Luukku 22: Jouluvaatteet lapsille




Nyt ei ole enää montaa päivää siihen, kun joulun odotus tämän vuoden osalta päättyy. Olen jo aiemminkin kertonut sitä, että olen varsinainen asioiden odottaja - odottaminen voittaa yleensä kohokohdan mennen tullen. Lasten kanssa jouluaattoihin on kuitenkin tullut ihan omanlaisensa fiilis ja niiden merkitys on kasvanut myös itselleni uudestaan lapsuusvuosien jälkeen. Iloa, jännitystä, salaperäisyyttä, rakkautta, naurua ja hyvää oloa. Sitä toivon saavani osakseni ja pystyväni välittämään myös perheelleni.

Jouluaaton puuhien suhteen pääsen itse suhteellisen helpolla, kun tiemme käy mieheni vanhempien tykö. Tiedossa on niin jouluruokaa, pukin vierailu kuin lastenhoitoapua, joten niiden suhteen saan huokaista helpotuksesta. Eniten jännittää se, miten säilyttää rento tunnelma ja kiireettömyys. Mitään pakollisia jouluperinteitä meillä ei ole, joten vakaa aikomus on mennä lasten ehdoilla ja tehdä sitä, mikä hyvältä tuntuu. Luulenpa, että lasten kannalta joulurauha edellyttää tontun tuomaa pakettia, jonka hätäisimmät joulun viettäjät saavat avata jo aamusta sekä lihapullia ja perunamuussia joulupöydässä, ettei nälkäkiukku iske. Niin ja toki hyvää yritystä rajoittaa lasten syömien pipareiden määrää, tästä pitänee Mummiakin muistuttaa...



Yhtä päivää varten on vähän hölmöä uusia vaatteita tehdä, mutta en mitenkään malttanut tänäkään vuonna olla ompelematta lapsille jouluasuja. Punaisesta väristä huolimatta uskon kuitenkin molempien vaatteilla olevan käyttöä myöhemminkin, joten eivät taatusti hukkaan mene. Ja ovathan nämä pikkutontut ainakin oman äitinsä silmissä maailman ihanimpia ♥

Tinttara sai hulmuhelmamekon frilloineen Paapiin joulukuosista yhdistettynä punavalkoisiin raitoihin. Mekon yläosaan hyödynsin On the road-paidan (Ob 1/13) kaavaa koossa 86, mutta muuten on oman saksimisen tuotos. Olen ihan rakastunut tuohon mekkoon, siitä tuli juuri sellainen kuin yritinkin! Onnekseni myös Tinttara tykkäsi, vaikka isin ostama Frozen-yöpaita olisi ollut kuvauksissa mieluisampi... (En ymmärrä mikä siinä on! Lapsi ei ole ikinä nähnyt Frozenista vilaustakaan tai tiedä siitä muutenkaan mitään, mutta heti yöpaidan nähdessään oli aivan myyty.)

 Helman ja rimpsujen rypytyksen jälkeen oli takki sen verran tyhjä, että poika sai tyytyä peruspaitaan ilman hienompia kikkailuja (Rascal, OB3/14). Ipana on itse erittäin tyytyväinen "tontun paitaansa" ja se on pääasia. Myös asiaan kuuluvat tonttulakit ompelin asuja täydentämään. Tonttuhatut tein ihan ilman kaavoja; heitin vain sopivan pipon taitteella olevalle kankaalle, otin leveyden piposta ja korkeutta leikkasin sen verran, kun kangasta oli. Toimii!



Olen monesti näiden olkafrillojen kanssa miettinyt fiksua tapaa toimia. Ennen olen ommellut ne aina hihasaumaan, mutta nyt pähkäilin ja muokkasin kaavaan tuollaisen leikkauksen, johon upotin frillat. 










Tämä luukku oli on myös Käsityöblogit-yhteisön joulukalenterin 22.luukku. Eilisestä luukusta löytyy ideoita viime hetken diy-lahjoihin, mitähän huomenna on luvassa täällä?

