Parempi myöhään - eli vastauksia haasteisiin

Sain ilokseni Liebster Award-palkintoja useammalta taholta, mutta perehtyminen niihin venyi ja vanui joka suuntaan. Nyt vihdoin sain istahdettua alas ja vastailtua kaikkiin kerralla. Vaikka olen vastaaviin jo aiemmin vastaillut, on aina ilo ja kunnia tulla muistetuksi muiden bloggaajien suunnalta!


Ensimmäisenä minua muisti Sara ByS-blogista ja hän esitti minulle seuraavat kysymykset. Kiitos Sara ♥

1. Mikä on sun käsityöhistoria? Ensimmäiset käsityömuistot liittyvät mummooni, kun hän opetti minut pikkutyttönä virkkaamaan patalappuja sekä neulomaan. Koulussa tykkäsin käsityöstä ja peruskouluajoilta onkin minun ainoat oppini ompelun suhteen. Kouluaikojen jälkeen meni melkein 15 vuotta, ennen kuin nyt pari vuotta sitten innostuin ompelusta ja sillä tiellä ollaan. Kaikenmoista muuta näpertelyä ja diy-juttuja olen tehnyt kyllä tässä välilläkin ihan työnikin puolesta - en ole tainnut kertoakaan, että unisieppari on bravuurini :)

2. Millainen tunne tulee kun jokin haastava ompelus onnistuu? No tietenkin ihan huikean iloinen!

3. Oletko kangashamstraaja? Olen. Todellakin.

4. Mitä musiikkia kuuntelet kun ompelet? Parasta on ommella silloin, kun saan olla ihan itsekseni ja silloin soitan Spotifysta sekalaisia listoja sen hetkisistä hiteistä lähinnä. 

5. Harrastatko muita käsitöitä kun ompelu? En kyllä juurikaan.

6. Suosikki kuosisuunnittelijasi? Hmm...  Tykkään muun muassa Leena Rengon kuoseista ja myös Paapiin Anniina piirtää kuoseja, jotka silmääni miellyttävät. Ja moni muukin!

7. Mitä muuta sun elämään kuuluu ompelun lisäksi? Perhe, koirat, koulu ja ystävät ♥

8. Onko joku tietty henkilö vaikuttanut ratkaisevasti että olet innostunut ompelusta? Kipidin Kirsi :)

9. Lempimateriaali? Elastaanitrikoo. Myös joustofrotee ja -collari ovat mieleisiä.

10. Mitä puutarhassasi kasvaa/ Mitä kasvaisi puutarhassasi jos sulla olisi sellainen? Jos olisi, niin raparperia ja auringonkukkia kasvaisi.

11. Oletko aamu vai iltaihminen? Ehdottomasti ilta olisin, jos lapset antaisivat aamulla nukkua.

Toisen muistamisen sain Elliltä VillaNonparElli-blogista. Kiitos Elli ♥

1. Lempiesineesi kotona? Taidan olla vähän materialisti, kun löytyy useampikin... Valokuvakirjat lapsista on ehkä tärkeimmät kuitenkin.

2. Millä herkuttelet ensi viikonloppuna? Itse tehty kebab olisi aika herkullista!

3. Mistä uudesta huonekalusta tai sisustuselementistä haaveilet juuri nyt?  Ompelukoneesta - koska ompelen keittiön pöydällä, niin sehän menee silloin sisustuselementistä ;)

4. Jos voittaisit matkalahjakortin, minne matkustaisit? Johonkin lämpimään, ehkäpä Malesiaan.

5. Lempivaatteesi? Legginssit, pitkä toppi ja löysä neule - toimii ihan aina.

6. Minkä voimalla selviät inhasta kylmästä ja pimeästä talvikaudesta? Suklaan, kynttilöiden ja villasukkien.

7. Tärkein ihminen maailmassa? Lapset, puoliso ja miun äiti ♥♥

8. Lempisatusi? Pessi ja Illusia. Isompien lasten saduista Harry Potterit ovat kyllä suosikkejani.

9. Pidätkö joulusta? Tärkeimmät jouluperinteet? Oi pidän! Hyvä ruoka, ilta perheen kesken ja jouluyön kirkko ovat perinteitämme.

