Ruusutoppi x 3


"Nyt on jo pimeää, huomenna vaihtuu elokuuksi..." Heinäkuun loppu on aina minulle pienen murheen hetki. Se on se hetki, kun on myönnettävä, että tämä kesä alkaa painua ehtoopuolelle ja matkaa jouluun on edessä vähemmän kuin takana. Kesä, jota niin kovin odottaa ja joka aina on liian lyhyt. Kesä, mikä on minun ajanlaskuni mukaan vuoden loppuhuipennus; kesä, miltä vuosittain toivoo niin paljon. Heinäkuun viimeinen on nimenomaan loppu, ja se vetää suupieliä pikkuisen alaviistoon. 

Tämä on ollut hyvä kesä monella tavalla, en voi valittaa. Vaikka hellepäiviä olisi voinut olla muutama kymmenen enemmän ja hipiä saada lisää väriä, saimme viettää perheen kanssa pitkän loman, jota on vielä pari viikkoa edessäkin. On tavattu tuttuja, harrastettu maaseutumatkailua, mökkeilty, syöty ja uitu, nautittu musiikista, kerätty litratolkulla villivadelmia, tuijoteltu Saimaata ja kierrelty leikkipuistoja. Sellaisia kivoja kesäjuttuja, joita voi talven hämärissä muistella ja alkaa odotella jo seuraava suvea. 

Ja siinä missä on loppu, on myös uusi alku. Elokuu saa suunnittelemaan uusia harrastuksia, innostumaan jälleen opiskelusta, haaveilemaan viikonloppumenoista ja opettelemaan uudenlaista lapsiperheen arkea. Elokuussa alkaa olla ajankohtaista miettiä syysvaatteita ja kääriytyä villatakkeihin ja tuubihuiveihin. Elokuussa tiedossa on Muumimaailmaa, festarointia, kaasohommia ja Metsämörri-koulutusta. Elokuussa on aina uusi mahdollisuus! Millaisia suunnitelmia sinulla on?



Kesän aikana huomasin ommelleeni kolme ruusuisaa toppia omaa kaavaani varioiden. On se kumma, että hillittyä aina suunnittelen, mutta yllättäen valmiina onkin kukikas vaate (tai kolme)! Mustaharmaa on suosikkini, mikä varmasti tulee käyttöön, kaksi muuta vähän epäilyttää. Rakastan kauniita kuoseja niin paljon, että haksahdan niistä ompelemaan itselleni, mutta pitäminen onkin sitten eri juttu. Ja ainahan voi (mutta ei kyllä kannata) kysyä, kuinka paljon vaatteita yksi ihminen tarvitsee... Tarve ja ompeluhalut eivät aina korreloi keskenään.




Oikein ihanaa elokuun alkua jokaiselle ♥ Vielä on kesää jäljellä, eiks niin?

23 kommenttia

  1. Siis elokuu on kesäkuukausi, Punatukka! Kesä jatkuu. :) Joo, mutta tiedän tuon fiiliksen - huomenna alkaa mun työt. Huomenna, elokuun eka! Nättejä toppeja olet tekaissut. Tuo ruusutoppihan on huippuihana. Minäkin ompelin eilen itselleni ekan ruusuvaatteen: hihattoman mekon töihin. :) Mukavaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis piti kirjoittamani, että tuo harmaa ruusutoppihan on aivan erityisen ihana. Suloisia muutkin. :)

      Poista
    2. Niinhän se kyllä jatkuu, toivottavasti aurinkoisena ja lämpimänä :) Tsemppiä töiden alkuun ja kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Ihania ja niin siun näköisiä toppeja olet ommellut! :) Kesää tosiaan on vielä jäljellä, mutta täälläkin jo vähän haikeat fiilikset kun loppu häämöttää. Elokuun on miullekin aina merkinnyt vahvasti sitä kesän ehtoopuolta. Hetken saan vielä kuitenkin lomailla ja sitten koittaa todellinen arki. Aloitan opiskelut! Kirjoitinkin siitä juuri tuolla oman blogin puolella.

    VastaaPoista
  3. Kesä jatkuu vielä ja vielä ehtii ommella kesäisiä juttuja! :) Kauniita toppeja olet tehnyt!

