Rusetti, ruusuke, lippa ja tupsu

Syykuiset päivät lämpenivät sopivasti juuri, kun sain pikkumuruilleni päänlämmikettä valmiiksi. Pojan pipotilanne oli ihan kelvollinen viime keväältä, mutta kaapista löytyvät neulokset houkuttelivat täydentämään sitäkin osastoa. Pipojen pariksi kokeilin tuubikauluria. Aivot olivat nyrjähtää pohtiessani kääntöaukon paikkaa ja ompelijärjestystä, sillä aina kääntäessäni tuubin oikein päin, tuli vuori ulos kokonaan! Ompeluryhmä se jälleen pelasti pika-avullaan ja valmista tuli. Jos joku muukin pyörittelee tuubihuivia epätoivoisena, löytyy hyvä ohje 9-10-blogista!

Neitosella sen sijaan myssyjä ei liiemmin ollutkaan ja pään kasvaessa niitä saa ommella kohta taas lisää. Olen ihan hurahtanut näihin söpöstelyjuttuihin, joten mikäs siinä ommellessa ♥ Ruusukepipon ohje löytyy Mersian blogista. Framilonilla rypyttäminen kävi näppärästi kolmipistesiksakkia käyttäen, mutta samaan tulokseen olisi päässyt varmasti myös rypytyslankoja käyttäen. Yhtä kaikki varsin suloinen tuli! Rusettipipo taas on itse asiassa Nosh-postauksessa nähty pipo, jonka rusetin vaihdoin hieman käytännöllisemmäksi. Tai no, ehkei käytännöllinen ole ensimmäinen mieleen tuleva adjektiivi, mutta itse tykkään. Kun ei tuolle tytölle vielä rusetteja tukkaan saa, niin laitetaan sitten myssyyn. 

Kuvissa näkyvän bodynkin sain viimein ommeltua. Hyvä niin, sillä kohta se olisi ollut jo liian pieni. Kankaat leikkelin jo ennen vauvan syntymää, mutta jostakin syystä se jäi silloin kasaamatta. 62-68 koon bodyja meille on kertynyt ihan kiitettävä määrä, joten niitä en kovin montaa ole tehnyt. Isompia kokoja ei sitten olekaan jemmassa, joten lähiaikoina olisi bodytalkoot aloiteltava. 
















Huomenna koittaa jännittämäni päivä, kun palaan osa-aikaisesti koulun penkkiin lasten jäädessä Mummon hoiviin siksi ajaksi. Jännitystä aiheuttaa lähinnä kysymys vauvan syömisestä, mutta onneksi viisikuinen pärjää kolmisen tuntia syömättäkin, ellei pullo kelpaa... Muuten odotan koulupäiviä ihan innolla; luvassa mielenkiintoinen aihe ja aikuista seuraa! Energistä tulevaa viikkoa teillekin ♥


45 kommenttia

  1. Ihania juttuja taas, varsinkin tytön pipot ovat vallan hurmaavat! Ruusukepipoja minunkin pitäisi jo kovasti alkaa surauttelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda :) Ruusukepipot ovat kyllä kivoja, näyttäviä, mutta kuitenkin simppeleitä tehdä!

      Poista
  2. Ihania pipoja! Mää en kestä!!! Haluun kans :D ihana tuo ruusuke ja rusetti ja body ja kaikki!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Voidaan tehdä vaihtarit; meille pupupöksyt ja teille pari pipoa ;)

      Poista
  3. Voi miten ihania ompeluksia taas! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania pipoja ja kaulureita! Nätit ja pirtsakat värit, sointuvat niin kivasti yhteen, myös teidän sisustukseen:) Mukavia koulupäiviä toivottelen ja nautihan aikuisesta seurasta:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvitti oikein itseäkin, että tulipa stailattua tuo pojan kuva hyvin - ainoastaan nuo sukat kyllä tökkää :D Kiitos Villa Pipo♥ Eka koulupäiväkin sujui hyvin :)

      Poista
  5. Reisimakkarat, määäää sulan! <3 :D Ja joo, kivat on pipotkin! Mun pitäis myös laittaa pipo ja kauluritehdas pystyyn pikkuhiljaa, aamut on jo yllättävän vilpoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tyllerö ei kyllä kovin nälkiintyneeltä näytä, vaikka aina oon huolissani sen syömisestä, kun tuntuu, ettei malta päivisin syödä yhtään :D Meiän maatuska ♥ Kiitos Marika!

