Huipputakki merinosta ja laatikkopaita pisaroista










Julkaisuja sairastuvalta osa 70... Käsittämätöntä kyllä olen edelleen/ uudelleen/ TAAS flunssan kourissa ja huumori alkaa vähitellen loppua. Imaisen itselleni näköjään jokaisen pisaran mistä voi saada räkätaudin kaikilla mausteilla. Joku onni jos tästä pitää löytää, niin se, että sohvalla maatessa ehtii päivittää blogia.

Koska nyt ei sanainen arkku oikein aukea, mennään suoraan vaatteisiin. Ompelin itselleni Metsolan pisaroista rennon laatikkopaidan käyttäen kuosittelemaani kaavaa. Pituutta voi säätää helman kaksinkertaisen resorin avulla farkkujen tai legginssien kanssa pidettäväksi.

Suuri rakkauteni ompelusteni suhteen on kuitenkin merinovillainen hupputakki! Juuri sellainen minkä voi lisätä lähes mihin tahansa asuun ja mikä on juuri sopivan lämmin ja pehmeä talvipäiviin. Kaavana käytin  Huipputakkia koossa 170, joka löytyy Mekkotehdas koulutytöille- kirjasta. Musta merinoneulos on Ommelliselta ja kiinnityshakanen "timantteineen" löytö Karnaluksilta. Mintun värisen nahkasydämen laitoin taskuun hetken mielijohteesta, saa nähdä puranko sen vielä joskus pois. 

Minä jatkan nyt nenän niistelyä ja köhimistä. Toivottavasti sinun viikonloppusi alkaa paremmin ♥




13 kommenttia

  1. Ihana takki! Toi ♥ on just kiva yksityiskohta! Parane pian ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Köhää ja räkää on edelleen, mutta muuten alkaa helpottaa. Tykkään tuosta sydämestä kyllä itsekin, ehkä se saa jäädä :)

      Poista
  2. Ai tuollaista merinoa löytyy neuloksenakin!!?Tosi kiva, kiva kiinnitin ja sydän myös. Tuli mieleen tuo sairaskertomusnumeron kohdalla, ettei vaan olisi jotain vialla nykyasumuksessanne, kun flunssa ei hellitä? Ilma.. Meillä työpaikka on melkoisessa kunnossa, tutkitaan ja löytyyhän sitä. Työkaverilla oli kodissa hometta ja sädesientä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merinoita löytyy monissa väreissä ja kuoseissa sekä eri vahvuisina neuloksina :) Kannattaa tutustua! Tuota sisäilma-asiaa olen miettinyt monesti, mutta toisaalta tänä vuonna aloitettu työ päiväkodissa sekä lasten päiväkotiura ovat kyllä varmasti osaltaan vaikuttaneet siihen, että pöpöjen hyökkäys on ollut suuri. Onneksi pääsemme kuitenkin keväällä muuttamaan sellaiseen taloon, mikä on todettu homekoiraa myöten terveeksi :)

      Poista
  3. Ihana takki! Mulla on kova himo nyt tuohon merinoneulokseen myös, kun sain merinotilkkuja ja pipo niistä on ihan luksusta. Pelkään vaan että onnistuisin pilaamaan isommat ompelut siitä. Tsemppiä sairastuvalle, tiedän että se on todella syvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartu vaan rohkeasti ompeluhommiin :) helppoa tuon ompelu on, jos osaa trikootakin ommella. Ja muistaa, ettei jätä liikaa väljyyksiä. Kiitos Hanna ♥

      Poista
  4. Huooutakki on huippu! Paranemista sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi piirsin tämän kaavan talteen, teen kyllä toisenkin :D Kiitos Pikku Akka ♥

      Poista
  5. Tosi kivoja molemmat ompelukset! Mulla on jo pidempään ollut kangas hakusessa huipputakkiin ja kirjakin kirjastosta just lainassa.. Kaava täytyisi ainakin piirtää ennen kirjan palautuspäivää odottamaan sopivan kankaan löytymistä.. :) Onko kaava muokkaamatta hyvä naisen takiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni tämä ainakin sopi tosi hyvin! En tainnut muokata yhtään. Tämmönen olisi kiva jostain muustakin laskeutuvasta neuloksesta, mutta toisaalta joku jämäkkä collarikin voisi toimia :) Kiitos Raisa ♥

      Poista
  6. Ihanat vaatteet olet ommellut. Olen miettinyt millä kaavalla voisi tuollaisen neuletakin ommella. Ja minä myös kyselisin, että oliko kaava suoraan hyvä ilman muokkauksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PaMI :)! Itselleni tuo kaava kävi yllättävän hyvin sellaisenaan, en muokannut. Toki tuo merino on tosi joustavaa, mutta miusta koko on reilu. Ja kun ei ole edestä kiinni, niin ei kiristä rinnuksistakaan :)

      Poista
  7. Aivan huippu tuo takki! Siisti, rento ja mukavan lämmin, täydellinen neuletakki siis. Oon tässä vähän etsiskellyt pitkää, simppeliä neuletakki kaavaa (kangas on jo). Täytyy seuraavalla kirjastoreissulla katella hyllystä tuota kirjaa, malli näyttää nimittäis aikas kivalle! Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!