Pearl wallet clutch - Lompakkoa ompelemassa








* Kangas saatu Almandiinilta.

Kun on varustettu pakahduttavalla innostuksella, korostuneella velvollisuudentunnolla, suurella halulla lunastaa oma paikkansa, järkkymättömällä sisulla ja lujalla uskolla, ei pieni flunssa mahdu kuvioihin. Kun luulee olevansa korvaamaton, sitä nappaa aamuteen yhteydessä kaikkia kaapista löytyviä käsikauppalääkkeitä ja päräyttää töihin. Puhuu, juoksee, laulaa, komentaa, ohjeistaa, leikkii ja ratkoo kinoja. Kunnes yhtenä aamuna ei lääkkeetkään auta, olo on kuin rekan alle jäänyt ja on pakko myöntää, että pikkuinen sairausloma saattaisi olla paikoillaan. Sillä tiellä siis tämä loppuviikko. Ärsyttävintä on se, että vasta pari viikkoa sitten oli jo vastaava, vähän tätä iisimpi flunssa, jonka takia jouduin huilailemaan tovin. Ja nyt sitten taas... vai vieläkin, mistä näitä tietää. 

Syksyn alku on ollut melko lailla kynttilän polttamista molemmista päistä. Asioita mitä olen tehnyt, asioita mitä olisi pitänyt ehtiä tehdä, asioita mitä olisin halunnut tehdä ja vielä se kaikenkirjava sekamelska mielen perukoilla, joka on vienyt yöunetkin. Ehkäpä kropalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tauko, kun järki ei siihen vapaaehtoisesti taipunut. Nyt pidän vain peukkuja pystyssä, että stoppi olisi mahdollisimman lyhyt ja räkä ja yskä kuumeineen ja silmätulehduksineen poistuisi asap.

Pakkoloman hyvä puoli, sohvan pohjalta pystyy torkkumisen lomassa bloggaamaan jo hetki sitten valmistuneen työni. Olen jo muutaman vuoden ajan ihastellut ompeluryhmissä lompakoita ja aina ihmetellyt, miten joku osaa tehdä sellaisen. Siis lompakon, eihän sellaista nyt voi itse ommella... Paitsi että tietenkin voi! Tällä samalla kaavalla, eli Swoonin Pearl wallet clutch- kaavalla, tehtyjä olen nähnyt useamman ja lopulta ostin ohjeet itsekin, kun vanha rahapussini hajosi. 

Ohje oli selkeä, mutta itselleni tuttuun tapaan, ei tämäkään valmistunut pelkästään hymy huulilla. Tykkäisin aina etukäteen hahmottaa koko ohjeen, mutta nyt en kerta kaikkiaan tajunnut millainen valmis lompakko olisi. Neppareiden määrä ja osien koot tuntuivat epäloogisilta, kunnes hoksasin (tässä kesti tovi), että pussihan koostuu kahdesta osasta! Pienellä googlettelulla olisi asia selvinnyt, löytynyt jopa täyspitkä ohjevideokin.

Lopulta tartuin vaan ohjeeseen ja aloin edetä sitä kohta kohdalta, mikä oli oikeasti helppoa. Ja tosiaan, alkoihan se lompakko viimein hahmottua ja valmistui osa kerrallaan. Pariin otteeseen purin tikkauksia ennen kuin ne olivat riittävän suorat (nurjalla puolella pientä mutkaa edelleen, mutta olkoon), mutta nyt voin rehdisti sanoa olevani ylpeä valmiista työstä! Se on siisti ja käyttökelpoinen, kaunis ja toimiva. 

Ihana kirsikankukkakangas on Almandiinin puuvillapellavaa *, joka taipui tähän tarkoitukseen loistavasti. Tukemiseen käytin silitettävää tukikangasta ja tukihuopaa. Valmis lompakko on melko iso, mutta omassa käytössäni hyvä, kun puhelinkin mahtuu vetoketjupussukkaan. Lompakossa on siis kaksi korttipaneelia, kaksi seteliväliä sekä vetoketjuosa. Rannelenkin kanssa tämä menee pienestä käsilaukustakin! Nyt kun homma on hallussa, niin tekisipä mieli tehdä toinenkin. Toimisikohan musta tekonahka ja rusetti?

