Niittyvilla - haalari kesää odottamaan












Kangas saatu bloginäkyvyyttä vastaan Ompelimo MadeIralta. 

Minä olisin jo niin valmis kesään. Tai jos nyt sitä odotellessa edes kevääseen. Sellaiseen kunnolliseen, lumet ja jäät sulattavaan, puroja pulputtavaan, pisamia nenän päähän nostattavaan, lintuja laulattavaan ja räystäitä tiputtavaan kevääseen. Olisin valmis luopumaan paksusta toppatakistani ja Sorelin saappaistani, valmis ottamaan käyttöön valkoiset tennarini ja farkkutakkini. Olisin valmis lähtemään lasten kanssa metsäretkelle kevään merkkejä ihmettelemään ja kaivamaan esiin polkupyörät ja potkulaudat. Valmis ihailemaan mustasta maasta pukkaavia leskenlehtiä ja hauraan hentoisia hiirenkorvia puiden oksilla. Oi kevät missä viivytkään?

Pieniä, toivoa herättäviä hetkiä sain kokea eilen iltapäivällä, kun livahdin kävelylle koirien kanssa. Epäilykseni jääkauden alkamisesta väistyivät hetkeksi kävellessäni aurinkoista metsäpolkua, lämmön nostaessa hien pintaan ja saadessa lapaset pois kädestä. Kallion reunan jääpuikoista putoili vesipisaroita ja tuuli tuntui pehmeältä. Linnutkin saattoivat laulaa, mutta valitsin mielummin tahdittajani Spotifyn listoilta. Kuplivan reipas musiikki auttoi nastakenkiä nousemaan kevyesti ja kohotti myös mielialaa. Jatkoin lenkkiä aikomaani pidemmälle ja yllätyin, kun kymmenen vuoden jälkeen löysin ihanan uuden reitin kuljettavakseni. Askel askeleelta, hikinoron valuessa selkää pitkin, tunsin kuinka rankan ja pettymyksiä sisältäneen viikon aikana kerryttämäni henkinen paino alkoi myös valua hien mukana ja johan oli helpompi olla. Lenkiltä palasi iloisempi nainen  kuin mikä sinne lähti.

Elän siis kuitenkin toiveikkaana sen suhteen, että kevät ja kesä vielä saapuvat näille leveyksille. Ennemmin tai myöhemmin (ilmeisesti myöhemmin, mikäli meteorolegeja on uskominen). Aloitin valmistautumisen lämpöisiin säihin ompelemalla Tinttaralle kesähaalarin Ottobren 3/15 kaavalla. Olen yhden vastaavan tehnyt aiemminkin ja siitä on tullut käyttövaate ympäri vuoden. Neidillä on nimittäin tapana heti kotiin tullessa kiskoa pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet pois ja vaihtaa ylleen kesämekko tai joku muu hörsyläinen. Myös tämän mallinen "kesäpuku" on kelvannut loistavasti, vaikka hulmuhelmat puuttuvatkin. 

Tämä haalari on ommeltu ihanasta Susanna Sinivirran suunnittelemasta Niittyvilla-trikoosta, joka on Ompelimo MadeIran tuotantoa. Kyseessä on itselleni uusi yritys, yhden naisen ompelimo, jonka tarkoituksena on laajentaa kangasmyyntiin lähitulevaisuudessa. Niittyvilla on näistä kankaista ensimmäinen. MadeIran tuotteita on tällä hetkellä myynnissä mm. täällä. MadeIra on tulossa myös ensi kesäkuun Ommel-festareille. (Siinä on muuten yksi must- kohde tulevalle kesälle! Oletko sinä menossa tulossa?) Mielestäni kangas toimii hyvin tässä vaatteessa, sillä kuosi pääsee jatkumaan koko vaatteen pituudella ja kohdistelemalla sain kukkia muun muassa hihoihin. Käyttäjälle oleellista oli vaaleanpunainen väri ja niskassa tampin korvaava silkkinauharusetti ♥

Joko sinä olet aloittanut keväisemmän garderoobin kokoamisen? Minulla on käsityöt vähän jäissä, sillä viimein saimme remontin uudessa kodissa alkuun. Kunhan ompelukamari valmistuu, alkaa koneet hurista varmasti tuttuun tahtiin :)

18 kommenttia

  1. Oi miten ihanat kuvat ja kaunis kirjoitus siulta. =) Tuo haalari on varmasti hyvin monikäyttöinen.
    Täällä myös nautittiin eilisestä ihanasta keväisen aurinkoisesta päivästä. Kaivettiin kuopukselle fillari esiin ja mentiin sitten kiikaroimaan joen rantaan sorsia.
    Tänään sitten lumipeite on vallannut maan...yöks en tykkää yhtään!

