Villapuvut ja venyvää pinnaa


Jos haluat säväyttää kanssaihmistesi päivää ja herättää heissä ennen kokemattomia tunteita, voit kokeilla tehdä sen lasten tyyliin. Pienet kilarit saavat lähipiirin fiilikset myllertämään tyrmistyksestä huvitukseen ja pitkästymisestä murhanhimoisuuteen, ja lopulta haaveilemaan lottovoitosta ja autiosta saaresta, tai edes hyvistä korvatulpista. Ei enää hitaita aamuja, tylsiä iltapäiviä tai turhan seesteisiä iltapuuhia, kokeile vaikka!

Jos aihetta pieniin säväreihin ei omasta takaa löydy, kokeile meidän lasten suosikkeja. Näistä asioista voi helposti vetää herneen syvälle sieraimeen:

- Et voi matkustaa tänään Espanjaan etkä edes Italiaan
- Salama McQueenia ei ole olemassa ihan oikeasti
- Sinua kutsutaan omalla nimelläsi, ei Kikeroksi/Rikuksi/Rekuksi/mikäikinäsillähetkellätahdotolla
- Ruoka-annoksesi ei näytä Jupiterilta (siis mitvit !?)
- Et saa syödä puuhelmiä
- Sinulle tarjotaan maitoa
- Sinulle ei tarjota maitoa riittävän nopeasti
- Ulkona ei ole tarpeeksi isoja lätäköitä
- Joudut käyttämään rukkasia
- Et saa autossa istua kuskin paikalla
- Sinua kielletään repimästä kirjoista luukkuja irti
- Joku epäilee sinun olevan väsynyt
- Sinun ei anneta syödä neljällä lusikalla yhtä aikaa
- Piposi/ mukisi / lautasesi / paitasi tms. on totaalisen vääränlainen
- Järjetön levitettyjen lelujen määrä on välillä kerättävä kasaan, jotta puolet legoista ei kolise imuriin
- Tyynyt ja viltit eivät painovoimaa uhmaten pysy pystyssä majan seininä
- Haluat leikkiä juuri sillä tavaralla mikä on sisaruksen kädessä (klassikko)
- Haluat syliin juuri silloin, kun sisarus on jo siinä (toinen klassikko)
-Tiskinkoneen aterinkoria tarvitaan johonkin muuhun kuin autotalliksi "silmäautoille"
- Ne hiiskatin nappulat - liikennevalo, hissi, ovikello... - kriisihän se on, jos joku muu ehtii painaa...

Ja monta, monta muuta. Toisinaan mietityttää, onko äitiyden suurin oppitunti pinnan venyttäminen ja hemmetin hyvän huumorintajun kehittäminen, jotta oikeasti ei jonain päivänä pakkaa kimpsuja kasaan ja tilaa menolippua Balille. Huh.

Onko tätä vain meillä vai tunnistaako joku muukin nämä absurdit tilanteet? Kerro ihmeessä omat suosikkisi, mistä teillä ilakoidaan?



Ompelin lapsille merinovillapuvut, jotta viileämmilläkin keleillä tarkenisi huoleti ulkoilla. Haalarimallia harkitsin pitkään, mutta päädyin samaan ratkaisuun kuin aiemminkin (tässä ja tässä). Itseäni toistaakseni; kaksiosaisen puvun käyttöikä on pidempi ja osia on näppärä käyttää myös erikseen tarpeen mukaan. Puku on myös helppo pukea lapsen itsensäkin, sillä neppareita ei tarvitse avata merinon joustavuuden takia. Jatkoin siis hyväksi havaitulla linjalla. 

Tinttara sai vaaleanpunaisia, hyvin vaalittuja Majapuun nalleja pukuunsa. Takin kaavan muokkasin - kehtaanko edes myöntää - jälleen Bert-bodysta ja housut tein Catepillar-leggarikaavalla koossa 86. Pituutta lisäsin resoreilla hihoihin ja lahkeisiin, samoin kuin pojan asussa. Myllymuksujen harmaa villa mustilla tähdillä valikoitui hänen takkiinsa, jonka muokkasin Bla bla- raglanpaidan kaavasta (Ob 1/16). Housut ovat Free motion-kaavalla (Ob 4/16), molemmissa kokona 110. Tavoitteena ovat pitkäikäiset vaatteet, sillä pojalla edellinen puku tosiaan palveli kolmena talvena!



