Värikkäät uikkarit lapsille











Yhteistyössä Ompelusoppi

Voi vitsit, kun olen ylpeä itsestäni! Tein itselleni ihkauuden aluevaltauksen ompelemalla lapsille uimapuvun ja -housut. Tämä setti kuului samaan sarjaan kuin vaikkapa takit ja lompakko aiemmin: asioita, joita on vaan ihmetellyt, että kuinka joku osaa, tajuamatta, että samalla tavalla ne ommellaan kuin kaikki muukin. Tai itse asiassa nämä olivat yllättävän simppelit tehdä, valmista tuli nopeasti.

En muista lycraa ommelleeni koskaan aiemmin ja ilahduin kuinka miellyttävä materiaali se oli liukkaudestaan huolimatta. Lycra tuntuu olevan itse asiassa tämän kevään ja kesän hittituote, kun tosi monella kotimaisella kangasmyyjällä on lycraa myynnissä ihanissa kuoseissa samalla, kun uikkari ja bikinikaavoja pukkaa monelta taholta. Lycra on siis se yleensä uima- ja urheiluasuista tuttu liukas, kiiltävähkö ja erityisen joustava materiaali, joka on 100% tekokuitu. Pikaisella silmäyksellä lycrat näyttävät koostuvan elastaanista ja polyesterista. 

Vaikka kiire painaa päälle ennen lomaa, en pystynyt sanomaan ei, kun ihkauusi yritys, Ompelusoppi tarjosi minulle kankaitaan testattavaksi. Uimapuku kuulosti juuri sellaiselta haasteeta, mikä houkutti kokeilemaan. Sain tytön uimapukua varten supersuloista Jäätelöpuikot UV-uimapukukangasta, jossa on suojakerroin 50+. Pojan pöksyihin valitsin harjattua uimasortsikangasta lainelautakuosilla. Tämä kangas oli kokonaan polyesteria, joustamatonta,ohutta ja helppoa ommella. Ompelusopissa erityisen kiinnostavaa on yrittäjä Susannan osaaminen tekstiilien kemikaaliturvallisuuden suhteen. Kankaat ovat siis vastuullisesti tuotettuja, kestäviä ja laadukkaita. Lapsetkin ihastuivat näihin kankaisiin ♥

Jätskiuikkarin kaava löytyi Ottobresta 3/16, koko on 98 pituudeltaan ja 92 leveydeltään. Pienempi koko olisi riittänyt myös pituudestaan, sillä neiti on tosi lyhytselkäinen ja siksi jää vähän ylimääräistä ruttua kankaaseen. Mahtuupahan ensi vuonnakin... Sortsien kaava puolestaan on Ottobresta 3/15, jotkut puuvillasortsit, mutta toimi oikein hyvin uimahousuissakin. Otin koon 110, koska poika on hoikkanen, mutta olisi näköjään saanut olla kokoa isommat käyttöajan pidentämiseksi. Näissä oli muuten kiva vyötärön huolittelu, ei jäänyt saumanvarat näkyviin! Kaitaleen toinen reuna ommeltiin ensin nurjalle ja sitten se käännettiin vasta oikealle puolelle ja tehtiin kapea käänne reunaan, joka tikattiin sitte kiinni. Tuli tosi siisti. 

Lisää lycraompelua on tulossa lähiaikoina vielä yhden kivan yhteistyön merkeissä, mutta välissä on tehtävä vähän kesävaatetta :) Oletko sinä uima- tai urheiluasuja ommellut? Vinkkaahan parhaat kaavasi!

12 kommenttia

  1. Todella nätit uimapuvut, kankaat niin kesäiset. Lopoujen lopuksi helpot ommella, koska työ on pieni. Omat ompeleet laitettu vanhoja uimapukuja käyttäen, korjailtu mallin päällä saumat ulospäin, toimi niinkin. Olisipa ollut noin värikkäitä kankaita käytössä. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli ♥ Nämä kankaat ovat kyllä ihanan värikkäät ja kesäiset :)

      Poista
  2. Onpas nätit uima-asut! Nyt vain pitää toivoa oikein helteisiä uintikelejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Juhannukselta odotin paljon, mutta nyt näyttää, että uimisen saa unohtaa... Toivottavasti lämpenee taas sen jälkeen :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  3. Onpas ihania! :) Lycraa on kyllä mukava ommella, ja on se joustavuutensa ansiosta niin mukava päällä vaikka tekokuitua onkin.. Puuhakaspajan Usva-urheilutrikoiden kaavalla olen omat pöksyni tehnyt, ihan huippu kaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo todellakin yllätti minut, ei ole enää lycra-peikkoa :D Usva-kaava minulla olisikin, täytyypä kokeilla! Kiitos Raisa ♥

      Poista
  4. Tulipas noista kivat! Ei ole tullut mieleenkään, että uimapukujakin voisi tehdä itse :D Useamman vuoden olen metsästänyt itselleni tietynlaista uimapuvun toppi -mallista yläosaa, mutta senhän voisikin tehdä itse... Täytyy toteuttaa, kunhan raskausmahasta pääsen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin ajattelin ennen, nyt houkuttaisi tehdä jo itsellekin uikkarit :D Tsemppiä mahan kasvattaluun ja kiitos Elsa ♥

      Poista
  5. Tosi hienot! Minun täytyykin vinkata meidän paikallista ompeluryhmää tästä postauksestasi, kun siellä on nyt useampi vinkannut uikkarien ompelusta! Niinhän se on, että kun tarttuu härkää sarvista, niin ei se niin hankalaa ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emännys ♥ Tuo on kyllä totta monen ompelun kanssa, lopulta ei ollutkaan niin vaikeaa :)

      Poista
  6. Oi että miten kivat kuosit on tein lasten uikkareissa. Tosi kivan näköset :) Nyt on onneksi ollut niin ihana alkukesä, että on uimaan päässy jo monesti.

    Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija ♥ Parasta, kun lapsetkin tykkäävät näistä! Toivotaan uintisään palaavan pian :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!