Synttärityttöjä

Tälle viikonlopulle sattuivat kahden tytön syntymäpäiväjuhlat, onneksi eri päiville. Toinen täytti vuoden ja toinen seitsemän, ja molemmille askartelin lahjaksi jotain vaaleanpunaista.




Vuosikkaalle pikkumurulle ompelin tunikan ja legginssit Ottobresta 1/14 löytyvillä kaavoilla Lemon lime ja Green lines. Koska lahjasaajan äiti kertoi vaatteita riittävän koossa 86, tein nämä suosiolla koossa 92. Etenkin tunika osoittautui ihan valtavan kokoiseksi, mutta onneksi nuo ipanat ovat kasvavaista sorttia. Ehkä tunika on sopiva jo ennen kaksivuotispäivää...


Tunikaan tein ensimmäistä kertaa hiuslaskokset (näköjään liian löysällä alalangalla, apua!)  ja legginssit rypytin framilonilla. Hiuslaskokset kuuluvat jälleen siihen sarjaan, minkä ompelun kuvittelin olevan rakettitiedettä, mutta käytännössä homma sujui leikiten. Ainakin tällainen normaali trikoo käyttäytyi hyvin ja laskokset asettuivat ihan kauniisti varsin myöhäisestä ompeluajankohdasta ja väsymyksestä harittavista silmistä huolimatta.

Kylläpä imaisi aurinko värit kuvasta, oikeasti tuo Siiri keinuu- kangas on pehmeämmän pinkki.


Seitsenvuotiaalle ostimme kynäpaketin koulun alun kunniaksi, mutta sen kaveriksi tein pussukan tytön lempivärein. Juuri ennen juhliin lähtöä innoistuin vielä napsuttelemaan pampulat ja pinnit mukaan pussiin. Toivottavasti ovat mieleiset :)



Vähitellen olen saanut taas koneet käyntiin kuukauden lomailun ja viikko sitten tapahtuneen kotiinpaluun jälkeen. Siitä sitten lisää seuraavalla kerralla :)

Iloa tulevaan viikkoon ♥

18 kommenttia

  1. Tosi söötti pussukka ❤️ Vaatesettikin on söötti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussukat ja jumppikset ovat bravuurini :D Sen takia yleensä lahjana on jompi kumpi, nyt kuitenkin repäisin tuon tunikan suhteen ;) Kiitos Sonja!

      Poista
  2. Oi, rakastan hiuslaskoksia, ne on vaan jotenkin yksinkertaisuudessaan niin kauniita! Ihana lahja koululaiselle, varmasti oli mieleinen!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit lahjat. Värimaailmasi on todella kaunis, tykkään kovasti:-)

    VastaaPoista
  4. Ihania lahjoja tyttöset saivat! Nuo laskokset näyttävät tosi kivalta tuossa pääntiellä. Enpä ole pitkään aikaan tuollaisia ommellutkaan. Pitääkin ehdottomasti laittaa idea korvan taakse :)

    VastaaPoista
  5. Ihania lahjoja olet ommellut! :)

    VastaaPoista
  6. Oikea söpöstelysetti ja ihana pussukka, tyttöset ovat varmasti mielissään:) Itsetehdyt lahjat on parhaita:) laitoin tuossa kesällä kirppikselle vaatteita myyntiin, mukana oli todella monta lahjaksi saatua lastenvaatetta, jotka olivat valmiiksi liian pieniä saadessaan ne, eli mielummin reilun kokoinen, lapsethan kasvaa nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllä on, kasvunvara on aina parempi vaihtoehto :) Tuli kyllä söpösteltyä näissä ihan huolella, josko jotain rouheampaa seuraavaksi! Kiitos Villa Pipo :)

      Poista
  7. Sievä setti pienelle neidolle, hiuslaskokset tuovat kivaa ilmettä tunikaan. Minustakin on kiva, jos vaatteet on mieluummin vähän isoja kuin just käypäisiä. Lapset kun kasvaa ihan hirveän kovaa vauhtia :D. On siellä onnellinen ekaluokkalainen, kun sai näin hienon lahjan! Sinä olet sellainen pussukka-mestari, niin siistiä ja kaunista jälkeä (kuten tietty muissakin). Mulla on muuten sinulta saatu sydänpussukka kovassa käytössä, näppärä sujauttaa avaimet sinne säilöön :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että pääsi pussukka käyttöön ❤️ Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  8. Ihania lahjoja!
    Miten noita pinnejä ja pompuloita tehdään?
    Tarviiko siihen jonkin erikoistyökalun ja millä kiinnität ne?

    t. Maison

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maison! Voisin tehdä postauksen noista pompuloista erikseen ohjeineen :) napin tekoon tarvitaan pieni työkalu ja kiinnitykseen pikaliimaa.

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!