NOSH - Fantasia

Heti edellisen perään lisää Noshin uutuuksia! Syysmalliston lisäksi pääsin tutustumaan Fantasia-mallistoon*, joka jo nimellään houkutteli näiden kankaiden pariin. Näissä kankaissa hurmaa monivärinen, erikoisvärjätty pinta ja ihan uskomattoman sileä ja pehmeä tuntu! Itselleni valitsin mustavalkoista jerseytä ja olin jo nappaamassa joustocollegea samassa sävyssä, mutta poika näkikin ruudulla sinisen vaihtoehdon ja toivoi sitä. Niitä sitten siis tuleman piti.

Kankaiden saapuessa en heti tiennyt mitä niistä tekisin. Mustavalkoisesta suunnittelin jonkinmoista laatikkopaitaa, mutta äitinipä sattui paikalle sopivasti ja ehdotti tekemään housut. Emmittyäni tovin löysin sopivan kaavan Modasta (joulunumero 2015). Valitsin kooksi 40, joka osoittautui ihme kyllä ihan hurjan reiluksi, joten lahkeiden kaventelun ja haarakoukkujen loiventamisen jälkeen alkuperäisestä kaavasta ei paljoa jäänyt jäljelle. Lopputulemana sain kuitenkin ihan älyttömän kivat kesähousut, jotka toimivat lahkeet ylhäällä sekä alhaalla.




Sinisestä olen tainnut aiemminkin valitella, ettei se tosiaan ole lempparivärejäni. Tätäkin sain hetken pyöritellä, kunnes idealamppu syttyi. Huppari koossa 104 oli tavoitteena, mutta tilaamani 50 cm ei aivan riittänyt siihen. Kaavoitin sitten Tehtaamon ohjeella pystykauluksen hupun tilalle, joka itse asiassa olikin oikein hyvä ratkaisu. Taskusta kurkkivan ketun idean olen pinnannut Pinterestiin ajat sitten, mutta idea nousi esiin jälleen Ommellen iloa-projektin myötä. Toivevaatteeseen en silloin uskaltanut alkaa aplikointia harjoittelemaan, mutta nyt aika oli sopiva kokeiluun.




Aplikointimörkö sai kunnolla kyytiä, kun pääsin tämän kimppuun! Edellisen kerran olen aplikoinut vanhalla ompelukoneellani, joka katkoi lankaa ja suhersi joka kolmannella tikillä, joten työ oli tosi tuskaisaa. Nykyisellä Elnallani siksakkaus sujui kuitenkin niin näppärästi, että uusiakin ideoita uskaltaa jo miettiä. Vaikka pilkun viilaamista löytyisi, niin olen silti varsin tyytyväinen samoin kuin käyttäjänsä, joka ilahtui suuresti taskussaan piileskelevästä kettusesta.




Fantasia-joustocollarin nurja puoli on veikeää myös, ja mietin sen hyödyntämistä sellaisenaan. Lapsen vaatteessa pelkäsin sen kuitenkin tarttuvan kiinni lankalenkeistä, joten päälle pääsi vain kankaan sileä puoli. Laatuun olen tosi tyytyväinen, tämän parempaa ei kangas miun makuun voisi olla!

Fantastista keskiviikkoa ♥

*Yhteistyö Nosh Organicsin kanssa

22 kommenttia

  1. Hurjan hienoja vaatteita! Nuo pökät on ihanan rennot ja en kestä miten söpö tuo kurkkaava kettu -huppari on! ♡ Tuo kangas näyttää myös kivalta ja monikäyttöiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥! Tämä on kyllä sellainen kangas, että sopii niin naiselle kuin miehelle, lapselle ja aikuiselle :)

      Poista
  2. Enkestä kuin ihana tuo kettuhuppari pikkumiehellä onkaan! ❤ Tästä inspiroituu itekin piiiiitkästä aikaa aplikoimaan jotain!

    VastaaPoista
  3. Kivat kesähousut! Tuollaisia minunkin pitäisi itselle tehdä. Yhdet puhki kuluneet hyvän malliset housutkin olisi valmiina sen kun vaan niistä piiirtäisi kaavat.. Aivan suloinen tuo kettu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä, jos kaavan saa hyväksi havaitusta vaatteesta! Aina todennäköisempää, että lopputulos on istuva ja hyvä :) Kiitos Raisa!

      Poista
  4. Ihana kettu! Kiva idea laittaa ketun pää kurkistamaan toisesta taskusta, ja häntä toisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Ei tuo idea tosiaan ihan omani ollut, mutta hauska kylläkin :)

      Poista
  5. Tuo kettu on uskomattoman suloinen <3

    VastaaPoista
  6. Ihania vaatteita! Ja tuo hupparin kettu on niin söpö! :) Millä kaavalla olet hupparin tehnyt? Itsellä myös hupparit to do -listalla pojille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiipi! Tuo collari on tehty Block Stripes-hupparin (Ob 1/15 muistaakseni) kaavaa hyödyntäen , mutta hupun tilalle muokkasin pystykauluksen :) Tuo Block stripes on kyllä hyvänmallinen ja kiva ommella.

      Poista
  7. Tosi ihania vaatteita olet tehnyt Noshin uutuuksista, niin tässä kuin edellisessä postauksessa :)

    VastaaPoista
  8. Nuo housut on tosi hyvän näköiset ja kettu huppari tosi ihana! Tuo kurkkaava kettu saa miut taas miettimään aplikoinnin opettelua, olisi niin kiva tehdä noin hauskoja ja kekseliäitä juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Housut on olleetkin kovassa käytössä, samoin kuin huppari :) Kiitos Marlee! Ei tuo aplikointi vaikeaa ole kunnon koneella ja helpoilla kuvilla :)

      Poista
  9. Kauniita vaatteita! Tuo kettu on suosikkini :)

    VastaaPoista
  10. Ihanuuksia:) Housut näyttää varsin mukavilta ja siisteiltä! Suloinen tapaus tuo kettu-huppari:) Tosi upeasti näyttää applikointi sujuvan uudella koneella:) Muistan myös omat applikointini vanhalla koneella. Siinä ollut kunnon paininjalkaa, ei voinut säätää paininjalan puristusta, teki hyppytikkiä ja suttua vähän väliä. Nyt on kuitenkin uusi ja hyvä kone:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Tuolla koneella on kyllä valtava vaikutus, se niin ärsyttää, kun homma tökkii huonojen välineiden takia. Onnea on hyvä ompelukone ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!