Korallia kevääksi / NOSH SS16

Joku saattaa muistaa, kun alkutalvesta kehuin löytäneeni uuden asenteen suurta inhokkiani, talvea kohtaan. Taisipa kohtalo tarttua lauseeseeni ja päättää irvailla ihan urakalla, sillä sen verran kovalle koetukselle asennemuutos on joutunut. Siis mitä tämä tällainen on?! Jouluna on juhannussää (tosin sanottakoon, että on siinä juhannuksenakin vikaa, jos lämpötila on kympin korvilla...) ja sitten iskee pakkanen, mikä kyllä näyttää valtavan kauniilta, mutta jäädyttää räänkin nenään. Sen jälkeen alkaa tolkuton vesisade ja pääkallokelit, jolloin voi valita laittaako jalkaansa luistimet vai nastakengät. Ulkoilu on jäänyt nolostuttavan vähiin, kun edes koirat eivät viihdy noilla säillä pihalla. Tälle rouvalle eivät nyt auta Actimelit (joiden mukaan talvi on vain asennekysymys) tai Icebugit, sillä onhan tämä nyt aika syvältä.  Joten sovittaisiinko nyt niin, että lunta voisi sataa sellaiset viisi senttiä, että peittyisi tuo harmaa loska ja pakkastakin voisi olla noin viisi astetta. Päälle auringonpaistetta ja kirkkaita päiviä, niin aletaan puhua siitä talvesta, mihin olin asennoitunut. Kelpaisi varmaan muillekin?

Onneksi ihanan raikkaat Noshin uutuudet kolahtivat postilaatikkooni pikkuisen etuajassa ja toivat iloa harmaisiin päiviin ja vaihtelua loskassa lätsyttelyyn. Noshin  kevään uutuuksissa ilahduttavat herkulliset värit, ja tuttujen materiaalien kuoseissa leikitellään inkkariteemalla. Sulkien, nuolien ja tiipii-telttojen lisäksi löytyy myös kivasti yksivärisiä kankaita ja tietenkin niihin mätsääviä resoreita. Omia suosikkejani ovat farkkucollari, mikä on ihan parasta matskua esimerkiksi housuihin, sekä perinteinen puuvillajersey, mikä säilyttää sileän pintansa pesusta toiseen ja on mielestäni lastenvaatteissa ehdoton ykkönen. Voi olla, että kangaskaappia pitää kartuttaa vielä lisää, kun parin viikon päästä pääsen ystävän luokse Noshin kotikutsuille ja hipelöimään muita uutuuksia...

Pehmoiset neulokset houkuttelivat ompelemaan pikkupimulle keväisen asukokonaisuuden. Oman pakettini kasasin korallin sävyn ympärille, johon olen tällä hetkellä aika ihastunut. Sopii nätisti pienelle tytölle! Farkkucollarista ompelin ensimmäisenä farkkuhameen Citygirl-kaavalla (Ob 1/16). Muuten onnistui oikein mallikkaasti, mutta tuo etutasku jäi harmittamaan - laitoin sen jo kerran ylemmäs, mutta siirsin kuitenkin kaavamerkkien mukaisesti alemmas. Huono ratkaisu. Sen sijaan hyvä ratkaisu olivat nuo Prymin anorakkinepparit, jotka tuovat ilmettä muuten simppeliin asuun. Mekon kanssa ja muutenkin käytettäväksi tein kaksi bodya, jotka muokkasin Bert-kaavasta koossa 80 (ovat vielä reiluja, mutta ihan käyttiksiä). Farkkucollegen jämistä sain söpöt pöksyt, joihin käytin Bellydance-kaavaa (Ob 4/15) ja sovelsin Nuunelin rimpsutaskuohjetta. Koko komeuden kruunasin vielä joustocollarista tehdyllä hupparilla, jonka ajattelen sopivan vaikkapa "kauppatakiksi" keväämmällä. Hupparin kaava on yhdistelmä Baby lion-jakkua ja Kirahvi-haalaria (Ob 1/13) sekä omaa muokkausta. Hupun vuorittamisen sijaan laitoin reunoille alavarat, jotta hupusta ei tullut liian painava. Valmis setti on juuri sellainen kuin ajattelin ♥ Tällä osallistun myös Hommahuoneen värihaasteeseen, jossa helmikuun teemana ovat pastellisävyt.

