10. Lempileivonnaisesi? (Reseptinkin saa jakaa ;)) Brookies! Oi nam, Kinuskikissanohje :)

11. Joulu vai juhannus? No se joulu!

 Kolmantena sain kysymyksiä Voikulta Rapatessa roiskuu -blogista. Kiitos Voikku ♥

1. Miten päädyit pitämään käsityöblogia? Halusin tehdä näkyväksi oppimiseni ompelun parissa ja se kyllä tosiaan tulee esille, kun katsoo alkupään postauksia...

2. Mikä blogissasi on parasta? Toivoisin ainakin, että aitous.

3. Mainitse kolme kaikkien aikojen suosikkiblogiasi. Tämä on vaikea! Weekend chicin monipuolisuus kiinostaa, Villa Kianan lämpö ja taito ilahduttavat  ja Hanna Min sydämellisyys vetää puoleensa.

4. Mikä saa sinut liittymään blogin lukijaksi? Hyvät kuvat, hyvin kirjoitetut tekstit ja persoonallisuus.

5. Mitä käsityöt merkitsevät sinulle? Terapiaa ja oman näköisiä vaatteita.

6. Mikä oli ensimmäinen käsityö, jonka teit? Lapsena virkattu patalappu.

7. Miten valitset aloitettavan käsityön? Mitkä asiat silloin painavat eniten? Tarve, ihana kangas ja loistava visio  - joko yksitellen tai parhaimmillaan kaikki yhdessä.

8. Käsityösi, joka ei mennyt niin kuin Strömsössä? Muistan ensimmäiset yöhaalarikokeiluni, kun taistelin alavarojen kanssa. Se oli aika karua katsottavaa nurjalta puolelta.

9. Mikä on isoin projekti, jonka olet tehnyt? Ehkä parhaillaan menossa oleva kaavan kuosittelu miehelle sopivaksi ja pari vaatetta sillä kaavalla.

10. Mikä on sellainen käsityö, jonka aloittamisesta olet haaveillut pitkään? Haaveilen ihan niistä arkisista vaatteista, nytkin mielessä kaihertaa parikin haalaria vauvalle.

11. Minkä taidon käsitöissä haluaisit vielä oppia ja miksi? Tilkkutöiden tekemisen ja neulomaan muutakin kuin sukkia.

Huh, jopa oli monta kohtaa, jaksoitkohan lukea? Koska olen tämän laittanut jo paristi eteenpäin, en haasta nyt enää ketään. 

Edellisten lisäksi Hanna Mi ilahdutti minua jo kesällä "kolme erilaista blogia"-haasteella ja senkin laitan eteenpäin viimein -  tehtävänä on siis esitellä kolme itselle mieluisaa blogia. Hanna Mi kirjoitti minusta näin ihanasti: Punatukka ja kaksi karhua! Hämärän peitossa, milloin aloin blogia lukemaan, mutta tänne palaan monta kertaa uudestaan. Hannariinan ihanat ompelukset niin lapsille kuin itselleen antavat paljon vinkkejä ompelun mahdollisuuksiin, vaatteiden yksityiskohdat ovat aina mielenkiintoisia. Blogissa on mukavasti myös pohdintaa elämästä yleensä, viisaita sanoja ja lämpöä kanssaihmisiä kohtaan. Kiitos Hanna Mi ♥

Kolmen blogin nimeäminen tähän oli vaikea tehtävä, mutta halusin esitellä muutaman uudemman tuttavuuteni
Between life and style on melko tuore lifestyleblogi, jota kirjoittamasta bongasin vuosien jälkeen lapsuudenystäväni Lauran ♥ Kuvat ovat loistavia ja aiheet mukavan monipuolisia meikeistä vaatteisiin ja ruuista treenaamiseen. Hyvin harkittu ja esteettinen kokonaisuus.

Nuunelin Noora on ymmärrykseni mukaan vastikään aloitellut ompelemaan, mutta saa aikaan mitä ihanampia lastenvaatteita! Mistä lie kaikki ideansa saakaan, melkein joka postauksesta yritän painaa korvan taa jonkun pikkujipon matkittavaksi :D Suloisia vauvajuttuja ja reippaita isomman pojan vaatteita!