    Mukavia remppahetkiä teille uudessa kodissa <3

    T. Saija =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija ja pahoittelut vastausviiveestä! Nyt on tällä viikolla onneksi kevät tullut oikein rytinällä ja mekin päästy pyöräilemään :) Ihanaa ❤️

      Poista
  2. Niin ihana haaalari ja kuvat!
    täälläkin odotetaan kesää/kevättä jo kovasti. Viikonloppuna tuli hiihdeltyä meren jäällä auringon paisteessa.
    Miten tuo silkkinauharusetti toimii niskassa? Siis tarviiko rusetin avata puketuessa ja riisuessa vai joustaako kaula-aukko riittävästi vaikka rusetti olisi kiinteästi rusetilla?
    t. Maimyx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maimyx ♥ Anteeksi vastauksen viipyminen! Tuo nauha ei käytännön kannalta paras ole, sillä se tosiaan pitää avata pukiessa ja riisuessa. Ohjeen mukainen resorikantti on näppärämpi, mutta tää vaan niin nätti :)

      Poista
  3. Onpa suloinen kesähaalari! :)

    Täällä kaivettiin viime viikolla kerholaisten pyörät lumikinoksesta, kun tiet kerholle on jo sulat. Kylläpä sujuikin kotimatka ainakin puolta nopeammin.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa aikaa kulunut tästä postauksesta, sillä nyt on kevät jo hyvällä mallilla :) Lunta enää pikkurippeitä. Kiitos Raisa ♥

      Poista
  4. Aivan ihana kuosi ja haalari! <3 Kuten kaikki sun ompelukset myös. Harvoin tulee mitään kommentoitua, mutta lähes aina luen postauksesi ja huokailen, että olispa itsekin noin taitava. Aurinkoista viikkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi Niina ♥ Mukava, kun luet! Aurinkoa sinullekin :)

      Poista
  5. Onpas hyvän mallinen haalari. Ja ihana kangas!

    VastaaPoista
  6. Ihana haalari! Pitäis kyl koittaa itsekin. Voi kun meillä lapset pitäis sisällä edes kesävaatteita, mut kun ne riisuu alushousuilleen kotiovella 🙈 Ja kyllä se kevät tulee, kesäkin, ihan varmasti! Miekin optimistina ompelin jo kuopukselle ensimmäisen tunikan tulevalle kesälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä tää typykkä vaihtaa vaatteita sata kertaa pävässä ja joka paikka on täynnä puolipitosia mekkoja... Eli tuo nakuilu olisi kyllä pyykinpesun ja siisteyden kannalta kätevämpää :D Ihana, kun meilläkin on jo kevät hyvässä vauhdissa, vaikka lyhythihaisessa ei ihan vielä tarkene- Kiitos Hanna ♥

      Poista
  7. Näissä kuvissa on niin keväinen tunnelma, sellainen vappu! Kohtahan se onkin ja sitten jääkausi toivottavasti on takana. Olis kyllä kiva ommella jotain keväistä, mutta taitaa tuleva viikonloppu mennä poikien tummia collareita ommellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik, vappuhan on jo ihan nurkalla! Voi vitsi, tää alkuvuosi on kyllä hurahtanut ihan sumussa. Mutta nyt kesää ja valoa kohti! Kiitos Pikku Akka ja kivoja ompeluit ♥

      Poista
  8. Ihanan näköinen haalari! Tekisi mieli itsekin kokeilla tehdä joku vastaava :)

    VastaaPoista
  9. AIvan ihana kesähaalari<3 Ja kaunis kuosi! Tuota mallia olen monesti vilkuillu Ottobrestä. Vaan kun sais aikaiseksi tehdä:) Eilen saatiinkin nauttia jo suorastaan kesäistä keleistä. Jes, onhan sitä odotettukin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Villa Pipo ♥ Tämä malli on kyllä kaikkien aikojen Ottobre-suosikkejani :) Ja nämä kelit, ai että!

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!