X, H vai sittenkin Y?

Kototeko-blogin Sanna käynnisteli toistamiseen haasteprojektin, jossa on tarkoitus saada itsensä unohtaneet äiti-ihmiset uudistamaan vaatekaappinsa sisältöä ja löytämään sisällä sädehtivä nainen jälleen. Renew Maman ensimmäinen osa oli nimeltään "Sellaisena kuin olet" ja tehtävänä oli tunnistaa oma vartalotyyppi sekä ommella jotain sille sopivaa. Itse otin ompelun suhteen loppukirin, sillä haasteaika loppuu tänään .

Oma vartalomalli onkin asia mille onkin jo aika uhrata jokunen ajatus. Olen sitä silloin tällöin miettinyt, katsonut muodonmuutosohjelmia ja lueskellut siitä, millainen tyyli sopii kellekin. Varsinaiseen lopputulokseen omalla kohdallani en ole kuitenkaan päässyt ja tyylikin on villi sekoitus sitä, mistä pidän, minkä kuvittelen sopivan itselleni ja missä koen oloni mukavaksi. Nyt tutustuin pariin Sannan linkittämään laskuriin, mutta edelleenkin olen jokseenkin hukassa. Olen aika pitkä, 170 cm ja mittausten mukaan H-malli voisi olla lähinnä omaa muotoani - jokseenkin suora, suhteessa kapea lantio ja vyötärö, mikä ei kovin selkeästi erotu. Toisaalta kohdallani rinnan- ja lantionympärys ovat hyvin saman levyiset, ja vyötärö  reilusti niitä vähemmän, mikä taas täsmää X-malliin. Mutta pähkäiltyäni asiaa ja hieman konsultaatiokin saaneena kallistun ehkä kuitenkin Y-mallin puolelle. Y on joko leveäharteinen tai rintava (jep, käsi ylös), lantio kapea suhteessa ja sääret hoikat. Y:n ei kannata korostaa yläosaa, vaan tuoda painopiste alemmas ja suosia vaatteita, joissa jalat pääsevät oikeuksiinsa. Tai sitten olen jonkunlainen sekoitus noita... Mitäs sinä luulet, sano vain rohkeasti? Joko sinulla on oma vartalomalli ja sille mallaava tyyli hallussa?

Virtuaalisessa ompelumaailmassa on yhtenä viime ajan villityksenä ollut kietaisumallinen yläosa (kiitos Ideoi-blogin Piialle ♥)  ja viimein minäkin ompelin omani. Itse asiassa kolme. Mekon mallista pidän kovasti, sillä se on yläosasta simppeli, jättää väljyyttä alaosaan ja luo harhaa vyötäröstä. Raidallinen versio oli testikappale lörpöstä palalaaritrikoosta, pilkullinen holkkihihainen kesää odottamaan ja yksivärinen mekko nyt pidettäväksi. Malli oli helppo kuositella ja vielä helpompi ommella etenkin, kun tietoisesti jätin kaikki kommervenkit pois ja annoin vain saumurin laulaa. 


 










Voimaa ja virtaa alkavalle viikolle ♥

56 kommenttia

  1. Tosi kaunis kietaisumalli. Sopii sinulle kyllä upeasti :) Ihania kaikki kolme sävyiltään ja hihapituudeltaan. Minusta tekemäsi tunikamallit ovat tosi ihanan näköisiä päälläsi :)

    Olisi kyllä huippu saada ammattilaislausuntoa omaan vaatetukseen. Tietyt vaatemallit tuntuvat tosi hyviltä itsellä ja ehkä se tarkoittaa myös, että ne ovat hyviä itselle, niin vai ovatko :) ? Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli ♥ En edes muista milloin olisin viimeksi pitkähihaisen tehnyt, kun kivempi on tuo 3/4 hiha ja kesää ajatellen lyhyt :) Oikealla tyylineuvojalla olisi tosiaan metka käydä, saisi nähdä osuuko oma maku yhtään samoihin. Tosin monesti, kun olen joitain tyylinmuutosohjelmia katsonut, niin olen kauhistellut stylistien valintoja... Ihanaa viikkoa siullekin!

      Poista
  2. ❤*10 sydänsilmähymiötä*❤
    Wau miten ihanasti sulle sopii! Korostaa nätisti kapeaa uumaa ja tuo tulppaanihelma sopii sulle kuin nenä päähä. Näistä tuo pilkullinen mun lemppari, voi miten kaunis kuosi! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, pilkullinen on miunkin lemppari ♥ Ihana Happy Rain-kangas!