      Poista
  6. Mulla taas nyrjähtää aivot jos yritän tehdä tommoista tuubia minkä oot teidän pojalle tehnyt! kun siinä on kahta kangasta niin en ymmärrä, että mitkä ommellaan eka yhteen :D

    Aivan ihania vaatteita ja ihana neitokainen kuvissa <3 Tuo Punainen Milonan kangas on muuten tosi hyvännäköinen yhdistettynä mustaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se miunkin pään sekoitti, kun olikin kaksi kangasta ja aina kääntyi väärinpäin :D Tuolta linkistä löytyy kyllä passeli ohje juuri tuohon, ja nyt sujuu noiden tekokin! Kiitos Laura, tykkäsin tuosta bodyn yhdistelmästä itsekin :)

      Poista
  7. Voi, tuo body on aivan suloinen! <3 Ja kaikki pipot ja kauluritkin! Mukavia koulupäiviä sinulle! :)

    VastaaPoista
  8. Oih niin suloinen vaavi ja asut! Tuo rusettipipo on mun favorite ja bodykin niin herkku! Millainen mitoitus sulla on tuossa pojan tuubissa? Näyttää hyvältä. Oi jee kouluun! Mä olen myös ilmoittautunut kevätlukukaudelle opintoja jatkamaan, vaavi saa jäädä vielä kotiin sillä teen pelkästään opparia. Saas nähdä miten onnistuu mutta mummovoimia meilläkin sitten välillä tarvitaan. Tsemppiä huomiseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen tuubi taitaa olla noin 40 x 20 cm, mustan tein korkeampana ja on parempi syksymmällä. Innolla kyllä koulua jatkan, eipä jää ihan niin paljon kirittävää sitten, kun varsinaisesti jatkan :) Oppari olisi tekeillä täälläkin. Onneksi on ihanat mummovoimat ♥ Kiitos Paulina!

      Poista
  9. Kyllä on ihastuttavia uusia asusteita. Söpöjä nuo vauvan lakit <3 Tsemppiä uuden arjen aloittamiseen !!

    VastaaPoista
  10. Voi miten taitavasti oot taas yhdistänyt ihania värejä ja kankaita! Minä niin tykkään sun värimaailmasta.

    VastaaPoista
  11. Voi miten taitavasti oot taas yhdistänyt ihania värejä ja kankaita! Minä niin tykkään sun värimaailmasta.

    VastaaPoista
  12. Voi miten taitavasti oot taas yhdistänyt ihania värejä ja kankaita! Minä niin tykkään sun värimaailmasta.

    VastaaPoista
  13. Oi kuinka ihania! :) Minäkin tarvitsen ehdottomasti tuollaisia pipoja! Näyttääköhän ne aikuisella yhtä söpöltä ;) Mukavia koulu päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tekemään! Itsekin vähän rusettipiposta haaveilen :) Kiitos Unelmallinen!

      Poista
  14. Hienoja juttuja taas olet huruutellut! Kiitoksia vielä piposta, se on ollut jo kovassa käytössä ja loistavasti on kestänyt! Tsemppiä opiskeluun <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Poitsu ihastui teille tekemääni myssyyn, niin oli pakko tehdä samanlainen meillekin :) Kiitos tsempeistäkin ♥

      Poista
  15. Ihania asusteita ja body! Mullakin on ollut pipotehdas meneillään, seuraavaksi pitää ryhtyä noihin koristeltuihin versioihin :) Isoja bodyja on meilläkin vähänlaisesti, mutta en oo niitä oikein hamstrannut, kun en osaa arvioida, että minkä ikäisellä ne on vielä käteviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipot on siitä hassuja, että ovat niin helppoja tehdä, mutta silti niiden aloitusta tulee aina viirattua... Miekin aattelin bodyt tehdä koossa 74, pienempiä ei tarvita ja sitten isommat on vielä turhia :) Kiitos Amelia!

      Poista
  16. Ihanat nuo vauvan pipot! Heräsi heti halu päivittää meidänkin pikkuneidin pipotilanne, kesän aikana kun tuo pää on kummasti kasvanut.... voisi kokeilla myös tuota ruusuketta tai rusettia, oli niin kivan näköisiä!

    VastaaPoista
  17. Ihan mahottoman kivoja kaikki, ja voi tuota tyttöä <3 <3 <3!
    Tsemppiä koulupäiviin :)

    VastaaPoista
  18. Aivan superihania!
    Blogissani olisi sinulle Liebster Award-palkinto! Tervetuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli! Yritän saada pian vastattua, parikin haastetta on vielä roikkumassa :)

      Poista
  19. Voi kuinka söpöjä pipoja! Pitäisi itsekin tytölle tuollaisia tehdä jos se antaisi niiden jo olla päässäkin :) Ja tuo body on aivan mielettömän kaunis, ensimmäistä kertaa alkoi tuntua siltä että olisi pitänyt itsekin tuota kangasta ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino-maria! Miullekin käy usein niin, että jotain kangasta alkaa himoita vasta, kun näkee sen toisella vaatteena :)

      Poista
  20. Upeita ompeluksia. Neiti on kyllä tosi söpön näköinen noissa päähineissä. Tykkään... Tsemppiä koulun penkille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suvituulia :)! Ekat päivät sujuivat onneksi oikein hyvin, kun lapset pärjäilivät mummon kanssa hienosti :)

      Poista
  21. Voi mitä ihania oot tehnyt <3 Aivan supersöpöjä nuo pipot <3 :)

    VastaaPoista
  22. Kiitos kunniasta Voikku :) Vastailen mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
  23. Mielettömiä ihanuuksis täällä blogissasi! Piti liittyä oikein vakkari lukijaksi:)

    VastaaPoista
  24. Minen kestä mitä söpöliinejä täällä on! ❤ Ja asusteetkin ihan tosi ihania ja trendikkäitä. :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!