Pieni prinsessa 1 v ♥

 "On satumaisen kummallista 
miten nopeaan kuluu aika.
Ohitsemme lensi lokkien lailla
ensimmäisen vuoden taika.


Kun alkoi maailman tarina
taas alusta uudestaan.
Sitä vierestä seuranneille
vuosi hetkeltä tuntui vaan.


Se hetki oli laulua täynnä.
Tunnetta haurasta, syvää. Pieniä suruja, riemua suurta,
kaikkea kaunista ja hyvää."

(Tuntematon)




















Minun pieni tirppana, minimittainen muruseni on nyt 1-vuotias! Typykkä on iloinen keikistelijä, vilkas ja utelias hymytyttö, joka hyväntuulisuudestaan huolimatta osaa varsin topakasti kertoa toiveistaan ja ilmaista mielipiteitään. Vauhti kiihtyy päivä päivältä nyt, kun ryömimisvaihteelta on vihdoin päästy eteenpäin ja sanojakin alkaa vähitellen tipahdella. Vauva, johon rakastuin vuosi sitten ensisilmäyksellä, valloittaa sydämeni edelleen päivittäin  ♥ Osaa hän toki vanhempiensa pinnaakin koetella, mutta niinhän lapset yleensä... Vauvavuoden hujahtaminen ohi melkein huomaamatta ei tullut sinällään yllätyksenä, ja todellakin yhdyn kuulemaani sanontaan "päivät ovat pitkiä, mutta viikot lyhyitä". Juhlapäivän onneen ja ilonpitoon sisältyi näin ollen myös hippunen haikeutta tämän ainutkertaisen vaiheen päättyessä. 

Pääsiäissunnuntai oli hyvä päivä juhlistaa vuosikasta perheen ja ystävien seurassa. Koristelu- ja leipomisvimmani yltyivät huippuunsa, kun pääsin oikein kunnolla pinkkiin pupumoodiin. Voita ja tomusokeria ei säästelty... Tarjolla oli valkosuklaa-mansikkakakkua, melonikakku lapsille, mariannemuffinsseja, fariinimarenkeja, kinkku-pekonipiirakkaa, valkosipuli-pestopuusteja, rieskarullia sekä pupupipareita, joiden näpertely oli aikaavievää, mutta yllättävän kivaa! Jos ompelu alkaa kyllästyttää, tiedän mitä alan puuhaamaan. 

Juhlavaatteiden suhteen muutin mieltäni useaan kertaan, lopulta päätyen tyllihameeseen ja bodyyn, jolla käyttöä on ihan arkenakin. Hameen kanssa kävi jokunen kämmi ja oikosulku, joista johtuen purin saumoja useamman kerran (eikä pehmeä tylli siitä tykkää), mutta lopputulos on hyvä. Hameessa on kolme kerrosta, joista ylimmässä ja alimmassa on 20 cm x  3 m tylliä rypytettynä. Keskimmäisen kerroksen tein Unikuun terapiahuoneen ohjeella, jolloin ylin osa on 7 cm x 1,5 m, alaosa 8 cm x 3 m ja helmaa kiertävä soiro 4 cm x 12 m. Alla ja vyötäröllä on vuorisatiinia. Aika ihana hörselöinen! Pinkki lettibody on ihan perus Bert-kaavalla tehty, jossa jekkuna on niskan pisarahalkio. Olisin niin halunnut kruunata asun vielä pääpannalla, mutta neiti oli itse erimieltä asiasta. Söpöt nahkatossut saatiin lahjaksi, ovat For minis and mommies-verkkokaupasta ♥

Lämpöisiä kevätpäiviä alkaneelle viikolle! Muistathan käydä osallistumassa arvontaani, jos liput Kevään kivoimpaan viikonloppuun houkuttavat :)

45 kommenttia

  1. Onnittelut 1 veelle :) Ihanat juhlat typykkä saanut ja niin hienona päivänsankari tylliunelmassa! Tuo runo on valtavan kaunis!

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanat pinkit synttärit! Niin se aika menee. 😊
    Mitä sulla noissa rieskoissa oli täytteenä? Kesän synttärimenuita jo pohdin.. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelly! Tuli kyllä vähän överipinkit, mutta ehkä 1-vuotiaalla saa ollakin :D Riekarullissa on broilerisuikaleista, paprikasta, ruohosipulituorejuustosta ja paprikamajoneesista tehty mössö sekä jääsalaattia :)

      Poista
  3. Ah ihana ja kaunis ja niiiiin suloinen!! Tällasia mäkin haluan ommella jollekin kunhan keksin kenelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmaannuin näistä kuvista niin että meinasin unohtaa: Onnea 1-vuotiaalle! <3

      Poista
    2. Kiitos Paulina ♥ Oli kyllä ihana ommella oikein ûbersöpösiä! Ei auta kuin surauttaa tyllihame itselle :D

      Poista
  4. Oi, teilläkin on juhlittu. Onnea Pienelle! <3 Ihanat herkut pöydässä ja suloiset kamppeet Sankarittarella.
    Sanopa se, miksi aika menee niin joutuisaan. Kuka voisi kellot seisauttaa, edes hetkeksi? Samoissa mietteissä täällä, kun Kuopus täytti eilen kaksi vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pikku Akka ♥ On tämä ajankulu tosiaan kummallista, kun aina vasta jälkikäteen tajuaa sitä kaipailla. Mie olen ihan liian huono elämään hetkessä ja lasten kasvaessa sen oikein huomaa - yhtäkkiä ne onkin ihan isoja jo! Tai isoja ja isoja, aika vauva tuo tyllerö kyllä edelleen on :D

