Neulottu myssy ja kaulaliina

Oikein nurin, oikein nurin, ensin itkin ja sitten purin... No en sentään itkenyt, mutta purin kyllä ihan huolella. Jälleen on puikkoja heiluteltu ja lopputuloksena tylleröinen sai kaulahuivin ja myssyn. Inspiraationa saattaa olla eräs geellä alkava vaatemerkki, jonka asusteisiin ihastuin, mutta en raaskinut ostaa. Ihan ei visio toteutunut täydellisesti, mutta suloinen setti siitä lopulta valmistui. 

Etsin pitkään sopivaa hatun kaavaa ja lopulta mieluinen löytyi Ravelrysta. Olin ehtinyt hätäpäissäni hommaamaan langan (Dropsin Karisma) jo etukäteen, eikä se tietenkään ollut suoraan sopivaa ohjeeseen nähden. Ratkaisin ensimmäisen pulman neulomalla isomman koon, sillä käyttämäni lanka oli ohjetta ohuempaa. Seuraava taistelu seurasi reunojen kanssa, ja instagramiin postasinkin kuvan iloisesti kippuralla olevasta myssystä. Sieltä sain loistovinkin virkata muutaman kerroksen reunoihin, mikä tuli muutenkin tarpeeseen, sillä ohjeen mukaan tehty jäi hieman vajaaksi kasvoilta. Istuvuudessa olisi edelleen hiottavaa, mutta kypärämyssyn kanssa hattu lämmittää mukavasti.

Hatun kaveriksi halusin kaulaliinan tupsuilla. Vaikka voisi kuvitella suoran pötkylän olevan hattua helpompi neuloa, niin jouduin kolmesti purkamaan piiitkän pätkän kaulaliinaa! Ensin aloitin joustinneuleena - tylsä, sitten helmineuleella - liian leveä,  uudestaan helmineuleella - toisesta reunasta pääsi putoamaan silmukat tavoitttamattomiin. Kolmas kerta helmineuleella onnistui ja lankakin riitti ihan just eikä melkein sentilleen. Pituutta kaulaliinalla on reilu metri. En minä ehkä taitavin ole, mutta sitkeä ainakin ;) Ja mikä tärkeintä, kaulaliina myssyineen sai neitosen hyväksynnän! 



Pitemmittä puheitta tällä kertaa, rentouttavaa viikonloppua just siulle ♥

Ps. Blogini on ehdolla Inspiration Blog Awardseissa Lifie-sarjassa! Kaikki upeat ehdokkaat pääset näkemään ja äänestämään tästä osoitteesta. Jos viihdyt seurassani, niin käyhän klikkaamassa Punatukan ja kahden karhun kuvaketta :) Kiitos!

21 kommenttia

  1. Suloinen setti ja suloinen neiti 💗 Tosi kauniin värinen muuten tuo lanka. Olet sinä ollut sinnikäs, kun jaksoit purkaa ja neuloa, mutta lopputulos palkitsee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Itsekin tykkään väristä, käy moneen vaatteeseen :)

      Poista
  2. Kuullosti ihan siltä kuin minä olisin ollut puikoissa ;D Varsinkin jos en tee neuletyötä ohjeesta tai jos teen ohjeesta, mutta ei langalla niin melkein aina pitää kerran pari työ purkaa ennen kuin siitä alkaa tulla sopivan hyvä :D Sievän setin tyttönen sai, kannatti siis purkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla, että muillakin on samoja piirteitä :D Tuo on kyllä ärsyttävää, kun ohjeessa on aina väärä lanka kuin mitä käytössä on. Kiitos Eerika :)

      Poista
  3. No onpa ihanat! Mulla ois kans työmaana tehdä molemmille pienille vastaavat setit mutta ohjeet on etsimättä, langat ostamassa ja ilmasta päätellen talvi alkaa olemaan täällä. Trikoopipo alkaa olemaan pienille jo liian vilpoisa. Käynpä tsekkaamassa tän myssyn ohjeen, kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos inspiroi ♥ Ohjetta pitää kyllä ehkä tosiaan soveltaa, mutta hyvä tulee! Meillä on kypärämyssyt kaivettu jo pipojen alle, niin tarkenee vielä. Kiitos Sonja :)

      Poista
  4. Äänestetty ;)
    voi kun jaksais neuloa, niin hienot myssy ja kaulahuivi!mulla menee aina enemmän purkamiseksi niin ei hermot kestä ja mitään ei valmistu...ompelukoneella saa niin paljon nopeammin :D
    (On kyllä mun puhelimella niin rasittava kirjoittaa näitä kommentteja että jää usein laittamatta...pahoittelut! Niin kivoja juttuja teet ja kirjoittelen!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun nyt kuitenkin kirjoitit! Kiitos Jenni ♥ Ompelu on kyllä nopeutensa puolesta paljon parempi vaihtoehto, mutta toisaalta neulomisessa on oma viehätyksensä :)

      Poista
  5. Ihana setti! Tuohan kuulostaa aivan mun kutomiselta. Kovin hidasta hommaa, jos tulee virhe kun en osaa purkaa muuta kuin koko työn kerralla ja taas aloittaa alusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Tosiaan, aikaa kuluu kyllä tällä tussaamisella :D

      Poista
  6. Söpönen lopputulos joka tapauksessa! :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirteän värinen setti! Minä olen niin laiska purkaja, että jäisi helposti uudelleen aloittamatta jos koko työn joutuisin purkamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Mie olen nyt kunnostautunut nimenomaan tässä purkamistouhussa :D

      Poista
  8. Voi että miten suloinen setti, ja noin kauniin väristä lankaa<3 Oot sinä kyllä sinnikäs:) Täällä on muuten ostettu ihka ensimmäiset sukkapuikot:) Jos vaikka talven aikana oppisi neulomaan:)

    VastaaPoista
  9. Moi! Löysin blogisi ja ihastuin tuohon kaulaliinaan. Miten olet tehnyt nuo huivin päät? Onko siellä jonkunlaiset kavennukset vai moten olet kirostänyt/kuronut huivin päät lankapalloihin kiinni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tuo kaulaliina oli ihan suora pötkö, jonka harsin nipuksi ja kiinnitin tupsun. Helppo tehdä :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!