Sovituskuvat jäivät haaveeksi, sillä hermo ei vaan kerta kaikkiaan riittänyt kellään kuvaushommiin tällä kertaa. Tämä on näitä päiviä, kun erotuomarina olo ja jonninjoutava kitinä tulevat korvista ulos, ja kaupan kassakin hymyilee myötätuntoisesti... Siihen nähden kuinka paljon panikoin lasten päivähoidon aloitusta, voin sydämestäni huokaista, kuinka helpottavaa on saada heidät ajoittain toisten hellään huomaan, ja keskittyä itse ihan muuhun. Iltapäivästä onkin sitten jo ihan kiva hakea heidät kotiin ♥




19 kommenttia

  1. Tuotahan se just on. Tänään huudettiin siitä, että ruokalautasen reunalla oli pari nuudelinpätkää ��. Kyllä siinä toki nyt ruokahalu menee, jos kaikki nuudelit eivät ole lautasen pohjalla kasassa :'D. Mutta ihanat villapuvut <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuo on hyvä :D Meillä ollaan tarkkoja siitä, että lautasen pohjassa olevan kuvan tulee olla oikein päin, tärkeitä asioita nämä. Kiitos Pehmosiili :)!

      Poista
  2. Voi, että mua hymyilytti tuo sun lista! Just niin ku meillä! Varsinkin tuo majan seinät. :D
    Ihanat syyskuteet kylmille keleille! Tuo vaaleanpunainen nalle on niin söpöä. Mun Poitsulla on sitä mustana. Tein siitä itse asiassa koko haalarin toissa syksynä, kun Tyyppi oli vasta puolivuotias. Ja se mahtuu edelleen. Eka vuonna sitä pidettiin hihat tumputtuina, viime talvena normaalisti ja se mahtuu edelleen, kun saimme iloksemme jättää vaipan pois, niin sitä vaippavaraakaan ei tarvita vaatteissa enää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majan rakennus on ihan mukavaa, mutta vitsi, kun realistiset vaihtoehdot eivät vaan kelpaa ;) Onpa hyvin mitoiteltu haalari, se on ihan parasta, kun hyvät käyttövaatteet kestää kauan! Jes, onnea vaipattomuudesta :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  3. Ai että mua nauratti tää teksti. Varsinkin meidän herra kolme vee osaa nää jutut hirveen hyvin kanssa! Oma henkilökohtainen suosikkini on kun mulle aletaan karjumaan järjettömästi ja kysyttäessä mikähän on huudon syynä, saan vielä kovempaa karjutun vastauksen: "NOKU EN TIIÄ!!" :D

    Ja siis ihania ompeluksia jälleen kerran! :) mun tarvis varmaan alkaa samaan puuhaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voin kuvitella tuon tokaisun :D Se älytön huutaminen on kyllä ihan hanurista, itselläni se kiristää eniten, kun ei syytäkään huutoon ole. Sitten tälleen jälkikäteen osaa onneksi nähdä ne huvittavat puolet. Kiitos Ellakatariina ♥

      Poista
  4. Voi että, kiitos hyvistä yönauruista. ☺ kuulostaa enemmän kuin tutulta. Meillä tuntuu nykyään vain asuvan 2,5v mielestä tyhmä äiti. Välillä tyhmä vaihtuu ihanaksi mutta äänensävy on yhä kiukkua täynnä. 😂 voi näitä lapsirakkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yönaurut, ole hyvä vaan :D Meillä ei tuota olla vielä keksittykään, innolla odotan milloin saan kuulla olevani tyhmä ! Kiitos vertaistuesta Katja :)

      Poista
  5. Niin tutulta kuulostaa :D yksi huvittava meillä on että pikkuveli (1v8kk) ei saa katsoa päin isoveljeä (3v10kk). Meillä on myös "silmäautoja", nekin saattaa olla kiukunaihe, "minä en halua silmäautoja vaan tavallisia autoja". Olen samaa mieltä kaksiosaisuudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, tuo onkin paha, ettei saa edes katsoa :D :D Meillä itse asiassa tämän hetken yleisin pulma unohtui listasta, nimittäin auttaminen. Siis sehän on ihan hirveä loukkaus, jos herra 3 veetä yrittää auttaa ;) Kiitos Hanna!