    VastaaPoista
  4. Höpsis, elokuu on vielä kesää!!! Suomalaisilla on joku tarve alkaa taputteleen sitä kauan odotettua kesää pakettiin jo puolessa välissä :D Toki ymmärrän että jos loma loppuu jne mutta kesä ei ole sama kuin loma ja elokuu on vielä kesää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo joo ;) Kesällä voi tarkoittaa useampaa asiaa; on kalenterikesä, sääkesä (eli sen mukaan, milloin on lämmin) ja sitten vielä fiiliskesä. Ehkä se miun fiiliskesä on se, mikä alkaa olla loppusuoralla :p

      Poista
  5. Oh, babushkat on niin! <3

    Minä ymmärrän ton haikeuden niiiiin hyvin. Ja oikeesti ahdistaa alkava syksy, vaikka meilläkin on elokuulle vaikka mitä kivaa suunniteltuna. Mutta silti. Kesä on kesä ja elokuu on syksy ja arki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika, arvasin siun ymmärtävän myös ♥ Ihania arkipäiviä odotellen ;)

      Poista
  6. Kauniit topit <3 Ja ihminen tarvitsee ihan niin monta ruusutoppi kun kaappiin mahtuu :) Hakeutta kuuluu tännekin, nuorempi aloittaa päiväkotiuransa harjoittelulla viikon kuluttua ja omatkin työt alkaa jo ensi viikolla. Ensi kesää odotellessa on hyvä muistella tämän kesän ihania hetkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Tuo päiväkodin aloitus on kyllä melkoinen peikko, mutta varmasti siitäkin selvitään. Työniloa :)

      Poista
  7. Minäkin jotenkin haikeudella ajattelen, että kesä jo loppuu, vaikka tosiaan se vielä jatkuu! Tytär on monesti kysellyt, että milloin se syksy on? Hän haluaa kuulemma jo hyppiä lehtikasaan! Minä vähän odotan kerhojen alkamista ja sitä perusarkea. Se tosin on meillä aina vaan niin epäsäännöllistä isännän vuorotyön ja omien satunnaisten keikkatöiden takia. Odotan aloittavani jonkun säännöllisen harrastuksen. Joku joka olisi tiettynä päivänä ja tiettynä kellonlyömänä. En ole harrastanut mitään sellaista yli neljään vuoteen. Jotain liikuntaharrastusta olen ajatellut, mutta voisipa se olla myös kalenteriin kirjoitettu vakituinen ompelutunti :D Kauniit vaatteet, taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, harrastusta kaihoan minäkin! Juuri noin, että olisi se tietty aika, niin tulisi mentyäkin. Ompelutunti kuulostaa hyvältä :D Kiitos Pingale ♥

      Poista
  8. Samanlaisia ajatuksia täälläkin joskin meillä suurena muutoksena töihin paluuni ja lapsen hoidon alku. Molempia näitä ajatellen on viime aikoina ompelukone käynyt ja puikot kolisseet. Kesämielellä kuitenkin vielä mennään :)Hienot topit olet taas kerran tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samansuuntaiset muutokset siis teillä kuin meilläkin :) Olisihan se ihana, jos kesäinen sää jatkuisi pitkälle syksyyn! Sitä odotellen. Kiitos Suvi!

      Poista
  9. Tutulta kuulostaa ajatuksesi kesän menosta.
    Voi miten rakastan noita ruusukuoseja. Ihania paitoja kerrassaan 😊

    VastaaPoista
  10. Mä oon kanssa pahimmanlaatuinen kesänostalgikko ja välillä ihan kesästä nauttimista meinaa haitata sen loppumisen murehtiminen. Mutta sama fiilis, että tänä kesänä on koettu kesää antaumuksella, ja vielä sitä on jäljellä. Ihan sama "ongelma" mulla noiden kukkakuosien kanssa, tunkevat aina hyvien yksiväristen suunnitelmien edelle;) mutta kauniitahan ne on, kuten nyt nämä sinun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi ♥! Juuri noin koen minäkin, vaikka se ihan hölmöä onkin :D Taas se hetkessä elämisen taito olisi tarpeen sen sijaan, että miettii tulevia...

      Poista
  11. Minä taas odotan syksyä! On kesäkin kivaa aikaa, mutta syksy taitaa kuitenkin olla mun lempparivuodenaika! Pimeät illat, tuoksut, kynttilänvalo... Siinä vaan on sitä jotain! :) Ja eniten odotan sitä että lapsilla alkaa taas koulut (ja kerhot) ja arki saa normaalin rytmin.. Kesällä kun rytmit on enemmän tai vähemmän sekaisin, ainakin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siinä syksyssäkin toki puolensa :) Värit, kynttilät, raikkaus, syysvaatteet... Mutta ei voita kesää miun mielessä ;) Rytmien suhteen kyllä syksy on paikallaan, jos palaisi perhe taas ruotuun!

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!