Taival









Yhteistyössä Taival Clothing/ kangas saatu.

Kaunis ja lämmin syyssunnuntai houkutteli kuvaamaan viimeisimpänä pojalle valmistuneen hupparin. Mielessäni oli kankaan kuosiin liittyen jokin hämyinen havumetsä, mutta aurinkoinen satama ja Linnoitus vetivät puoleensa enemmän. Ja mikäpä oli siellä kuvatessa, kotikaupungin parhaita paloja. Takaraivossa kuiskutteli velvollisuudentunto tekemättömistä harkkatehtävistä, mutta josko niitä ehtisi väsätä sitten harmaampina päivinä... 

Mutta hei, onko sinulle jo Taival tuttu? Taival on turkulainen, suhteellisen uusi lastenvaatemerkki, jonka perustaja on ihana ja taitava ystäväni Paulina. Taival kuvailee itse tuotteitaan yhtä aikaa vahvoiksi ja herkiksi, ekologisiksi sekä ennen kaikkea mukaviksi ja pitkäikäisiksi käyttää. Valikoimaa tutkaillessa saa helposti ajatuksesta kiinni. Nyt syysmalliston myötä Taivalilta tuli myyntiin myös kankaita, joista tähän Usva-collegeen sain ilon tutustua etukäteen.

Usva on tosi hyväntuntuista joustocollaria, vähän ehkä totuttua paksumpaa. Ihan täydellistä vaikkapa juuri huppariin. Kuosin takana on Annastiina Mäkitalo, jonka kädenjälki ainakin tässä kankaassa erottuu edukseen. Poika oli ihan haltioissaan kankaasta, koska tämähän oli ihan selvä maastokangas! Valitsemani malli meinasi tosin kirvoittaa kunnon hepulit, kun hupparin kiinnityksenä olikin nepparit vetoketjun sijaan... Ohjeessa olisi ollut itse asiassa napit, mutta ajattelin neppareiden olevan nelivuotiaalle näppärämpi vaihtoehto. Kaava on Ottobren Lightning koossa 116, ja vähän erilainen kuin ihan perushupparit. Näillä säillä tämä menee takkina, viileämmällä sitten välikerroksena. Kankaan lopusta ompelin vielä lippapipon vuoritettuna.

Mitä kuului sinun viikonloppuusi? Aurinkoista tulevaa viikkoa just siulle ♥

11 kommenttia

  1. Mahtavan nätti kuosi ja kiva malli on tuossa hupparissa. Näytin tätä pojalle ja hän näytti heti vihreää valoa tälläiselle kankaalle, koska se maastokuosi =)
    Taival oli minulle uusi tuttavuus, joten täytyi heti käydä kurkkimassa että mitä heidän sivuilta löytyy.
    Aurinkoista viikkoa toivotellen!
    Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Saija ♥ Käy ihmeessä kurkkimassa :) Itsekin seuraan mielenkiinnolla Taivalia jatkossakin. Ihanaa viikkoa teille!

      Poista
  2. Hieno huppari ja niin kiva kuosi! Minullekin uusi tuttavuus tämä Taival, mielenkiinnolla kyllä odotan mitä muita kankaita valikoimiin tulee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ♥ Tää Usva on kivan erilainen kuosi kuin mitä oon tottunut, tykkään itsekin :)

      Poista
  3. Oi! Tämä on valtavan hieno! Kiva idea noissa taskuissa. Ja kaunis kangaskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nuo taskut olisi pitänyt ommella peittarilla tai tasosaumana, mutta oikaisin ja saumuroin vaan reunat ennen tikkaamista. Mutta kivat tuli noinkin, ihan siistit. Kiitos siulle Teresa ♥

      Poista
  4. Voi ku kiva takki! Saa nähdä kuinka mun takkisuunnitelman käy...kun tahtoa on muttei taitoa :) Meillä poika ei tykkää yhtään hupuista, että sen korvaan ihan vaan kauluksella. Ja neppareiden laittoa haluaisin joskus kans oppia. Ei mitään hajua siitä. Huomenna Seinäjoen käsityömessuille- jee!!!! Että olen niitä odottanut!! Saumureita aion siellä katsella "sillä silmällä." Minkälainen sulla? Ja käytätkö kaksoisneulaa? Sitäkin opettelen. Ja kiitos vinkistäsi- vast`edes pesen kaikki, jos ne rullaa kerran muillakin :) Kaikki kyllä pesen aina ennen käyttöä, just niiden käsittelyaineiden takia. Mutta tota en ole hoksanut, että pesisin resoritkin. Kunnostaudun siis tässä asiassa :) Ja tapaan käyttää niitä värinkerääjäliinoja, kun on valkosta joukossa, että pysyisi valkoisena. Ompelupitoista syksyä!
    t:Mariiiiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahdolla pääsee jo pitkälle, taito kehittyy samalla! Ja ainakin itse oon kyllä purkanut aika monia metrejä ennen kuin on onnistunut kunnolla ;) Miulla on Bernina 800dl ja se on kyllä hyvä saumuri, tykkään paljon. Kaksoisneulaa käytän tosi paljon, melkein kaikissa vaatteissa teen käänteet sillä. Hei hauskoja messuja, kässämessuilla on aina ilo käydä :D Kiitos Mariiiia ♥

      Poista
  5. Tosi hieno! Ja kiva kangas. :)

    Taidan ottaa kopin noista taskuista. Itse olen joskus käyttänyt kaksoisneulalla kontrastivärillä päällitikattuja taskuja, joissa en kääntänyt kuin taskun yläreunan nurjalle. Näissäkin on vähän samanlainen tuntu, vaikka ovatkin hauskan erilaiset!
    -S

    VastaaPoista
  6. Aivan herkkukuosi! Todella kaunis! Taival on minulle ihan uusi tuttavuus. Rennon ja reippaan takin olet kuosista ommellut. Kivat nuo saumuroidut taskun reunat. Ja ihana kuvauspaikka. :)
    Ps. Niin kiireinen viikko ollut, että nyt vasta tänne ehdin kurkkaamaan. :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis kuosi ja sopii kyllä täydellisesti pojan huppariksi<3 Hauska idea saumuroida nuo taskun reunat. Tiedätkö, kun puhuit tuosta maastokankaasta niin mulle tuli heti ekana mieleen "metro"camo, siis se kaupunkimaastokuvio:) Taival on tuttu, mielenkiinnolla olen seuraillut sen tarinaa alusta asti<3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!