Lettitunika ja laiskan naisen ohje pääntien huolitteluun



Vimman Letti-kuosista on muodostunut yksi kangasrakkauksistani. Syytä en tiedä, mikä lie hurahdus. Tiedän, että samat fiilikset jakaa aika moni muukin, sillä sen verran vauhdilla letit myydään aina loppuun Vimmalta uuden erän saapuessa ja kirppareillakin ne ovat kovaa valuuttaa. Kuosi on erilainen, rauhallinen, unisex ja monen ikäiselle sopiva, liekö siinä on sen taika. 
Kuuluvatko Letit sinun suosikkeihisi?

Omasta kaapistani lettejä löytyy muutamassa värissä, ja vihdoin viimein raaskin yhteen tarttua. (Pahoin pelkään, että muiden kanssa käy vielä perinteiset; hilloan aarteitani, kunnes mieli muuttuu ja lopulta myyn kaikki pois. Hope not.) Tämä hopeisen harmaa tuntui parhaalta valinnalta yläosaa ajatellen, vaikka toki pinkkivalkoinen olisi pirtsakamman ilmeen antanut. Harmaa vaate sopii erinomaisesti näihin harmaisiin marraskuun päiviin. Elämää lonkerolasissa, vai miten se nyt meni.

Tunikassa on oma kaava, jota vielä fiksasin vähän helmasta ja hihoista edellisiin verraten. Eteen lisäsin paikkataskut. Vetoketju niskaan oli suunnitelmissa, mutta sopivan väristä ei oikealla hetkellä löytynyt. Menee ilmankin.

Lisäksi ompaisin legginssit itselleni Vimman värikkäästä Maailma muovautuu-kuosista. Ne tuovat sentään vähän väriä ankeuden keskelle.




Lopuksi haluan jakaa uuden suosikkitapani huolitella pääntie. Ennen suosin lähes järestään framilonia, mutta tämä on vielä näppärämpi ja ihan yhtä siisti, nurjalta jopa siistimpi. Eli laiskan naisen alavara! Ymmärrykseni mukaan oikeaoppinen alavara tehdään muotokaitaleella, mikä leikataan pääntien kaavan mukaan ja jää leveämmäksi kaitaleeksi nurjalle puolelle. Voi olla, että olen väärässäkin, saa korjata, jos puhun puutaheinää.


Tässäpä kuvallinen ohje helppoakin helpompaan huolitteluun!








Toivottavasti ohjeesta on iloa! Kysy tai korjaa, jos joku jäi askarruttamaan.

Ps. Ensi viikolla alkaa joulukuu. Kiinnostaisikohan ketään Punatukan ja kahden karhun joulukalenteri? Olisitko sinä mukana? ♥


38 kommenttia

  1. Ihana mekko! Musta on tullut oikee mekkofriikki viime aikoina, ennen kun en pitänyt ikinä. Mä teen huolittelut samalla tavalla, helppoa ja nopeaa!
    Ja kyllä, joulukalenteri kiinnostaisi kovasti eli mukana ollaan jos kalenteri tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekot on kyllä ihanan monikäyttöisiä, etenkin tälläisina simppeleinä joustavina versioina :) Kiitos kovasti Ninni! Joulukalenteri on jo työn alla ♥

      Poista
  2. Kiitos huolitteluvinkistä! Mun pitäisi myös kerätä rohkeutta ja saksia pitkään jemmailemani pinkki letti. Itsellä on ollut jo pientä lettiähkyä havaittavissa, ehkä juuri siksi kun sitä niin kovasti nyt hypetetään, mutta pakkohan se on tunnustaa, että hyvältähän kuosi tuossa mekossasikin näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos Anne :)! Oi se pinkki letti on kyllä niin ihanaa, että ymmärrän hyvin tuskasi... Itsekin jemmailen just sitä :D

      Poista
  3. Letit <3
    Ihana tunika ja kaunis sinä! Minäkin usein teen pääntien tuolla tavalla (varsinkin jos oikeanväristä resoria ei löydy kotoa...) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marika ♥♥ Tää on kyllä kiva tapa huolitella. Jos tekee eri värisenä, niin saa kivan pikkujujunkin vaatteeseen :)

      Poista
  4. Kiva tunika! :) Kiitos huolitteluohjeesta, menee varmasti vielä kokeiluun!

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta! Blogiasi on kyllä ilo seurata, aina vaan uudelleen. 😊 Joulukalenteri olis kyllä mahtava juttu.. 😁

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko ❤ Mä olen kans tehny kaula-aukkoja noin. Oon ihan superlaiska noissa ompelujutuissa.
    Joulukalenteri ois kiva 🎅

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko! Ihailen ompelujasi täällä kyllä, liian harvoin ehdin kommentoida... Kiva tuo kaula-aukko! Pitääkin kokeilla heti seuraavaan :) Mahtaako toimia esim jf kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ihana että olet mukana Hanna ♥ Toimii jf varmasti, mutta kannattaa testata tuota pituutta. Ihan vaan pari senttiä lyhyempi voisi toimia hyvin, se ei saa kiristää yhtään.

      Poista
  8. Kiitos vinkistä, tulee tarpeeseen!
    En oo mikään Letti-kuosin ystävä, mutta harmaana se näyttää kyllä aika kivalta. Niin kuin mekkokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos KirsikkaHoo, mukava kuulla :)! Harmaa on vähän hillitympi, ei pomppaa kuosi niin silmille.