Villa Pipo on varmasti tämän haasteen jo saanut, mutta en voi olla häntä vielä nimeämättä. Todella taitava ja uskomattoman idearikas nainen, joka yllättää melkein joka postauksessaan! Ihailen hänen paneutumistaan teoriaan ja aiheeseen kuin aiheeseen, vau :)

Pakko vielä mainita neljäskin, nimittäin Kototeko. Siellä Sanna loihtii uudella ompelukoneellaan erilaisia oivaltavia ompeluita ja käyttää taidokkaasti kierrätysmateriaaleja. Tykkään erityisesti kuvista ja hyvin kirjoitetuista teksteistä :)

Tyrkkäänpä vielä loppuun kuvan viikonloppuna valmistuneesta pertsasta. Juuri kun hehkutin, että nyt en sorru mihinkään lapsellisuuksiin, huuteli - suorastaan kiljui - tämä ihana Verson puodin Karuselli-kangas päästä paidakseni. Mallia perus, kaavana MIW, sivuissa framilonrypytystä (jonka poistoa kyllä harkitsen, kun ei ihan sovikaan). Tykkäilen.









Syksyistä uutta viikkoa jokaiselle!

Ps. Mitäs tykkäät uudesta banneristani? Design by Julia Herkert ♥

22 kommenttia

  1. Ihana uusi banneri sinulla ! Iloa syksyyn ja valoa päiviin :).

    VastaaPoista
  2. Ihana uusi ilme! Tosi raikas ja reipas. Ja onnea Onni-Bloggarille. Sinnehän on päässyt ihanaa porukka saman katon alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ❤️ Mielenkiinnolla odotan mitä Onnit tuo tullessaan :)

      Poista
  3. Niisk, kiitos kauniista sanoista ♥ ja banneri on upea, ihan täydellinen!

    VastaaPoista
  4. Blogin uusi banneri on kyllä ihana! :) Kiva oli taas lukea näitä vastauksia. Paita on oikein kiva, ei lainkaan liian lapsellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kuulla, sitä aina itse vähän sokeutuu tekeleilleen! Kiitos Raisa ❤️

      Poista
  5. Aivan upea banneri, kuten myös paitakin :)

    VastaaPoista
  6. Hih, tulipas hassu olo kun näki oman blogin/nimen nuin mainittavan :) <3 Hauska banneri, sopii kyllä blogin nimeen hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joka sana :) ! Kiitos, Julia ymmärsi kyllä toiveeni täydellisesti!

      Poista
  7. Ihanat vastaukset :) Ja ihanan näköinen ulkoasu blogilla, tykkään hurjasti! <3

    VastaaPoista
  8. Kiitos kivoista kommenteista! Ja hei, nyt sä oot viilaillut tätä ulkoasua! Kiva banneri ja mukavan ilmava yleisilme. Tykkään. :) Valkoinen antaa niin eri lailla tilaa kuville eli sille pääasialle. Huh, vähän jo ehdin pelkäämään että annoit mulle tuon Liebster Awards -haasteen... En enää edes muista, kuinka monta oon niitä jo saanut... taitaa jäädä vastaamatta kokonaan, epäilen. Tai ehkä jonain kolean tympeänä päivänä innostun vastaamaan. Who knows. :)

    VastaaPoista
  9. Uusi banneri kiinnitti heti huomion tottakai, tosi hyvännäköinen! :)

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva paita :) mäkin huomasin heti tuon ihanan bannerin!! ❤Ootko ihan itse tehnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mua puusilmää, tossahan se lukee selvällä suomen kielellä :D ihanan on Julia sulle tehnyt!!

      Poista
    2. Voi mua puusilmää, tossahan se lukee selvällä suomen kielellä :D ihanan on Julia sulle tehnyt!!

      Poista
  11. Oi kiitos ihanista sanoista ja haasteesta:) Helmoja ja hepeneiltä olen saanutkin 3 erilaista blogia -haasteen, yhdistän tämän samaan syssyyn. Ehkäpä tässä syksyn aikana saan oikein jätti haaste-postauksen valmiiksi. Banneri näyttää oikein hyvältä:)

    VastaaPoista
  12. Ihanan freessi ilme siun blogissa ja banneri on loistava! Kiitos myös kauniista sanoista <3

    VastaaPoista
  13. Kiva, kun laitoit haasteen eteenpäin ❤ . Ihana uusi ilme blogissa. Niin raikas ja hyvännäköinen!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!