Siksak-viltti virkaten

Käsityöt ovat sellainen tuoteryhmä, jonka hinnoittelua säännöllisesti ihmetellään eri yhteyksissä. Hinnat tuntuvat kalliilta, kun verrokkina on ketjuliikkeen halpa vaate tai muu vastaava. Päivänselvää on se, että ihmettelijät eivät yleensä itse ole käsillä tekijöitä. Jos nimittäin olisivat, ei ihmettelyjä ja päivittelyitä kuulisi, vaan ymmärrystä löytyisi sille, mistä uniikin tuotteen hinta koostuu. Sen lisäksi, että laadukkaat materiaalit ovat arvokkaita, niin vielä arvokkaampaa lienee aika, jota väistämättä kuluu, kun itse tekee.

Onneksi näin harrastajana omia töitään ei tarvitse hinnoitella. Eikä laskea niitä tunteja, joita käsitöihin kuluu - joihinkin vähemmän ja joihinkin enemmän. 

Tämä viltti kuuluu enemmän- sarjaan. Virkkuuta aloittaessani yhteen riviin meni lähes tunti, mutta onneksi työn edetessä tahtikin nopeutui. Mutta kyllä, aika monen monta tuntia istuin koko ajan kasvava työ sylissäni. Pakko myöntää, että lopuksi paino alkoi  olla jo varsin tuntuva... Ohje tähän siksak-peittoon löytyy Dropsilta. Omasta versiostani tein vähän alkuperäistä suuremman, ja mittaa on noin 120 x 130 cm. Lankana käytin Novitan Seiskaveikkaa. Langan menekkiä en tajunnut laskea, mutta usemman kerän molempia värejä kyllä sain hankkia kauppareissujen yhteydessä.

Vaikka työtä tämän tekemiseen vaadittiin, oli ohje ihanan helppo. Varsinainen "aivot narikkaan" virkkaus, mitä oli hyvä näpertää vaikkapa kesäreissujen automatkoilla. Ja lopulta oli mahtava fiilis leväyttää valmis viltti auki ja ihastella omaa kädenjälkeä. 



Vaikka valmis viltti näytti vallan mainiolta meidänkin sohvalla, pakkasin sen silti häälahjaksi ystävälleni. Vaikka hääparin toive oli matkakassan kartutus, halusin yli 20 vuoden ystävyyden kunniaksi antaa jotakin konkreettista ja merkityksellisempää. Toivottavasti ei ole pettymys saajalleen. Rakkaudella tehty, niihin hetkiin, kun pelkkä rakkaus ei riitä lämmittämään ♥ 

Ps. Kiitos tuhannesti reppupostaukseen tulleista ihanista kehuista sekä tsemppauksista! Alku on sujunut aika lailla odotetusti niin minulla kuin lapsillakin. Itkun kanssa jäädään hoitoon, mutta äidin mieltä huojentaa vähän ajan päästä saapuva tekstari, että kaikki on hyvin. Kyllä tämä tästä, pikku hiljaa :)

21 kommenttia

  1. Oo wau! Hitsi et oot ollut ahkera. Tää on kyl tosi hieno ja niin siistiä jälkeä! Taitava olet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi kovin Sanna ♥ Käsiala alkaa olla jo melko tasainen :)

      Poista
  2. Waude!! Mieletön homma tuollaisessa, ja raaskit vielä pois antaa. Oot ihana ystävä! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on tosi upea. Nyt tästä tuli minullekin potkua jatkaa niitä kahta virkattua vilttiä, jotka siis ovat kesken ... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhuh, niissäkin varmasti riittää tekemistä, mutta siut tietäen tulee kyllä varmasti ihania :) Kiitos kehuista Krista!

      Poista
  4. Vaude, mikä peitoo! Todella upea! Ehkä on parempi ettei aina laske tehtyjen tuntien määrää mitä käsitöihin tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Ihan totta :D Tosin jos olisi aluksi tajunnut, niin olisi voinut ihan mielenkiinnosta olla hauska pitää kirjaa kuluneesta ajasta ja kauhistella sitten lopuksi sitä ;)

      Poista
  5. Muistanpa itsekin joskus ennen käsitöihin hurahtamista ihmetelleeni hintoja.. Onneksi itselle tehdessä ei hintoja tarvitse miettiä.. Upea peitto! Erilainen tuo siksak-kuvio kuin mun peitoissa, kivan näköinen! Ihana häälahja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsiessäni ohjetta tuohon siksakiin löysin pari eri vaihtoehtoa. Mie tykkäsin tästä korkeammasta kuviosta reikineen, se toinen malli oli kai vähän tiiviimpi? Kiitos Raisa ♥

      Poista
  6. Ai että valtavan upea, ja ajatus on kaunis. Tuo mitä sanoit käsitöiden hinnoittelusta pitää paikkaansa, usein Arvostelija ei itse osaa tehdä käsitöitä. Että siitä vain yrittämään. 😊 minulla on myös yksi kesälomareissujen virkkuutyö viittä vaille valmiina, vielä pikku puserrus. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä lankakäsityöt on kyllä miulla tainneet tulla jäädäkseen. Ompeluita ei voi mukana kuljettaa, mutta joku neuletyö tulee mukavasti kassissa :) Kiitos Katja ♥

      Poista
  7. Kyllä varmasti lahjan saaja arvostaa tätä lahjaa. Aivan huikean ihana!

    VastaaPoista
  8. Onpa hieno! :) Tekisi mieli itsekin kokeilla tuota siksak-kuvion tekoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Tuo siksak on kyllä kiva kuvio, helppo ja näyttävä samalla. Ainut mitä piti osata oli laskea neljääntoista, mikä tosin miulla välillä meni pieleen :D

      Poista
  9. Waude! On muuten upea peitto! Ystäväsi osaa varmasti arvostaa lahjaa. Olen todella hidas käsitöissä, ja olisi jotenkin masentavaa ruveta laskeskelemaan montako tuntia millekin käsityölle on uhrattu:D Ta no, kesällä oli poikkeus, koska tilanne oli niin huvittava. Otin nimittäin kesälomareissuun automatkalle käsityön. Sain kulutettua koko 450km matkan yhteen ainoaan virkattuun nappiin:D

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!