Tekstin kirjoitettuani ja huonoa keliä manailtuani, päätin kuitenkin uhmata säidenhaltijaa ja tuulettaa sisätiloissa liian pitkään homehtuneet ajatukset  mielestäni. Kiskoin siis nastalliset kengät jalkaani ja goretexit päälle, ja lähdin lenkille! Vettä vihmoi ja sohjo lotisi jalkojen alla, mutta musiikki rytmitti askeliin sopivan vauhdin ja kävi niin kuin yleensäkin - lenkiltä palaava nainen oli paljon kotoa poistunutta paremmalla tuulella. Ehkä se sittenkin on totta, talvi on asennekysymys ;)




Postaus toteutettu yhteistyönä Nosh Organicsin kanssa.

52 kommenttia

  1. Voi mahdoton mikä söpöliini ja ihanat vaatteet olet ommellut! Tuota mekon kaavaa on tarkoitus kokeilla itsekin ja frillabody pitäisi tehdä yksiin juhliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura! Tuo oli kiva kaava, voisi melkein tehdä toisen :)

      Poista
    2. Onko tuo panta muuten itse tehty? Jos on niin saisko siitä pituuden ja leveyden :D

      Poista
    3. On tehty :) Pituus on noin 90 cm ja leveys 4 cm, saisi olla leveämpi. Toisen teinkin puolet leveämpänä ja himpun pidempänä, tuli ihana Minni-rusetti :)

      Poista
  2. Söpöjä vaatteita :) minua ei tällä kertaa Noshin uutuudet niin viehätä, mutta katsotaan vielä kun näen kaikki uutuudet josko jotain näppään ostoskoriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora :) Itsekin odotan eniten raitoja, ne ovat miun ikisuosikkeja ♥

      Poista
  3. Ai mikä hurmuri teillä asuu! <3 ihana tuo "kauppatakki", hiippahuppu ja nepparit ovat kyllä piste iin päälle. Korallinväri on kyllä kaunis. Kaikenmaailman frilloja täällä on myös väsäilty, mutta nuo taskunsuihin tulevat olinki unohtanut. Täytyy laittaa työnalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on hurmuri ja maailman helpoin tyllerö päiväsaikaan, mutta yöllä on ihan eri meno :p Nimim. vähän väsyttää ;) Kiitos Katja! Ihania vauvajuttuja oletkin tehnyt, makuupussit vasta bongasin ♥

      Poista
  4. Voi että miten suloinen neiti ja aivan ihanat vaatteet hänellä! :)

    VastaaPoista
  5. Ihan mielettömiä ihanuuksia <3 Tuo huppari on tosi kaunis ja liivimekko ja ja... No kaikki!

    VastaaPoista
  6. Ihania! Tosi kiva idea tuo rinpsutasku ja vielä samasta collarista nurinpäin. Ihania yksityiskohtia. :) Ja voi tuota aurinkoista pikkuneitiä! ♡
    PS. Ompeluryhmän linkit ei toimineet, en tiedä, onko vika kännykässä, vai onko joku kirjoitusvirhe napsahtanut sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, kun huomasit! Itsekin ihastuin noihin röyhelöpöksyihin, ihan pakko tehdä toiset ♥

      Poista
  7. Siis nuo housut ja tuo huppari, en kestä miten söpöjä! Ja muutkin! Mä en ikinä jaksais vääntää noin paljon yksityiskohtia, tai ylipäätään ommella edes bodya koska ne nepparit, aaargh :D Voi että, nää on upeita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nepparithan on helppo napsutella, kun on vaan pihdit käytössä :D Kiitos Norsis kehuista!

      Poista
  8. Siis niin ihania, ei riitä sanat, tosi kivasti oot yhdistellyt kankaita <3 Ja niin valoisat on kuvatkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiiitos Paulina ♥ Kuviin olen tyytyväinen itsekin, sattui sopivasti valoisa hetki kuvaamiseen!

      Poista
  9. Voi miten ihania ideoita ja toteutuksia! Erityisesti mekko ja rimpsuhousut olivat mieleeni. Erittäin samaa mieltä tästä talvesta, selviäisin varsin hyvin ilmankin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! Kiitos Amelia :) Yritetään lohduttautua ajatuksella, että kevättä kohti mennään ;)

      Poista
  10. Voi tuo mekko ja huppari on aivan <3 Mietiskelin tuota korallia omille poikasille kesäpaitoihin. Voisi olla aika pirteä ja värinä sopisi heidän ihoon ja hiuksiin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Tuo koralli on kyllä ihana väri, raikas ja kevyt, muttei kuitenkaan liian pinkkinen :) Innolla odotan, mitä keksit!