      Poista
  6. Allekirjoitan. 😂 Upeat villa-asut, ei tarvitse ehkä kauluriakaan erikseen kun on tuo korkea kaulus. Pitäisköhän itsekin villaa jostain hankkia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, merinon jälkeen ei fleece tms. houkuta yhtään! Hyvä kuulla, että muillakin saadaan meteliä aikaan hienoista ja merkityksellisistä asioista ;) Kiitos Paulina!

      Poista
  7. Oi voi, niiiin tuttua! :D
    Merinovilla on mulle tuntematon materiaali, mutta näyttää kyllä lämpöisiltä!

    VastaaPoista
  8. Heh, nuita tilanteitahan riittää! Meillä poika (kohta 5v) on aika iisi tapaus ja sopeutuu tilanteisiin todella hyvin. Mulla on tapana alkaa laskemaan viiteen jos esim. pesulle lähtö ei tapahdu heti. Harvoin pääsen kolmea pidempään, kun jo tapahtuu enkä oo koskaan edes kertonu mitä vitosen jälkeen tapahtuis :D Eilen kyllä tuli iso parku kun poika laittoi pez-nameja annostelijaan ja pikkusisko ehti napata yhden, setti ei siis ollu täysi, itsellä oli kyllä naurussa pitelemistä :D Tämä pikkusisko onkin tullut äitiinsä ja on melko kipakka tapaus! Olenkin nimennyt hänet mielensäpahoittajaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskeminen on kyllä meilläkin käytössä, kuten perus uhkailu ja lahjominenkin :D ja nuo on just niitä niin kriisin paikkoja, mitkä itsestä tuntuu ihan älyttömiltä! Meillä tänään kaiken kruunasi, kun ei saanut välipalaksi jugurttia mikä oli oikealla puolella, vaan olisi halunnut vasemman. Huh... Kiitos Noora ♥

      Poista
  9. Hah haa! Kiitos päivän nauruista! :D Voisinpa lohduttaa sanomalla, että iän myötä kilarit vähenevät, mutta ainakin meillä aiheet vain vähän vaihtuvat. Esim. eilen esikoinen hermostui siitä, kun minä ehdin lukemaan jääkaapin ovesta ensiksi hänen kaverisynttärikutsunsa kellonajan. Kuopus taas mökötti yläkerrassa puoli tuntia siitä, kun sain hänet kiinni syömästä juustopalloja juuri ennen lounasta ja mokoma tylsimys vielä kielsin tekemästä niin. Leluista tapeltiin sitten tietysti pitkin päivää ja tuntuu välillä, että ainoat yhteiset onnistuneet leikit on niitä, joissa riehutaan ja jotka äiti sitten maailman tyhmimpänä ihmisenä lopettaa... Mutta nämä asut ovat ihanat ja niin käytännölliset. Hyvän näköinen tuo korkea kaulus, joka varmasti lämmittää kylmillä keleillä. Ihanat kuositkin. Tsemppiä arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei, helpotusta ei siis ole luvassa ;) Ei vaan, kyllä ehkä osaan odottakin, että aina löytyy jotain mikä ei mene ihan yksiin lapsilla ja vanhemmilla. Ja ihana kuulla, että muilla kiukutaan ihan yhtä hölmöistä jutuista :D Kiitos Pizzicato!

      Poista
  10. Lista on loputon..:D Nauratti ihan hirmuisesti tuo teksti. Kiitos kun kerroit nämä ääneen. Huojennuin tiedosta, että nämä kaikki kuuluukin lapsen kehitykseen:D Hmm..mitäs meillä tänään olikaan. Aamu lähti käyntiin pojan huudolla. Ei ymmärtänyt miksi aamupalalla ei voi syödä pelkkää makkaraa. Heti perään toinen kilari, kun sisko ei saa toistaa, mitä hän sanoo. Takin pukeminen, huoh. Ensin huudetaan että auta, ja sitten kun yritetään auttaa, niin sitten huudetaan että älä auta..Onneksi välillä pääsee lepuuttamaan hermoja töihin:)
    Ihanat lämpöiset asut olet ommellut! Tykkään kans näistä kaksiosaisista enemmän juuri sen vuoksi, että käyttöikä on pidempi. Varsinkin 3vpojalla, kun tällä hetkellä menee 98cm paidoista, mutta housuista tarvitsee jo 104cm.
    Mukavaa viikkoa sulle<3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!