Mustavalkoinen viskoositrikoo - uhka vai mahdollisuus?

Ompelussa kankaat ovat, noh - aika isossa roolissa. Jos kaikki on kohdallaan, on kankaan pinta siloinen, laatu sopivan pehmeä, mutta samalla napakka ja värit loistavat kirkkaina. Pesuissa kangas ei viru, vanu tai värjäänny, vaan kestää kuosissaan. Se sietää hankausta nyppyyntymättä ja  kulutusta haalistumatta. Parhautta on, jos kangas on valmistettu eettisissä olosuhteissa ja luomulaatukin on plussaa.

Mitä enemmän olen ommellut, sitä paremmin olen löytänyt omat suosikkikangaskauppani nyt jo ilahduttavan laajasta valikoimasta ja oppinut tuntemaan niistä itselleni mieluisimmat kankaat. Etenkin näin kangashamsterin näkökulmasta on helppo tehdä vertailua siitä, millainen on "just se miun lemppari" - niitä löytyy kaapit pullollaan. Kun aiemmin minulle riitti kiva kuosi ja väri, nykyään kaipaan kuitenkin myös laatua ja kestävyyttä pesusta toiseen. Usein jo esipesu antaa viitteet siitä, onko kankaalla toivoa menestyä valmiina vaatteena vai mahtaako sekä ompeluaika että rahat mennä hukkaan kehnon laadun vuoksi.


Koska olen ommellut 95% joustavista materiaaleista, on niiden hipelöintiin kehittynyt jo melko hyvä näppituntuma. Yleensä paininjalan alla on elastaania sisältävää puuvillatrikoota, ja nyt kokeilemani viskoositrikoo oli mukava uusi tuttavuus. Tilasin Kangaskapinalta kesällä reilun paketin, jossa olivat nämäkin kaksi kangasta. Palloja ja raitaa, suosikkejani! Harmikseni huomasin jo ennen esipesua raidallisen olevan melko höttöisää, eikä esipesu tuntumaa parantanut. Ompelin kuitenkin sitkeästi, mutta jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen paita oli kelpo vain kotikäyttöön. Valkoinen pohjaväri puskee läpi ja pinta on todella nukkainen, mikä on kuulemmavalitettavan tyypillistä mustavalkoiselle viskoositrikoolle. Kyllä harmittaa.

Se mikä ei harmita, on kuitenkin kangaskapinan asiakaspalvelu! Reklamaatio hoidettiin erinomaisesti ja ilokseni muut tilaamani kankaat läpäisevät laatuseulan kirkkaasti, myös palloviskoosi :) Vastauksena siis otsikkooni, sekä että!



Akuuttiin pulaan ompelin nämä yksinkertaisimmista yksinkertaisimmat paidat Miw-kaavalla. Ompelukonetta käytin vain pääntien tikkaamiseen, muuten selvisin saumurilla ja sekös aina ilahduttaa laiskaa ompelijaa. Helmat huolittelin rullapäärmeellä ja taas mietin, kuinka olen ilman pärjännytkään. Pallopaita jää käyttöön ihan ihmisten ilmoillakin, raidat menevät kotona.

Väriä ja energiaa alkavalle viikolle! 

Ps. Olethan huomannut facebook-sivullani olevan arvonnan yhteistyössä Noshin kanssa? Sieltä jos mistä olen saanut aina ihan huikean laadukkaat kankaat, joten ehdottomasti kannattaa onnea koettaa ;) Arvontaan pääset suoraan tästä, ja osallistumisaika päättyy 20.9. puolen yön aikaan.

16 kommenttia

  1. Laadukkaan kankaan löytäminen on kyllä haastavaa. Etenkin just musta valkoisella pohjalla. Kangaskapinassa on todella kehuttava asiakaspalvelu! :) Kivan näköisiä paitoja! Pitääkin käydä kurkaamaassa tuo arvonta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo musta on tosiaan hankala, mikä on kurjaa, sillä se on oma lemppari. Kiitos Unelmallinen, käy ihmeessä ♥