      Poista
  5. Ihanat synttärit ollut teillä! Mielettömät tarjoilut ja ihana tyllimekko :) Onnea 1-vuotiaalle <3

    VastaaPoista
  6. Suloinen pikku sankari ihanassa asussaan! Onnea 1-vuotiaalle <3

    VastaaPoista
  7. Ihana röyhelöprinsessa. Onnittelut!!
    Ja oi, mitä herkkuja, nami.
    Mukavaa tiistaita ♡

    VastaaPoista
  8. Onnea neitokaiselle! <3 ja jestas mitkä tarjottavat, sää oot kyllä yks taituri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villakiana ♥ En nyt sentään, osa tarjoiluista oli delegoitu miehelle ja kakkupohjankin teki äiti :D

      Poista
  9. Suloinen sankari ja synttärihame! <3 Ja vautsi mitkä synttärit olet hänelle järjestänyt, ihanat pupukoristelut ja nuo tarjoilut näyttävät todella herkullisilta. Vesimelonikakku on kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda ♥ Heh, tuo vuosikas onneksi arvostaakin kovasti äidin panostusta :D Tykkään laitella juhlia, mutta pakko myöntää, että stressiäkin otan sitten helposti.

      Poista
  10. Voi mikä ihana pörhelö <3 Pupu-teema on ihan huippu, niin söpöjä keksejä ja juttuja! (sen pörhelön äiti on varmaan seissyt pari päivää keittiössä, on niin hienon näköinen ja runsas tarjoilu!)
    Paljon onnea 1 -vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, arvasinkin, että sinä varmasti tykkäät :) Kiitos paljon Marika ♥

      Poista
  11. Voi mikä suloisuus koko tyttö! Mutta tosiaan, vastahan Hilla syntyi, ei kai siitä nyt vuotta ole? ;) Noista juhlista tuli kyllä paineita, lauantaina olis täälläkin sama edessä mutta tarjottava tuskin syntyy itsestään ja töissäkin pitäis ehtiä käymään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii-iin, vasta syntyi! En ehkä kestä tätä ajan kulua :p Miekin luulen, että ensi vuonna mennään lastenjuhlat kaupanpullalla, kun aikaa ei kotona puuhailuun sitten enää ole. Kivoja juhlia teillekin :) Kiitos Nina!

      Poista
  12. Ohops, onpas upeat tarjoilut ja ihanat juhlavaatteet! :) Tuo melonikakku onkin huikea idea ,täytyypä pitää mielessä.. Onnea 1-vuotiaalle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :)! Melonikakku oli kyllä kiva, tosin nuo mustikat oli huono idea! Sotkivat ihan hurjasti :P

      Poista
  13. Aivan ihana asu, tarjoilut ja päivänsankari! Tuota pinkkiä lettiä pitäisi kyllä saada joskus käsiin, itsekin näen sen heti mielessäni pikkutytön vaatteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amelia! Tuo letti on kyllä sellainen aarre miulla, että mietin raaskinko käyttää... Onneksi raaskin kuitenkin, sopi tähän täydellisesti :)

      Poista
  14. Kivat on tytön vaatteet. :)Onnea vuotiaalle :)

    VastaaPoista
  15. Ihmettelin ennen miksi kaikki vanhemmat (varsinkin äidit) käskivät nauttia vauva ajasta kun se on niin lyhyt.. En vaan tajunnut miten muka vuosi voi mennä äkkiä, mutta nyt toista kertaa taaperon äitinä ihmettelen mihin se vuosi meni :D

    Ihana tyllerö, kauniit juhlat ♥ Onnea ♥

    VastaaPoista
  16. Onnea! Ihanat kuvat, tunnelman voi aistia niistä! :)

    VastaaPoista
  17. Aivan huippu -etenkin tuo hedelmäkakku :P ! Onnea!

    VastaaPoista
  18. Onpas teillä ollut ihanat juhlat! Teema on mahtava, toistuu niin kivasti kaikessa. Suloinen asu ja tyttönen tottakai ❤ . Valloittavaa :). Onneksi olkoon pienelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Sattui tuo pääsiäinen juuri sopivasti, niin kävivät puput hyvin senkin suhteen :D

      Poista
  19. Niin kaunista! Mistä nuo ihanat kuviollisen paperit? Täällä koitan myös suunnitella tulevia 1 ja 3 vuotissynttäreitä. Taidankin poimia muutaman idean :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Susanna ♥ Kiva kuulla, jos sait insipistä :) Paperit olen ostanut Etsystä ja tulostanut sitten.

      Poista
  20. Ihanat synttärit siellä vietetty:) Herkullisen näköiset tarjoilut ja synttäriasu niin hurmaavan kaunis:) Onnittelut pienelle prinsessalle! Täällä juuri pähkäilen ajankohtaa, milloin juhlistettaisiin omia sekä tyttären synttäreitä ja samalla kahvittelulla omia valmistujaisia..ressiä tulee pukkaamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo, ilo kuulla :)! Onnea siulle valmistumisen johdosta ja tytölle hyvät synttärionnet ♥ Juhlastressi on tuttu juttu ;)

      Poista
  21. Paljon onnea pienelle prinsessalle <3 Kauniit juhlat!

    VastaaPoista
  22. Onnittelut vielä kerran! :) Ihana lettibody. Siis mitkä tarjoilut! Noi pupukeksit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnesta ja kehuista ❤️ Hih, puput olivat suuri ylpeyden aiheeni ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!