      Poista
  3. Sopiipas ihanasti tuo malli sinulle! Tosi tasapainoinen kokonaisuus. itse puollan edelleen sitä Y:tä. :) kiva kun osallistuit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kiva, että just ehdin osallistua, vähän oli taas viime tippa :D

      Poista
  4. Ihan tosi kivoja mekkoja, sopii sulle hyvin! 😊 Ite en oo tähän haasteeseen edes törmännyt, mutta liekö sit lähestyvä kevät ja kesä vai mikä, niin itsekin olen paljon miettinyt omaa tyyliä ja uusia vaatteita! On tarkoitus myös tää sama mekko hurauttaa ja jotain muutakin kivaa :) nyt kun alkaa kanssa (ehkä) vartalotyyppi hahmottua 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Ellakatariina! Vielähän tuohon Renew mamaan ehtii, taitaa alkaa kohta uusi haaste :) Tää mekon malli oli kyllä iloinen ylläri, tekisi mieli tehdä vielä lisää. Ehkä hihaton ainakin ;)

      Poista
  5. Hyviltä näyttää ja sopii sulle tosi hyvin! luulen että täälläkin täytyy kokeilla omaa versiota tästä, ajattelin testata josko tästä saisi tehytä näppärän imetysversion.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ajattelit tästä imetysversion? Mua kiinnostaa kovasti! :)

      Poista
    2. Kiitos Katja, ilo kuulla! Mitenhän tuo imetysversio tosiaan onnistuisi? Itse tekisin varmaan niin, että tekisin varsinaiseen mekkoon tosi laajan kaula-aukon ja siihen alle tekisin "topin" etuyläosaan. Eli toista kangasta alas ja toista ylös nostamalla saisi eväät esiin :)

      Poista
  6. Heh, minä olisin sitä y:tä kaupannut saman tien. :) Itse olen pehmeä H, sellainen suora pötkö jolla on kuitenkin hieman kumpuja.
    Kiva mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vahvistuksesta Joska :) Nämä on kyllä mielenkiintoisia nämä vartalotyyppijutut, ei ole niin yksiselitteistä. Moni juttu täsmäsi muistakin, mutta eniten tuo Y se taitaa tosiaan olla.

      Poista
  7. Jos minulta kysytään, niin vartalosi on selkeästi Y-mallia. Minusta sinun kannattaisi suosia mielummin pyllyä, kuin vyötäröä korostavia vaatteita, jolloin illuusio kapeasta uumasta syntyisi vielä tehokkaammin. Nuo kuviesi kietaisuvaatteet tuovat ainakin minun mielestä tissejä vaan enemmän esiin ja näin ollen saavat muun kehon näyttämään pienemmältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Illuusia Ihmemaassa! Totta varmasti tuo, että takapuolta tulisi korostaa enemmän, mutta en keksi kuinka. Ja jotenkin hankala on tämä rintavarustus kätkeä, kun tuntuu, että ihan kaikki sitä korostavat :/ Olisipa keino siirtää osa yläosan pyöreydestä lättänään peppuun :D

      Poista
  8. Tämä on kyllä veikeän mallinen vaate. Sopii sinulle hyvin! :)

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniita mekkosia ja sopii sinulle hyvin! :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat mekkoset! Pilkullinen on lemppari. Olen miettinyt mahtaako malli sopia pömppä mahalle? :) Olet mielestäni y-vartalo. Minä uskoisin olevan h-tyyppi pienellä pyöreydellä tällähetkellä. Täytyy palata tähän aiheeseen kyllä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miusta tää on oikein sopiva juurikin pienelle pyöreydelle, etenkin jos tekisi kapeimman kohdan heti rintojen alle,jolloin vatsa jää noihin laskoksiin hyvin :) Aihe on kyllä kiinnostava! Kiitos Heidi :)

      Poista
  11. Tosi kivoja, tätä pitää kyllä itsekin kokeilla :) Jospa saisi vähän mahamakkaraa tuonne ryttyihin piiloon :D

    VastaaPoista
  12. Kauniita mekkosia! Kiitos kun laitoit tuon viimeisen kuvan, tämähän on ihan pakko tehdä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä, että laitoin sitten tuonkin kuvan, siitä kyllä käy malli selväksi :) Kiitos koivuhiiri ♥

      Poista
  13. Onpas kiva malli! Tämmösistä minäkin tykkäisin <3

    VastaaPoista
  14. Ihanasti sopii tuo malli sulle <3 Kauniita kaikki mutta raidallinen on mun favorite! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Tuo raidallinen pääsee ykkösenä keväiselle etelänmatkallemme :)

      Poista
  15. Kauniita mekkoja! Malli on aivan ihana, jospa sitä sais itsellekin kevät puolella tuommoisen väsättyä. Olisi varmaan kesäksi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuosta ohuesta trikoosta tuli juuri ihanan kesäinen versio :) Kiitos Eerika ♥

      Poista
  16. Vau ja vou mitä mekkoja! Minustakin sinä olet Y-mallia, mutta kuvakulma voi aina vähän vääristää. Itse olen H, pienellä lättäpyllyllä ja lantiolla varustettuna :D mutta tuo kietaisumekko luo vyötärövaikutelmaa ja tuo lanteille viisi senttiä suuntaansa leveyttä, eli tasapainottaa vartalon mittasuhteita. Rintoja on vaikea olla korostamatta jos niitä on ja haluaa että vyötärökin näkyy :) Minusta näyttää näin tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia ♥♥ Sinäpä tuon sanoit, ei näitä tissejä piiloon saa :/ Tai sitten pitäisi olla jokin muodoton kaapu, mikä taas kätkee sen seikan, etten kauttaaltaan tuon levyinen ole :D

