Kädentaidot 2016 - messukuulumisia

Paapii Designilla oli tänä vuonna oma pisteensä, jonka värikkäisiin laareihin sukelsin onnesta soikeana kyynärpäitä myöten. 

Minä ja yli 44 000 (!) muuta käsitöihin hurahtanutta suuntasimme viime viikonlopun aikana Tampereen messukeskukseen, jossa järjestettiin perinteiset Suomen kädentaidot- messut. Suomen suurimmat ja odotetuimmat kinkerit tällä teemalla, eikä todellakaan syyttä! Kolmen hallin verran erilaisia materiaaleja, valmiita käsitöitä, ideoita ja inspiraatiota. Lähes kaikki mitä kässäharrastaja kaipaa ja haluaa, on siinä käden ulottuvilla. Ainoana rajoitteena toimivat rahapussi ja se, kuinka paljon jaksaa kantaa.

Oma messumatkamme starttasi jo perjantaina kuuden jälkeen Lappeenrannasta. Perillä yllätyin siitä, kuinka hurja määrä väkeä oli liikkeellä jo silloin. Olin kuvitellut rauhaisaa paikkojen kiertelyä ja kuvaamista perjantain aikana, mutta pöh, porukkaa oli bussilasteittain paikalla. Hyvät aikeet maltista ja rauhasta katosivat messuhuuman vyöryessä yli! Ensimmäiseksi suunnistimme Verson puodin kojulle, ja toden totta, juuri kaipaamani Pupujemma oli myyty loppuun alle tunnissa. Onneksi korvaavia tuotteita löytyi vino pino...

Ehdimme perjantain aikana kiertää C-, A- ja E-hallit ainakin lähes kokonaan ja askelia kertyi pitkälle toistakymmentätuhatta jo niistä. Valmiit käsityöt ja tarvikkeet oli ripoteltu aika lailla sekaisin aahan ja ceehen, mutta ehkä enemmän viihdyimme kangaskauppiaiden keskellä C-hallissa. Vaikka kuinka kuvittelimme toimivamme systemaattisesti ja kiertävämme kaikki putiikit, jäi varmasti monta kiinnostavaa kohdetta väliin. Toisaalta pankkitili keveni sitä mukaa, kun kassit lisääntyivät, joten enempää ihanuuksia en olisi kaivannutkaan. Työnäytöksiä tai -pajoja emme malttaneet jäädä tarkemmin seurailemaan, ainoastaan Sinellin pisteellä askertelin helmimassakoristeen kaverini seuratessa fimomassan esittelyä. 

Lähdimme messuilta perjantaina neljän maissa, suuntasimme hotellille ja siitä syömään. Enpä ole aiemmin jonottanut yli puolta tuntia sateessa ravintolaan, mutta nyt niin kävi. Kaikki paikat olivat ihan täynnä ja varattuja, eikä ilman paikallisopasta osattu lähteä summassa uusia ravintoloita etsimään. Onneksi Napolin pitsa oli vaivan arvoinen. 

Hyvien yöunien ja hotelliaamupalan (aina yhtä suuri nautinto saada syödä ilman lasten seuraa!) jälkeen olimme valmiit toiselle kierrokselle. Enää ei ollut kiirettä eikä mitään ostostarpeita, joten oli ihan mukava kierrellä ajan kanssa. Ja vaikka tietoisia tarpeita ei ollut, huomasin kohta taas raahaavani paria pussukkaa... Puolen päivän maissa alkoi olla jo olo, että kiertely riittää. Poistuimmekin ajoissa iltapäivällä ehtiäksemme vielä lähistöllä sijaitsevaan lelukauppaan pukinkonttia täydentämään. Johtopäätöksenä tästä; yksi messupäivä on liian vähän, mutta kahdessa on jo useampi tunti liikaa. Saas nähdä, kuinka käy ensi vuonna.

Kangaskapinan kojulla kävi kova kuhina! Yksiväriset kankaat ja iloiset digit edulliseen hintaan houkuttelivat ompelijoita.

Verson Puoti oli järjestänyt kankaansa selkeästi värien mukaan. Järki ja tunteet kamppailivat pitkään, kun yritin vastustaa mielihalua ostaa usempaa ihanuutta. Arvaapa vaan kumpi voitti...

