Pienelle kummitytölle ♥













Paina, paina pieni pää
vasten isän sydäntä.
Anna, anna maailman
kiireitänsä kohista.


Hiljaa, hiljaa kasvavat
pienet, suuret unelmat.
Onni meitä tervehtää
avain kädessään.

Sinä avaat jokaisen
oven vielä salaisen.
Avaat silmät aikuisten,
päästät sisään rakkauden.

Unenpeitto pehmeä
tuudittaa pientä ihmistä.
Sylikeinu keinahtaa,
kultalasta nukuttaa.

Onpa, onpa hyvä tässä
meidän pikku elämässä.
Onpa, onpa onnellista,
matka tehty unelmista.

Eppu Nuotio

Minun oli ilo jo viidennen kerran sanoa kyllä, kun pieni uusi ihminen oli kummitätiä vailla. Ihana kunnia, josta ei tulisi mieleenkään kieltäytyä. Jokainen lapsi tarvitsee lähelleen turvallisia ja välittäviä aikuisia, ja kummina teen parhaani sen lupauksen pitääkseni. Kummilasten kautta myös ystävyys lasten vanhempien kanssa tuntuu saavan uudenlaisen siteen. Luvatessamme olla mukana toistemme lasten elämässä, lupaamme samalla olla apuna arjessa ja tukena vanhemmuuden kiemuroissa. Ja sitä tukea ei voi koskaan olla liikaa.

Juhlat olivat kauniit, aivan kuten tyttö sekä hänen nimensä (samaa nimeä suunnittelin vuosia omalle silloin vielä tulevalle tytölleni, joka synnyttyään näyttikin ihan toisen nimiseltä. Ihana, että sievä nimi pääsi lähipiirissä käyttöön!) ♥ Koska kastejuhlia vietettiin vauvan ollessa jo lähemmäs kolmekuinen, olisi voinut kuvitella, että tunnollinen kummitäti olisi hyvissä ajoin ehtinyt varustautua lahjan suhteen. Mutta mitä vielä, sairastuvan ylläpitäminen sekoitti suunnitelmat ja ompelut jäivät edelliseen päivään ja yöhön. Taas meinasi ahneus iskeä, kun vaatetta alkoi kertyä pinoon. 

Vauvanvaatteiden ompelu on koukuttavaa puuhaa. Sain hyötykäyttöön jämäpaloja ja söpöstellä frilloin, sydännepparein ja kimaltein. Bodyjakin oli mukava tehdä, kiitos kantinkääntäjän ja teippivirityksen. Ihan mix&match ei tästä paketista tullut, mutta eipä noita bodyja kukaan päällekkäin käytä... Kaikki vaatteet on koossa 68, ja se toivon mukaan on jossain vaiheessa sopiva tyttöselle. 

Jumppiksen hennon pinkki glittercollege on Karnaluksin tuliaisia ja siitä riitti vielä "neuletakkiin" Tinttaralle. Hän sai vihdoin pukeutua ihastelemaansa ruusumekkoon ja sen päälle sopi tämä viritys (alin kuva). Muokkasin mallin paitakaavasta. Bodyjen kankaat ovat Nuppua, Noshia ja Vimmaa, huiveissa Story of Roon söpöt ketut (tästä kuulette pian lisää) ja Noshin bambit. Pipon tekaisin tunti ennen lähtöä pikkupaniikissa ilman kaavoja, kun jumppis oikein huusi itselleen kaveria. Tuli niin söpö, että omakin Tinttara haluaa samanlaisen. Ja jes, tuli myös sopiva vauvalle, oli pakko pyytää juhlien lopussa vaivihkaa sovittamaan ;)

Ihanan värikylläistä syysviikkoa just Siulle ♥


13 kommenttia

  1. Voi ihanuus, mikä paketti! Kaikki niin suloisia. Ihastelin noita sydänneppareita (missähän tuommosia myydään?), keltapohjaista kuosikangasta (mistä se on?), frillabodyja, jumsuittia, kaikkea... Varmasti olivat lahjansaajan vanhemmat lahjasta onnellisia. Ja onnellinen sinä uudesta pienestä kummilapsesta. Lokoisaa lokakuun viikkoa Sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pikku Akka ♥ Nepparit ovat Kameja ja ostettu Tyyne-Esteriltä ja keltainen bambi on Noshia. Ihan just sopiva vauvaselle :)

      Poista
  2. Ihanat lahjat ja oot kyllä tehokas! Juuri äsken täyttelin tuota samaa vauvakirjaa oman 10 kk:n päivitysten osalta. Siinä on minusta kiva tyyli ja "kysymykset". Valokuville ehkä saisi olla hieman enempi tilaa tai ainakin itsestä tuntui, että tavallisen kokoiset valokuvat olisivat menneet tekstien päälle jne. No täytyy tilata jotenkin pienempinä, ei raaski saksiakaan, kun on mietittyjä kuvia rajauksineen jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkäsin tuosta kirjasta. Meillä omilla on Mauri Kunnaksen kirjat ja nekin on kivat, pitäisikin päivittää taas! Kiitos Naurispelto ♥

      Poista
  3. Voin vaan kuvitella kuinka vauvanvaatteita tehdessä se mopo lähtee vähintäänkin keulimaan ja jo hetken päästä huomaa että se mopo tosiaan jossakin kohtaa karkasi käsistä :D Meilläkin tuo teinineitonen ompelee mieluusti lähipiirin pienille pilteille ihania vaatteita =)
    Niin kauniita vaatteita oot siun kummitytsälle tehnyt, ja hei onnittelut kummiudesta! Kummius on kyllä hienoa ja tärkeä juttu. Itsekin monen muksun kummina oon huomannut saman, että ystävyys syventyy juurikin näiden kummilasten vanhempien kanssa, mikä on aivan ihana juttu.
    Meilläkin vanhin kummilapsi täytti 18 vee ja yhä ollaan todella paljon tekemisissä tämän perheen kanssa.

    Mukavia syystuulia sinne suunnalle!

    Terkuin, Saija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistäsi Saija ♥ Toivottavasti meilläkin on noin!

      Poista
  4. Voi mikä onni varmasti onkaan saada sinunlaisesi ompeleva ja taitava kummitäti! <3 Ihana paketti!! Voi että!

    VastaaPoista
  5. Ihana setti! 😍 Minkä muotoiset frillakappaleet sulla on tuossa olalla? Asettuu tosi nätisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiks, anteeksi kun vastaus viipyi! Kappaleet ovat pidennetyt "kuunsirpit", se ehkä kuvaa parhaiten :) Kiitos Anniina ❤️

      Poista
  6. Vauvanvaatteet, on ne vaan niin söpöjä ja sinun tekemät aivan erityisesti:) Ei mikään ihme, että mopedi alkaa keulimaan..jos vielä yhden bodyn, nooh, pipo vielä..:D
    Aivan ihana ja käytännöllinen lahja. Sinun tekemä lahjat on taatusti haluttuja<3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!