♥ Kaksi yötä vielä ♥

18 kommenttia

  1. Voi rakkaat, miten suloiset kamppeet. Minusta just hyvät, kun eivät ole liian jouluiset. Minusta näitä saattaa pitää vielä joulun jälkeenkin oikein hyvin, kun ei laita tonttulakkia päähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehkä ilman tonttulakkia sitten myöhemmin ;) Kiitos Pikku Akka ♥

      Poista
  2. Kauniita ovat, lapset ja asut. Varsinkin tuo mekko on aivan ihana kaikkine rypytyksineen ja röyhelöineen. Palkitsee vaivan!

    Meillä ei jouluna pipareita lasketa, mutta eivätpä ole ainakaan vielä edes esillä, joten ei kai yksi päivä niin paha voi olla. Yleensä ennen ruokaa ei ole herkkuihin asiaa, mutta sen jälkeen kyllä. Ihmeen hyvin on poika 3-v. malttanut mielensä kaikkien suhteen, isäänsä tainnut tulla. ��

    Lasten joulu on kyllä jotakin niin kutkuttavaa. Vietämme joulua ensimmäistä kertaa kotona, ja on ihanaa päästä itse laittamaan kaikenlaisia herkkuja joulupöytään. Meillä erikoisruoka tulee 10kk:n ikäiselle vauvalle, ja olenkin kovasti miettinyt että mitä keksisin. Varmaan laatikkojuureksia pohjaksi ja sit vaan lihaa? Kinkku on kyllä aika suolaista, joten ehkä paistilla mennään. Kiitos tästä kalenterista, ja miksei blogistakin. Ilolla seuraan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa! Meillä ovat lapset kyllä melkoisia herkkusuita ja helposti kärkkymässä niitä koko ajan :P Yleensä pidetään hyvä roti asian suhteen, mutta nyt on ollut melkein joka päivä jotakin herkkua hoidossa tai kylässä tai kotona tarjolla... Esikoisen kanssa oli helppoa rajoittaa melko pitkään sokerin syömistä, mutta tuo pikkuneiti tahtoo tietenkin samaa mitä isovelikin saa. No, muistetaan pestä hampaat hyvin :) Rauhallista joulua teille!

      Poista
  3. Voi että miten suloisia! Ja tuo mekko on upea! On siinä kyllä ollut ompelemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi ❤️! Onhan nuo rimpsut vähän työläitä, mutta tällä mallilla pitää kyllä tehdä lisääkin 😊

      Poista
  4. Voihan ihanuus, mikä söpö frillamekko! Aivan mahtavan suloinen kerrassaan. Ja ehdottomasti voi pitää, vaikkei joulu olisikaan.

    Saisiko tutoriaalia tuohon olkafrillaan? (Että miten pitkä on rypytettävä kaitale, mihin kohti frilla ommellaan ja minkä muotoinen frillakappale on ennen rypyttämistä. Noin muutamia mainitakseni.) Itsekin olen asiaa miettinyt kovastikin. Sillä jos frillan rypyttää olkasaumaan, niin helposti hartialinja näyttää hassun leveältä ja frillat näyttävät olevan ikään kuin väärässä kohti. Jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

    Ja kyllä, joulun odottaminen on joulussa ehkä parasta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule, luit ajatukseni :) Tutoriaalin voin tehdä heti, kunhan ehdin seuraavan frillapaidan tai -mekon tekemään. Juuri nuo mainitsemasi pulmat ovat olleet aiemmissa olkafrillapaidoissa, mutta tämä toimii. Kiitos siulle Anonyymi ♥

      Poista
  5. Ihania pikku tonttuja ja kauniit jouluasut olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat pikkutontut <3 Oikein hyvää joulua ja kiitos ihanasta joulukalenterista!

    VastaaPoista
  7. Suloiset vaatteet, frillamekko erityisesti! :) Minuakin kiinnostaisi tutoriaali frillan ompelusta, joten kiva jos sellaisen viitsit joskus tehdä..

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!