      Poista
  17. Äääää, miten ihania mekkoja! Minäkin olen miettinyt että tekisin tuolla mallilla, mutta koska olen persevä, reitevä ja mahava :P niin mietin miten se mahtaa korostaa juuri noita ongelmakohtia. Mutta kokeilemalla se kai selviää? :D
    Vartalotyyppoi? Öh, aika paha! Sen kuitenkin tiedän, että itse olen vartalotyyppiä Muumi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumihan on vallan hyvä vartalotyyppi ♥ ;) Niin, se voi kyllä olla, että tuo malli lisää vaan sitä takapuoliosastoa. Tai en tiiä, aika monipuoliselta mallilta on vaikuttanut kuvien perusteella. Ei muuta kuin testaamaan! Kiitti Marika :)

      Poista
  18. Kauniita mekkoja kaikki! Mielenkiintoinen aihe.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Eikö olekin, kunnolla tähän perehtymällä voisi välttää monta huti :)

      Poista
  19. Ou WAU! Ihan huikean ihanat mekot! ♥

    VastaaPoista
  20. Vartalotyypit on todellakin mielenkiintoinen aihe. Näyttäisit olevan aika selkeästi Y-tyyppi niinkuin itsekin analysoit. Itse olen tuo X tai tiimalasista puhuu "vanha kansa". Aihetta on tullut tutkittua ja lueskeltua viimeaikoina paljon ja osittain ihan ahdistukseen asti. Tiimalasin kun pitäisi korostaa tuota kapeinta kohtaa ja nykymuodin laatikkomaiset, väljät yläosat ei pue sitä ollenkaan. Onneksi on taito tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä iso etu, että voi tosiaan itse tehdä sellaista mikä sopii :) Noista väljistä yläosista itse tykkään siten, että on kuitenkin lantiolta tiukka - mikä kyllä taas korostaa ehkä vartalon epäsuhtaa, mutta enivei :D Kiitos Satu siulle!

      Poista
  21. Hyvännäköisiä mekkoja kaikki. :) ja sopivat sulle hyvin. Olen noita ihastellut milloin missäkin, mutta en ole vielä rohkaistunut. Ehkä minäkin kesäksi. ;)

    VastaaPoista
  22. Kauniita! Mulla on tossa melkein valmiina samanlainen mekko tuosta Majapuun Rain-kankaasta :D Mä sanoisin, että olet vartalomallia Y.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Tuo kangas on kyllä ihana, tekisi melkein mieli sitö sinistäkin tilata :D

      Poista
    2. Sama juttu, sekin kelpais :)

      Poista
  23. Sinulle käy tuo malli kyllä oikein hyvin, en ole kenelläkään nähnyt sitä noin sopivana. Itse en ehtinyt haasteeseen, sillä painin kaavojen kanssa. Vanhat eivät käy (nakinkuoria) ja uusia en saa sopimaan. Mutta omassa päässä pähkäiltyäni olen tullut siihen lopputulokseen, että olen YH-tyyppi. Jospa tämä tästä. Olet komia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Sanne-Maija ♥ Vai että komia :D Tsemppiä kaavojen kanssa painimiseen, se on itsestäni ainakin se ärsyttävin vaihe. Mutta vaivannäkö palkitaan varmasti!

      Poista
  24. Tämä malli sopii sulle tosi hyvin :) Tosi kivan näköisiä kaikki! Pitäisi varmaan itsekin miettiä tarkemmin mikä tyyppi on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Kyllähän se oman mallin tunteminen antaa lisävarmuutta esim. uuden mallisia vaatteita suunnitellessa :)

      Poista
  25. Oooh miten ihania mekkosia! Mun lemppari ehdottomasti raidallinen, vaikka ottaisin kyllä nämä kaikki kaappiini:) Mallista tykkään todella paljon, sopii sinulle tosi hienosti ja vaikkapa minullekin:) Minunkin mielestä sinä edustat Y:tä. Olen pohdiskellut viime aikoina juuri näitä vartalon mittasuhteita ja piirrellyt jopa valokuvaan ruudukoita, jotta saisin selville mitä vartalotyyppiä edustan:D Omilla havainnoilla kallistun x:ään, mutta en ole siitä kuitenkaan täysin varma..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin varmasti paras tapa!X olisin itsekin mieluummin, klassisen naisellinen ja tasapainoinen :) Kiitos Villa Pipo ♥

      Poista
  26. Kauniit mekot ja sinä <3! Hyvin istuu sinulle tämä malli. Ja minäkin olen sitä mieltä, että lähinnä sinulla on varmaan tuo y. Vartaloanalyysin tekoon saa menemään aikaa, mutta kyllä se sitten kannattaa. Tuota Villa Pipon konstia minäkin käytän, eli kuviin piirrän viivat (sivu, edestä ja takaa navan korkeudelta otetut, mielellään alusvaatteissa). Siinä näkee kaikkein parhaiten sen todellisen mittakaavan, kun vaatteet helposti hämää kropan muotoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskottava on, että Y on se oikea muoto kohdallani :D Pitänee testata vielä tuota kuvan mittaamista joku kerta! Kiitos Hanna ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!