Handmade by Heinin tiskillä pysähdyin hipelöimään koruja useamman kerran. Kirkkaita värejä ja herkullisia helmiä, leikkisää ja naisellista yhtä aikaa!

Ommelliselta löysin uuden kuosirakkauden! Bongaat sen varmasti alempaa löytyvistä ostoskuvista ;)

Ninnimoin tuotteita olen ihastellut lukuisia kertoja instagramin uutisvirrasta. Veikeät fontit, iskevät lauseet ja söpöt eläinhahmot hurmaavat erilaisissa paperituotteissa.

Jos olet messupostauksia lukenut jo, olet näihin nukkeihin varmasti törmännyt. Annariikka Qvistin upeat virkatut nuket kiinnittivät huomion heti messuille saapuessa.


Putiikki Pietamolta löytyi niin korua, vaatetta ja asustetta kuin kangastakin. Keltainen Lohkare-mekko näytti juuri minun näköiseltä!

Nämä keppihevoset ovat aivan ihania! Diy- ihmisen pahin pulma on se, että valmista ei halua ostaa, jos jutun voi tehdä itse. Tosin näin upeaan lopputulokseen en kyllä pääse mitenkään! Kepparit on valmistanut Marja Huttunen / Lampowaaran Villapirtti.

Lappeenrannan paras kangaskauppa Tyyne-Esteri edusti tänä vuonna keskeisellä paikalla C-hallissa. Omaan pussukkaan nappasin Annilta magneettiohjaimen ompelukoneeseen :)

Nämä keinuvat puput jäivät messuilta parhaiten mieleeni! Hinta tuli vastaan, muuten olisin ehdottomasti yhden tai kaksikin kaveria kotiuttanut meille ♥ Nämä löytyvät osoitteesta Pienet oranssit.

Yhdelle seinustalle oli kerätty kaikenlaista messuilta löytyvää taidetta, käsityötä ja materiaalia teemaan sopien. Keskeltä bongasin Tyyne-Esterin Marokko-kuosin!

C-hallin tunnelmaa lauantaina.

Konsta shopin ympärillä pyöri väkeä hurjasti seuraamassa erilaisia kuvansiirtotekniikoita. Tässä testissä Gelli- painolevy, jonka avulla voi loihtia vedoksia niin paperille kuin kankaalle.

Riikkapiikan kojulla ehdin haaveilla uusista langoista ja ihastella virkattuja Anelmaisia kaverin tehdessä lankakauppaa.

Lankojen upea väriloisto oli pahin houkutukseni. Koska minulla ei ole taitoa soveltaa neuleohjeita saati luoda niitä omasta päästäni, en kuitenkaan uskaltanut ostaa yhtä pipolankaa enempää. Ostettu lanka ei kuitenkaan minun tuurillani sopisi haluttuun ohjeeseen. Tämä kuva Hopeasäikeen tiskiltä.


Hurmaava Nuppu veti meitä puoleensa useamman kerran! Itse selvisin ilman ostoksia, sillä himoitsemani vaaleanpunainen Sydäntalvi-trikoo oli myyty loppuun, mutta ystävän kassiin sujahti useampi metri kankaita. Kiva oli bongata oma nuppunen "Wallof famelta" ♥

Kotiutin noin seitsemän metriä kangasta. Vasemmassa reunassa rullalla trikoota Ommelliselta, seuraavat kolme Verson puodista, keskellä Paapiit, kettutilkku Pia Westerholmilta, oikeassa yläreunassa Neenuskan farkkutrikoo ja alla Kangaskapinan trikoot. 

Paapolta haksahdin ostamaan kudetta mattoa varten (Kiitos Ideataskun Niinalle neuvoista ♥) sekä klipsuja, heijastinnauhaa ja jarruainetta sukkiin  Ullakalta ja Lankavalta, kyniä Sinellistä ja langat Toikalta. Kuvasta jäi puuttumaan vielä lasiputket himmeliä varten Charlottalta. Yhdet ihanat sukkahousutkin ostin.


Sellaiset messut tällä kertaa. Materiaalisten ilojen lisäksi hauska oli ehtiä molempina päivinä mukaan blogitapaamiseen ja nähdä "tuttuja". Tavataan taas vuoden päästä! 


*Liput messuille saatu postausta vastaan.