      Poista
  9. Ihana tunika! Ja lettikuosi on kyl huikea menestystarina. Tykkään kyllä kuosista, mut täytyy sanoa, että aavistuksen olen alkanut jo kyllästymään. Mut hieno se on silti. Ja Vimman kuosit ylipäätäänkin on kyl upeita. Ovat onnistuneet siinä, et heidän kuosinsa menevät aidosti sekä lapsille että aikuisille. Itse kun erottelen aika tiukasti lapsi- ja aikuiskuosit, enkä ompelisi ikinä itselleni niistä ns. lapsikuoseista, joissa on jotain eläinhahmoja tms. Varmasti jään seuraamaan joulukalenteriasi. Itse en sellaiseen nyt taivu aikataulujen puolesta, mutta joulujuttuja tulee kyllä silti olemaan blogissani. Ei kuitenkaan ihan joka päivä. P.S. Onko siellä teilläpäin vielä lunta vai onko kuvat vanhempia? Oon kyl kade, jos on. Niisk. Mä niin tykkäsin siitä valkoisuudesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sanna ♥ Kuvat on sunnuntailta, ei ole valkeaa enää täälläkään,mur :( Mutta tuo Vimma, se on kyllä mystinen! Huomaan näissäkin kiinnostuvani sitä enemmän, mitä enemmän näen. Kyllästymään en ole vielä päässyt, mutta olisi ehkä viisainta nuo jemmat ommella pois ennen kuin niin käy ;) Ajankäytöllisesti joulukalenteri ei täälläkään fiksuin veto ole, mutta kun tahdon... Toivotaan, että joka päivä jotain syntyy :D

      Poista
  10. Ihana mekko ja aivan huiput leggarit! Sopivaa pirteyttä tähän harmauteen ja märkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leggarit on minustakin ihanat, kiitos Piia ♥ Nimenomaan sitä tässä kaivataan!

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta! Kivalta näyttää. Jään seurailemaan joulukalenteria, jos jaksat sellaista värkätä. :) -S

    VastaaPoista
  12. ILMAN MUUTA MINÄ SEURAAN SUN JOULUKALENTERIA! Jouluhöpsö täällä, hei! :)

    Tuo letti on kyllä kiva kaikkien muiden päällä, mutta miksi minä itse en ole siitä innostunut? Tuo on näppärä tapa huolitella pääntie. Itsekin monesti käytän sitä. Minunkin pitää ottaa tuo mittaaminen käyttöön, kun tähän asti olen aina mennyt mutulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Se on ehkä ihan fiksua, ettei kaikkin höpsötyksiin mene mukana :D Joulukalentereja seurataan siis puolin ja toisin ♥

      Poista
  13. Ihana mekko ja legginssit! :) Ja kiitos ohjeesta, täytyy tänää kokeilla yhteen mekkoon :) Ja täytyy vielä sanoa, että sulla on aivan ihanat hiukset! :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos tästä vinkistä - tulikin tarpeeseen, kun aina ei viittisi tehdä resoripääntietä. Ihana tuo mekko myös!

    VastaaPoista
  15. Kiitos hyvästä ohjeesta, ehkäpä tämän avulla saan jotain ommeltua tyttösille. Ja kyllä, joulukalenteri olisi aivan mahtava juttu!

    VastaaPoista
  16. Siun pitäis alkaa tehä tilauksesta näitä :) Oon yrittänyt jo pitkään löytää kivoja suht vartalonmyötäisiä tunikoita kivoilla kuoseilla, ei mummomalleja, mutta ei vaan tunnu kaupoilta löytyvän :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kunpa olisikin aikaa, niin kiva olisi tehdä :) Ei auta kuin itse ommella, niin saa vähän kapoisempaa mallia kuin kaupasta vastaavat. Kiitos kehuista Maija ♥

      Poista
  17. Kiitos hienosta ompelu ohjeesta.
    Joulukalenteria kyllä seurailisin mielellään.
    T:Tytti

    VastaaPoista
  18. Mulla on vielä laiskempi tapa kaula-aukon suhteen. Käännän vain suoraa tuosta kaula-aukosta 1,5 -2 senttiä nurjalle ja tikkaan kaksois neulalla. Hyvin on toiminut aikuisten vaatteissa kun kaula-aukko on kohtuu iso, lasten vaatteissa vetää ryttyyn.

    Joulukakenteriasi odotellessa! :)

    Maimyx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuon helpompaa se ei kyllä voisi olla :D Eikö reuna lörpähdä? Pitääpä joskus testata! Huomista odotellen siis, kiitos Maimyx :)

      Poista
    2. Ei ainakaan ole mulla yhdessäkään paidassa lörpähtänyt, trikoo paidoissa. Viskoosiin en ole koskaan kokeillut.
      Kannattaa ehdottomasti testata :)
      Maimyx

      Poista
  19. Tunika, just mun makuun<3 Vimman letti on kyllä upea kuosi (musta-valk ehdoton lemppari lemppari). Monet kertaa yritin päästä apajille, mutta aina vain jäin ilman kangasta..:D Nyt en ole pitkään aikaan käynyt kurkkimassa, onko tuota kangasta enää myynnissä. Vai ilmestyykö sitä uusilla väreillä aina tietyn ajan välein?..

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!