C-vitamiinia! Huppumekko joustofroteesta


Käsi ylös, kuka muu tykkää selailla kaavalehtiä? Minä ainakin! Vaikka teen monet vaatteet samoja hyväksi havaittuja kaavoja käyttäen, minusta on ihana selailla lehtiä fiilistellen kaikkia kivoja vaatteita. Katsella malleja, miettiä kuosi- ja väriyhdistelmiä ja tutkailla yksityiskohtia. 

Yleensä ompelen vaatteita, joilla on selkeä funktio. Ne ovat arkivaatteita, niitä käytännöllisiä ja tarpeellisia. Paitoja ja housuja, bodyja ja legginssejä. Mekotkin toimii sukkahousujen kanssa. Ja sitten ovat vaatteet, jotka vaan näyttävät kivoilta ja diy-äiti tuntee pakottavaa tarvetta ommella sellaisen. Hieman epäkäytännöllisiä, muun vaatevaraston kanssa yhteensopimattomia tai vähälle käytölle jääviä. Monesti silmä tarttuu lehdissä juuri niihin.



Tämä appelsiinimekko kuuluu jälkimmäisiin. Joustofroteinen hihaton mekko hupulla - siinä on jo monta epäkohtaa. Hellevaatteeksi paksu joustis on liikaa, viileällä se ei riitä yksinään, huppu tursuaa takin alla... Mutta se näyttää söpöltä! Ja meneehän tuo bodyn kanssa syyssäilläkin. Ei sen käytännöllisyyden aina tarvitse olla ykkösenä ;)

Idea hupputunikaan syntyi tällä kertaa vahingossa. Kankaan olin jo kertaalleen hylännyt myytävien pinoon, mutta kauppa ei käynyt ja kaivoin se uudelleen esiin. Olin leikkaamassa froteesta tiskirättejä, kun ajattelin sen menevän hukkaan pelkästään siivoushommissa. Kaavakansio nopsaan esille, hupullisen tunikan bongaus ja hämmästyttävän rivakka ompelu. Lopputulos yllätti iloisesti, vaikka kangas ei tosiaan enää muuten puhutellut. Melkoisen pirtsakka mekkonen tuosta syntyi, oikea vitamiinipommi!







Josko näistä appelsiineista saatu C-vitamiini riittää tuomaan vastustuskykyä sen verran, että äkäisimmät syysflunssat saadaan torjuttua. Vähän jo nenä niiskuttaa kaikilla, peukut pystyyn, ettei se pahemmaksi mene.

Pirtsakkaa sunnuntaita ja uutta viikkoa, pysytään terveinä!


25 kommenttia

  1. No, siitä tuli oikea vitamiiniruiske syksyn pilvisiin päiviin. Ja kiva kaava! :)
    Minä just kans mietin, laitanko hupparit odottamaan ensi kevättä, kun lapset eivät niitä tykkää käyttää takin alla. Olen yrittänyt ehdottaa, että eikö sen hupun voisi laittaa takin hupun sisään, mutta kuulemma on liian monimutkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupparit ovat kyllä takkikautena aika ikäviä, mutta vaan niin kivan näköisiä... Kuitenkin aion pari vielä ommella :D Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Ihana, ihana mekko!! Meillä neitonen on vallan käyttänyt mekko+legginssit/sukkahousut yhdistelmiä ja tuo kerrospukeutuminen on näin syksy ja talviaikaan vaan plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Mekko ja leggarit toimii hyvin :) Ja itse asiassa tänään taas oli neidillä tuo mekko päällään, niin ei ollut kyllä yhtään liikaa kerrospukeutuminen. Ehkä se ei sittenkään ollut niin epäkäyttis kuin alkuun luulin ;)

      Poista
  3. Tälläinen meilläkin on juuri siksi tehtynä kun on niin söpö :) Verson puodin turkoosista sokerihiirestä. Pitäisi vaan kans pistää päälle useammin niin pääsisi nauttimaan ihanasta kankaasta. Ehkä tämä olisi sadepäivien vaate kun ulos ei välttämättä tule mentyä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sokerihiirimekko on varmasti ihana! Nyt kun tuota mekkoa on pidetty pari päivää, alkoi houkuttaa jo seuraavan liivarin tekeminen :D Kiitos Annika!