22 kommenttia

  1. Kiva postaus! Tiedätkö, kun kirjoitit uudesta kangasrakkaudesta ylemmässä kuvassa ni arvasin heti mikä se on! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olen ennalta arvattava :D Kiitos Paulina! Ensi vuonna siekin mukaan ♥

      Poista
  2. Kiva, kun näistä toisten postauksista huomaa aina jotakin uutta, mikä on itseltä jäänyt huomaamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse ihan samaa mieltä, vaikka kuinka luulee kiertäneensä kaikki myyjät :D Kiva, kun kommentoit Niina!

      Poista
  3. Olen todennut saman, että yksi päivä on liian vähän, mutta kaksi liikaa. Hankalaa!

    VastaaPoista
  4. Samoja asioita tuli ihasteltua! Miulta tosin jäi kankaat hyllyyn kun haluttua merinoneulosta ei löytynyt, sen sijaan hamstrasin resoreita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, ettei ihan tyhjin käsin tarvinnut poistua :D Kiitos Emman kommentista!

      Poista
  5. Tuo uusi kangasrakkaus on kyllä niin sun värinen. :) Tuo on varmasti mahtava tapahtuma. Melkein pakko päästä joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka, minustakin se oli ihan täydellisen värinen! Ja siis mitä, etkö ole ikinä käynyt messuilla Tampereella? Nyt ensi vuonna korjaus asiaan :)

      Poista
  6. Me oltiin äidin kanssa järjestetyllä linja-autokyydillä tänä vuonna ja kiertelyaikaa oli 5tuntia. Varmaan sanomattakin selvää, että aika loppui kesken :D
    Mutta olipas hauska, että oikeasti satuttiin vastakkain messuilla! <3 siinä ihmismäärässä jo aikamoinen tuuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan tosi kiva tavata! Tyypillinen salaperäinen tuijottelu "onkohan tuo tuo keneksi luulen..." :D Aika hyvä onni! Viisi tuntia on kyllä aivan totaalisen vähän :O

      Poista
  7. Ihana päästä messutunnelmaan mukaan muiden postausten kautta! Niin paljon harmitti kun en mukaan päässyt.. Viime vuonna totesin saman, että yksi päivä on ihan liian vähän. Ihania ostoksia olet tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna sitten taas! Kiitos Raisa, eiköhän näistä ole iloa pitkään ;)

      Poista
  8. Voi en mä kestä! Niin ihana toi Verson pöytä ja Nuppu ja kaikki! Voi krääh mä oon kade! Ensi vuonna on kyllä aivan pakko änkeä itsekin tuonne <3 :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niii-iiin! Todellakin pakko päästä, varaahan nyt jo kalenteriin :)

      Poista
  9. Voi, oli varmasti mukavaa! :) Josko sitä itsekin pääsisi sitten ensi vuonna :)

    VastaaPoista
  10. Mä en ymmärrä, että miten mulla on voinut mennä ohi virkatut anelmaiset? Mä kävin kahdesti Riikkapiikan osastolla pyörittelemässä lankoja, enkä siltikään nähnyt niitä! Mut sut näin =) ja se olin kiva juttu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä seinällä ne killuivat, keskityitköhän liikaa lankoihin :D Mutta kyllä, oli tosi mukava tavata ♥

      Poista
  11. Ihana postaus ja pakko kommentoida, kun mulle tuli vallan sama kangasrakkaus. Vaikka Ommellista olen selannut ja myös tilannut, jostain syystä kuva ei ole iskenyt niin kun nyt livenä. Ihan mahdottoman ihana kangas! Itse olinkin päättänyt, että paljon en tuhlaa, kun ei varsinaista tarvetta millekään ollut, tai silloin niin luulin, vaikka oliskin ollut... ;) Ostin tuota samaa kangasta vielä metrin pätkä vihreänäkin. Ne olikin ainoat kangasostokseni. Lisäksi vain korttitarpeita. Olen kyllä muutenkin seuraillut sun tyyliä, että paljon teet sellaista "mun näköistä". Siksi varmasti oletkin yksi niistä, ketä seurailen. Kaikkea hyvää ja jatka samaan malliin! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten mukava kuulla, että tyylit menee yksiin ♥ Kiitos Melli! Vihreäkin kangas oli herkullisen näköistä, kaverini itse asiassa osti sitä :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!