Nyt sairastupa kiittää ja kuittaa. Toivottavasti olo kohenisi mahdollisimman pian, tästä on suunta vaan ylöspäin. Flunssavapaata ja iloista lokakuun alkua just siulle ♥


21 kommenttia

  1. Voi veljet, kuinka kaunis! Minä olen vielä siinä takin seuraamisvaiheessa, mutta ehkä joku päivä pääsen siirtymään näiden lompakkojenkin pariin ja seuraamaan jalanjälkiäisi. :)

    Tsemppiä flunssan selättämiseen ja muihin arjen kuperkeikkoihin. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti Maarit ♥ Nyt alkaa elämä jo voittaa :) Iloisia ompeluhetkiä!

      Poista
  2. Aivan ihana lompakko! (: Eipä oo itelle tullu mieleen myöskään, että lompakon voisi itse tehdä, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee, niin miksi ihmeessä ei. (Ei toki minun ompelutaidoilla, mutta muuten.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monta juttua voi tehdä, itse ihailin viimeksi muiden tekemiä kenkiä! Niihin ei itsellä taito riitä :D Kiitos Pipo-Otus ♥

      Poista
  3. Kaunis lompakko! Näyttää ihan kuin kaupasta, paitsi että tässä on tosi ihana kangas. Tsemppiä teetä, konjakkia ja hunajaa niin kyllä se siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konjakki jäi nyt kokeilematta, mutta pidetään mielessä ;) Kiitos siulle Teresa ♥

      Poista
  4. Ihan mielettömän upea lompakko! Oot kyl tosi taitava =)
    Pikaista paranemista!

    Terkuin, Saija =)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana lompakko, yksi näteimmistä mitä olen nähnyt <3 Nahkainenkin kuullostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siulle Eerika ♥ Nahkainen jäi nyt kummittelemaan mieleen, olisi kyllä aivan ihana...

      Poista
  6. Upea on! Ja täytyy ihmetellä miten voi joku osata tehdä itse näin kauniin :) flunssaa tuntuu nyt olevan liikkeellä varsin reippaasti, itsekin sohvan pohjalla ja luultavasti syyt juuri samat kuin siulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi räkä, toivottavasti siullakin alkaa flunssa helpottaa! On kyllä ikävä ja nyt niin sitkeässäkin :/ Kiitos Hanna ♥

      Poista
  7. Lompakko on mullakin vielä tekemättä. Niin kauniin lompakon olet ommellut. Taitava sinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea muuta olet sitten tainnutkin tehdä ;) Kiitos toinen taitava ♥

      Poista
  8. Tosi kaunis lompakko! Houkuttelee kyllä kovasti kokeilemaan itsekin vastaavan tekoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ohjetta voin kyllä lämmöllä suositella! On simppeli seurata ja tosiaan löytyy se videokin :) Kiitos nuttuNA ♥

      Poista
  9. Ihana! Mullekin tämmöisiin ompeluksiin lähteminen on jotenkin vaikeeta, vaikka lopputulos kyllä varmasti palkitsisikin. No ehkä sitten, kun mun lompakko hajoaa myös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, tarve luo motivaatiota :D Yleensä se ryhtyminen on ainakin minulle vaikeinta, tekeminen sujuu paljon helpommin. Kiitos Naurispelto ♥

      Poista
  10. Wautsi! Ihan mielettömän upea lompakko <3 Mukavaa syksyä Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Maatiaiskanasen elämää ♥ Mukavaa syksyä myös Siulle!

      Poista
  11. Siis aivan ihana lompakko! Tuo kangas<3 Oon jotenkin nyt erityisen ihastunu kaikkiin kukkakuoseihin ja hempeisiin sellaisiin. Mulla on kans sama ompeluohjeiden kanssa. Ennen kuin aloitan ompelemaan, mulla pitää olla suht selvät sävelet missä ja miten mikäkin vaihe tehdään. Sit jos ohjeissa on jokin kohta mitä en millään hoksaa, niin aloittaminenkin tuntuu jotenkin tosi hankalalta. Hienosti kyllä suoriuduit, lompakossa näyttää riittävän monen monituista työvaihetta! Täytyy ihan laittaa kaava muistiin, jos joskus itsekin sellaisen saisi tehtyä. Toivottavasti siellä vointi on jo parempi<3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!