On se kesä kuitenkin












Vaikka skippasin tänä(kin) vuonna kesävaatteiden ompelemisen lähes kokonaan, en malttanut olla ompelematta muutamaa mekkoa. Senkin uhalla, ettei lämpöaalto tänä(kään) vuonna asetu näille leveysasteille pieniä piipahduksia lukuunottamatta. Kaukaa viisaana ajattelin näiden toimivan viileämmälläkin kelillä ihan hyvin, sukkikset tai legginssit ja neuletakki vaan päälle. Ja kyllä, testattu on niin lämpimissä kuin viileämmissä olosuhteissa. Niitä lämpöisiä huolisin kiitos vielä lisää.

Kai se on vanhuuden merkki, kun yllättää itsensä muistelemasta, että silloin vuonna 2014 oli viimeinen kunnollinen hellekesä. Silloin esikoinen oli 1,5-vuotias ja sai kuukauden ajan juosta mökillä nakuna. Nukuimme ovi auki ja suurin piirtein asuimme järvessä. Rusketusrajat voimistuivat päivä päivältä, kun aurinko helli viikkotolkulla. Tänä kesänä uiminen on jäänyt pikaisiin saunasta pyrähdyksiin ja mökkiäkin saanut lämmittää harvasen päivä. Ovet pysyvät visusti kiinni. Villasukat jalassa ja sadetakki päällä on ollut ihan kiva ulkoilla eikä kalmanvalkoisia koipia rusketus kaunista. Että pitääkö tässä olla huolissaan, ilmastonmuutos ja kaikki...

Oikeastaan en ollut ajatellut valittaa niin itsestään selvästä asiasta kuin säästä, joten lopetan nyt. Se nyt vaan on mitä on, ei muutu mutisemalla muuksi. Sitä paitsi onhan niitä hyviäkin kesäpäiviä ollut! Ja tulossa lisää, uskotaan niin.

Raitamekko on niin pertsa kuin olla voi ja juuri siksi ihan huippuvaate. Käytin siinä omaa luottokaavaani ja helmaan sujautin kuminauhan. Luottokaava sai kuitenkin potentiaalisen haastajan, sillä mustan mekon muokkasin Ommellisen mekkokaavasta (Suuri Käsityö, huhtikuu 2017) ja sen yläosa on tosi hyvä! Lisäsin taitteelle muutaman sentin ja tein siihen rypytyksen framilonilla.

Mustasta mekosta on tullut tämän kesän suosikkini! Materiaalina on ihan täydellisen tuntuinen viskoositrikoo, ja siksi harmittaakin ihan älyttömästi, etten muista mistä se on ostettu. Ehkä Kangaskapinalta? Olen tykästynyt tosi paljon noihin viskoositrikoisiin, sillä niiden tuntuma omissa vaatteissa on jotenkin paljon asiallisempi kuin peruspuuvillaisessa. Ohut ja laskeutuva kangas sopii moneen. Lisäsin vyötärölle ensimmäistä kertaa tuollaisen päälle ommellun nyörikujan. Nyörin tein kuminauhasta ja pitsistä: keskellä on pätkä kumpparia, jonka päihin ompelin pitsinauhat. Näin siksi, ettei pitsiä kulunut niin paljon sekä siksi, ettei joustavan keskiosan takia rusettia tarvitse avata pukiessa ja riisuessa. Kätevää, eikö!

Oli sitten lämmin tai viileämpi sää, nautitaan sateenkaarista ja valoisista illoista ♥

9 kommenttia

  1. Kivat mekot! Tuo viskoositrikoinen on tosiaan kivan arvokkaan näköinen. Pieni kiilto ja silleen. Mä en oo uskaltanut ostaa viskoositrikoita muutaman huonon kokemuksen jälkeen. Nyppyyntyivät nimittäin tosi nopeasti. Mut viskoositrikoota on tosi monen laatuista ja lähes mahdoton on tietää ennalta, et mikä nyppyyntyy ja mikä ei. Harmi siis, kun et muista mistä ostit. Siis jos on pysynyt hyvänä. Kun ei oo sanottu, et ne aina ois niin hyvälaatuisia. Mua ei tän kesän kelit oo jotenki haitannu. Tai et jotenki oon vaan oppinut ottaan semmosen asenteen, et se nyt on mitä on. Et mitäs keksittäis näillä ehdoilla.. Jollei sada vettä, ni se on jo tosi jees. 👌🙂 Mukavia möksäilyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oonkin peukut pystyssä, et tämä kestäisi! Miulla on muvaviskoosit mennyt ihan pilalle, toivottavasti yksivärisessä ei oo samaa vikaa. Hyvä asenne kesäkeleihin! Noinhan se on, mutta kyllä minä niistä helteistäkin nauttisin 😉 Kiitos Sanna!

      Poista
  2. Hei! Olen seurannut blogiasi jo pitkään 😀 Tykkään tavasti kirjoittaa, kuvata ja ennen kaikkea ommella 😉 Minun piti jo kommentoida blogiviikkohaaste postaukseesi, mutta se jäi. Tosi hyvän näköiset trikoomekot, tykkään! Ps. Menen itse ekaa kertaa toiviomatkalle Kangaskapinan pääkallopaikalle Loimaalle 👍😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon Emännys ❤️ Ooo, tuo kuulostaa huipulta matkakohteelta, kivaa shoppailureissua 😊

      Poista
  3. Kivat mekot! Pertsa-mekot rulaa. Mutta miten ihmeessä selviät viskoositrikoo on ompelusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin rulaa 😊 Kiitos Saara! Tarkoitatko viskoosin liruvuutta ommellessa? Tämä ei ollut edes paha, yllättävän hyvin tottelivat etenkin nuo isommat kappaleet 😄

      Poista
  4. Ihanat mekkoset! Kiva idea tuo pitsinauha vyönä. :)

    VastaaPoista
  5. Kauniit mekkoset! Viskoositrikoo on munkin mielestä ihana matsku. Tosin huomasin joskus että kapea olkaimiseen maximekkoon se ei ehkä ole paras, kun viskoositrikoo painaa aika paljon. Mekko tavallaan roikkuu olkaimien varassa. Tuollaiseen lyhyempään mekkoon toimii varmasti loistavasti<3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!