      Poista
  2. Ihanat paidat, just sun näköiset! Materiaali on tärkeää, ei vain kuvio. Mä oon tykästynyt käyttämään myös muita kuin niitä napakoita trikoita, niille on oma käyttötarkoituksensa. Tekokuiduissa vaan on se vika, että ne ei tunnu aina niin mukavalta päällä, esim vähänkään kuumalla säällä.
    Ja hei, propsit huippuhienosta kuvauspaikasta!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Vitsi kun miutakin kyllä houkuttaisi muutkin kankaat, mutta niille sopivan kaavan etsintä vaatii kyllä työtä... Joo, eikö ookin hienot taustat! Kun tuon parkkiksen bongasin, niin oli pakko päästä hyödyntämään. Harmi vaan, että näteimmällä seinällä oli firmojen parkkilappuja, niin siinä ei voinut kuvata :D

      Poista
  3. Hannamaisen pirtsakat paidat. :) Ja hei ihanat kuvat - sähän oot ihan uudistanut kuvapresenssisi! Viskoositrikoo on haaste: parhaimmillaan ihana, mut pahimmillaan kamala. En oo uskaltanut ostaa sitten viime kerran, jolloin matsku nyppyyntyi ekassa pesussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aina yhtä pirteää ;) Kiitos Sanna, kiva kuulla! En kokonaan luovu toivosta viskoositrikoon suhteen, mutta netin kautta on kyllä vaikea ostaa. Harmillista, kun on niin mukavan tuntuista muuten.

      Poista
  4. Tuo kankaan laatujen ero on välillä ihan järkky. Mikään ei ärsytä enempää kuin se, että kiva kangas on hetkessä huono. Kivan näköisiä paitoja oot jälleen tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Voikku :)! Sanopa muuta, harmittaa muuten lemppariainesta oleva paita :/

      Poista
  5. Ai laiska ompelija, sinäkö? En kyllä usko! :) Kivan näköisiä paitoja. Pallokuosi on ihana. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olen minä :D Niin monta hyvää ideaa yksityiskohdista ja kaavan muokkauksista muhii mielessä ja ideavihossa, mutta arjen kiireissä tekee mieli ommella ihan pertsaa :D Kiitos Raisa ♥

      Poista
  6. Mää taas en saanut koskaan vastausta kun laitoin viestiä kankaasta, jonka valkoinen värjääntyi ainoana koneessa vaaleansinertäväksi. Silti jatkan tuolta tilaamista, koska trikoot ovat laadukkaita ja hinnaltaan erittäin kilapilukykyisiä! En laittanut virallista reklamaatiota, koska pesin kankaan kuudessakympissä kuten muutenkin trikoot vaikka ohje taisi olla 40 astetta. Olisi ehkä kiva ollut saada silti joku kuittaus asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä juttu, olisi kyllä tosiaan hyvää palvelua vastata viesteihin. Itse sain vastauksen seuraavana päivänä ja ripeän hyvityksen uutena kankaana, ei todellakaan valittamista! Miekin olen tykännyt Kangaskapinan kankaista muuten ja tosiaan hinta on hyvä :)

      Poista
  7. Kivan näköisiä paitoja:) Tällaisia tykkään just itsekin käyttää. Harmillista, kun tuo raitakangas osoittautui laadultaan huonoksi:( Jonkin verran olen viskoositrikoota ommellut, ja kankaiden laatuun olen ollut tyytyväinen. Vaikka mustasta ei nyt niin hirveästi ole kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää siis jatkaa hyvä viskoositrikoon metsästystä ;) Musta valkoisella pohjalla lienee se haastavin. Kiitos Villa Pipo! Tällä mallilla pitää tehdä kyllä muutama paita lisää, toimii monenlaisena yhdistelmänä :)

      Poista
  8. Mukavannäköisiä paitoja! Ja muutenkin iloiset kuvat. Kyllä se harmittaa, jos tekee mieluisan vaatteen ja muutaman pesun jälkeen se muistuttaa enemmän lattialuutua. Venyy, vanuu ja värjäytyy. Joskus tuntuu, ettei sellaisia vaatteita halua pitää edes kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka kehuista ♥ Niin harmittaa, ja voi olla, että lumppukeräys kutsuu tuota paitaa... Ei kotonakaan tee mieli olla tai säilyttää ihan nyhjyisiä vaatteita. Sääli kyllä.

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!