaiset kaitaleet, jotta sain palaseni riittämään. Ei niin siro lopputulos siltä osin, mutta pituus riittää paremmin.





Ikasyrin Lohkare-collarin ostin viime keväänä Lapsimessuilta, koska keltainen väri iski silloin lujaa. Metrin palanen ei jalostunut kesän aikana lyhythihaiseksi tunikaksi, vaan jäi marinoitumaan hyllylle. Nyt herännyt visio väljästä paidasta solmittavalla helmalla vaati pikaista toteuttamista, joten lohkareet pääsivät käyttöön. 

Paidan kaavana käytin omaa laatikkopaitaani, mikä jää näköjään collarin kanssa vähän tönköksi. Helman solmittavan osuuden tahdoin toteuttaa erillisenä kaitaleena, mutta edes aivot umpisolmussa en keksinyt, kuinka se olisi ollut viisain toteuttaa. Huolittelin siis paidan helman saumurilla, jätin toiseen reunaan pienen halkion, ompelin erillisen kaitaleen solmittavilla hännillä ja päällitikkasin helmaan kiinni. Jos keksit keinon, kuinka homman olisi saanut saumurilla tehtyä, niin kerro ihmeessä! 

Jalassa on Noshin farkkucollarista tehdyt biker-housut. Polvien kohdat tikkailin ruudukon malliin, mutta eihän se kuvissa näy. Kiva kaava ja kiva materiaali kuitenkin.



Meillä jatketaan sairastuvan pyörittämistä, sillä perheeseemme eksyi ensimmäistä kertaa vieras nimeltä enterorokko. Viime viikolla pojalla nousi kuume ja suu tuli kipeäksi, seuraavana päivänä itselläni oli kädet ja suu rakkuloilla. Mieskin sai osansa ja nyt toivotaan, että pikkuneiti selviäisi ilman. Helpolla tunnutaan kyllä päässeen niihin kauhutarinoihin nähden, mitä kavereiltani kuulin enterokokemuksia. Suurin ongelma on niin kauhian kipeä suu, että puhuminen ja syöminen ilman särkylääkkeitä on mahdottomuus. Toivottavasti huomenna olisi jo sen suhteen parempi ja pääsen palaamaan töihin. Onko teillä pysytty terveinä?

Raikkaita pakkaspäiviä tulevalle viikolle ♥ Ja hei, ootko huomannut kuinka paljon enemmän valoa on jo? Se on kuulkaas kevät tulossa! 








19 kommenttia

  1. Kaunis mekko. Tuo pitsikangas on tosi nättiä. Toivottavasti pysyy hyvänä käytössä. Itse oon joutunut joskus pettymään keinokutuisiin pitseihin, kun ovat alkaneet nuppuuntumaan. Tuo solmupaita on tosi kiva. Kivasti tuo solmu tuo jujua peruspaitaan. Paranemista koko teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pitsikangas veti jo esipesussa vähän kasaan, joten jännä nähdä miten käyttäytyy jatkossa. Toivottavasti hyvin, sillä ihan arkimekoksi tuota ajattelin. Tuota solmuideaa pitää yrittää jatkojalostaa vielä tulevaisuudessa :) Kiitos Sanna ♥

      Poista
  2. Oi mikä keltainen kangas! Tuollaisen paidan voisin huolia itsellekin. :)

    VastaaPoista
  3. Kivan näköisiä vaatteita taas. Keltainen paita on kuin kevätaurinko, yhtä pirteä ja raikas. Pikaista paranemista teille ❤

    VastaaPoista
  4. Oleta taas muokannut vaatteista juuri itsellesi sopivat mallit.Hienoa jälkeä!

    VastaaPoista
  5. Ihana pitsimekko! Minullakin on ollut aikomus kokeilla tuollaista solmittavaa helmaa, hauska nähdä miten sinä sen toteutit, joten pääsen apinoimaan :D

    Pikaista paranemista teille <3 Meillä on nuorimmainen sairastanut kolmen viikon sisään nyt vatsataudin ja angiinan :( Toivotaan, että me muut pysytään terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla näkeväni siun version! Kiitos Marika ♥ Ja auts, toivottavasti teidänkin sairastuvalla pian helpottaa!

      Poista
  6. Kauniin värinen mekko! Kultainen vetoketju toimii kauniina yksityiskohtana. Kiva malli tuossa keltaisessa paidassa. Hienoja vaatteita olet ommellut itselle.
    Voi kurjuutta..Pikaisia paranemisia sinne teille<3 Meidän perheessä on vielä säästytty sairastumisilta, täytyy nyt ihan koputtaa puuta..

    VastaaPoista
  7. Voi, enterorokko! Meilläkin se on jyllännyt. On ollut rakkoja suussa, käsissä, jaloissa ja alapäässä. On ollut niin pitkäveteinen tauti. Vanhin poika edelleen kärsii - kolmatta viikkoa. Nyt lähtee jalkapohjista ja käsistä iho.

    Mutta kivoja kuteita olet taas ommellut. Ihanan pirteä tuo keltainen lohkare. Ja onpas kiva yksityiskohta tuo kultainen vetoketju. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, teillä taitaa olla ihan kunnon versio enterosta, huh! Meillä tuntuu nyt jo talttuneen, tosin tilalle on perusflunssa nyt. Tsemppiä teidän potilaalle ♥ Ja kiitos kehuista Pikku Akka!

      Poista
  8. Ou nou, toivottavasti paranette pian <3! Ihana pitsimekko, kultainen vetoketju sopii siihen tosi hyvin. Tuohan käykin monenlaiseen tilaisuuteen erilaisilla asusteilla. Keltainen paitasi näyttää kauniilta, solmittava nauha tekee siihen kivasti uutta jujua. Kokonaan saumurilla ei ehkä saa tehtyä. Olisin varmaan itse tehnyt siten, että ommellut noi nauhan päät eka pussiin. Kääntänyt oikein päin ja saumurilla hurauttanut nauhan toisen reunan paitaan. Sitten kääntänyt tuon nauhan sisäpuolen reunan peittämään saumuriommel ja tikannut ommeljuovaa pitkin. Yritin miettiä kyllä, miten tuon saisi kokonaan siististi saumurilla, mutta ei mun aivot nyt taivu :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta neuvosta! Päiden pussiin ompelu voisikin olla hyvä ratkaisu, sitten voisi ommella helman osuuden saumurilla... Pitänee testailla :) Pitsimekon monikäyttöisyys on miustakin sen etu, käy niin arkeen kuin vähän juhlavampaankin menoon. Kiitos Hanna ♥

      Poista
  9. Mahtava tuo solmittava helma!
    Täytyypä ottaa työn alle :)

    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  10. Kaunis tuo pitsikuvioinen mekko! Mekon malli on kiva, niinkuin hillitympi timantti :)
    Kivan näköinen yksityiskohta tuo solmu laatikkopaidassa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!