      Poista
  4. Ihanan aurinkoista! Kyllä vaan tarvii ompeluun välillä vaihtelua ja se tulee monesti just noista epäkäytännöllisista erikoisemmista vaatekappaleista. Tuo näyttää tosi kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosiaan aika kiva välipalaompelus - kaukana to do-listan kohteista, mutta ehkä juuri siksi niin simppeli toteuttaa. Ei tullut liikaa pohdittua ja jahkailtua :D Kiitos Paulina!

      Poista
  5. On kyllä pirtsakka mekko! Sopii hyvin tätä syksyä piristämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Ihan totta, syksyn pimetessä saa väriä olla kyllä piristämässä :)

      Poista
  6. Ihana mekko ja vielä ihanempi tyttönen <3 . Ja kivat kuvat. Pirtsakat :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirteä. Katselin, että on hyvännäköinen kangas. Vitsit kun tuota tai tuon tapaista löytyis vielä jostain. :) Sun aikaansaannoksia on kyllä kiva käydä ihailemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla pari kolme vuotta vanhaa kangasta, muistelen tätä olleen myynnissä silloin, kun aloittelin ompelua :) Kangashamstereista varmasti löytyy joltain jemmarilta ;) Kiitos tuhannesti Voikku, ihana kun käyt vieraisilla ♥

      Poista
  8. Ihastuttava, ja tossa ei ehkä paras käyttövaate, mutta niin ihana, ja lämmittäähän se sisältä ja ulkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, kerrospukeutuminen on varmasti ihan tarpeen talvella sitten :) Kiitos Mia!

      Poista
  9. Itsekin olen tuolla kaavalla ommellut, se vaan näyttää niin ihanalta pienen päällä. Ei aina tartte ajatella käytännöllisyyttä, vaatteen aikaansaama hyvä mieli on vähintäänkin yhtä tärkeää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo on kerrassaan soma, ja olet kyllä ihan oikeassa, että hyvä mieli on yhtä tärkeä. Siksihän näitä teenkin :) Kiitos nuttuNA ♥

      Poista
  10. Mulla käy usein niin, että teen jotain niin (ainakin omasta mielestä) ihanaa, etten raski käyttää ettei sotkeennu ja sitten myyn vaatteen käyttämättömänä pois :D On visio, haluan sen toteuttaa ja vaatteen käyttöön, mutta omalla en raski käyttää... :D Enemmän pitäisi ommella sitä pertsaa mille on käyttöä. Nyt painin sellaisen ongelman kanssa kun neiti 1v10kk aloitti päiväkodin, että ostanko/ompelenko enää bodeja kun niitä tulee käytettyä aika paljon. Body+collarit on söpö yhdistelmä, mutta niin on tiukat leggarit ja tunikakin :) Ehkä veivaan nuita jälkimmäisiä, niille on ehkä eniten käyttöä :) Ja tuntuu, ettei pelkällä pitkähihaisella bodylla enää tarkene talvea vasten kuitenkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tuo on kyllä oikea paradoksi :D Mutta ymmärrän, itsekin mielelläni kivoimpia vaalisin. Sen takia pertsaa on tosiaan kiva tehdä, kun ne oikeasti on käytössä jatkuvasti. Meillä esim. vetoketjuhupparit on sellaisia, että jäävät pitämättä muuten kuin kesällä takin asemasta. Leggarit ja mekko toimii hyvin, niitä miekin meinaan tehdä lisää :D Kiitos Noora!

      Poista
  11. On kyllä energinen ja vitamiinininen ompelus😊 Tosi söpö 💛

    VastaaPoista
  12. Ihanan pirtsakka mekko:) Täällä on käsi ylhäällä:) Tykkäään kanssa selailla kaavalehtiä. Pelkäksi selailuksi se on viime aikoina jäänykin, mutta pitäähän ideoita kerätä varastoon:) Tällä viikolla postilaatikkoon tipahti uusi Ottobre kuvasto ja ehdin jo miettiä, että pitäisiköhän lehden tilaus lopettaa, kun niin harvoin ehdin siitä ommella ja vanhoista lehdistä löytyy jo niin paljon kivoja malleja, mutta päätin nyt toistaikseksi vielä jatkaa tilausta:)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!