      Poista
  11. Niin ihania vaatteita pikkupimulle olet tehnyt! Melkein arvasin, ettää sinultakin tuota korallia löytyy. Se on todella kaunis väri ja kutsuu kevättä. Tuo rimpsuidea on myös sellainen, että laitan korvan taakse, sillä farkkucollegea löytyy ja siitä tulen kyllä paljon juttuja tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta väristä todella paljon, miusta se on jotenkin juuri sopiva meidän pimuselle :) Oi, kiva nähdä mitä loihdit farkkucollarista! Kiitos Sanne-Maija :)

      Poista
  12. Oi mikä suloinen mallineito! Ihana tuo tiipii-kuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi ♥ Tuo tiipii oli hauska, pääsee vaatteena vasta oikeuksiinsa kunnolla :)

      Poista
  13. Hurmaavat vaatteet ja etenkin mallitypy! Todella kaunis tuo sulkaprintti.

    VastaaPoista
  14. Ihania niin vaatesetti kuin pikku mallitypykkä :)

    VastaaPoista
  15. Oi oi, mitä ihanuuksia. Kiva tuo taskunsuun rimpsureuna, ja tuo kauppatakki!! <3

    VastaaPoista
  16. Koralliin ihastuin minäkin, ihana sävy, vaalea, mutta ei kuitenkaan "kalpea" niin kuin monet pastellit. Tuo liivimekko ja hiippahupputakki ovat kyllä suloisuudessaan niin ihanat - ihan täydelliset tuollaiselle pienelle tyttöselle!

    VastaaPoista
  17. Oi kuinka veikee likka teillä :) Ihania vaatteita olet hänelle tehnyt!
    PS. olen niin samaa mieltä tuosta säästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on :D Kiitos Unelmallinen! Onneksi nyt alkoi sää heti parantua, kannatti marmattaa ;)

      Poista
  18. Voi mikä söpöyden määrä! Ihan äärettömän ihania vaatteita olet ommellut. Itse tykkään eniten röyhelöhousuista ja niihin yhdistetystä bodysta: just kivasti söpöyttä ja yksinkertaisuutta. Kuosikankaiden kanssa liiallinen kikkailu kääntyy helposti överiydeksi, mut näissä on kiva balanssi. Tuo hiippahuppuinen jakkukin on ihana. Ja teidän pikkuneiti on kyl niin ihana pikku aurinko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana kommentti kaikkineen, kiitos Sanna ♥ Röyhelöhousut pääsevät ehdottomasti jatkoon, pakko tehdä toisetkin :)

      Poista
  19. En kestä miten ihana typy ja vaatteet ♥ Joustocollaritakki näistä ehkä kaikkein suloisin :)

    VastaaPoista
  20. Wau! Miten upean kevätmalliston olet rakentanut! Liivimekko anorakkineppareineen, ihastuttavia rimpsuja, hiippahupputakki, kauniita värejä, yhdisteltävyys..täydellistä sanoisin:) Ja miten kauniita kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuistasi Villa Pipo, ihan korvat punottaa täällä ♥♥

      Poista
  21. Näissä kaikissa on loistavia oivalluksia ja yksityiskohtia, upeita asuja! Kivan tyttömäisiä. Suloiset kuvat, on tuo sinun pieni kaunis tyttösi niin paljon sinun näköisesi <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kuulemma on ihan äitinsä näköinen (hassua, aina kun minua verrataan äitini näköiseksi, niin närkästyn, mutta kun tyttöni sanotaan olevan äitinsä näköinen, se onkin vaan kivaa ;) ) Kiitos Hanna ♥

      Poista
  22. Nää on niin kauniita nämä vatteet <3 Ja niin suloisen tytön päällä <3 En kestä :D <3

    VastaaPoista
  23. Ihania vaatteita blogi täynnä! Olet kyllä taitava! Blogisi uutena lukijana en hoksannut, että oletko kirjoitellut millä saumurilla / ompelukoneella ompelet? Olen ostamassa itselleni uutta saumuria, mutta mietin ostanko ihan peruskoneen vai jonkin hieman paremman. Olisiko Sinulla jotain suositella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että olet tänne löytänyt, tervetuloa ja kiitos kehuista Johanna :) ! Ompelukoneeseen satsasin vastikään ja ostin Elna 680-koneen - toimii kuin unelma. Saumuri sen sijaan on tätini peruja, noin 30 v vanha Huskylock ja sekin toimii ihan mallikkaasti. Uudemmista ei siis kokemusta ole, mutta kuulemani perusteella ostaisin varmaan sellaisen keskihintaisen saumurin :) Ihan markettikone voi tuottaa harmaita hiuksia, mutta turhaankaan ei kannata maksaa ihme hienouksista ;) Onnea koneen hankintaan ♥

      Poista
  24. Voi apua mikä söpöliini! <3 Ihana :D Ja ihania ovat vaatteetkin, erityisesti tykkään tuosta hupputakista..ja tiipii-bodysta...ja röyhelötaskupöksyistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino-Maria, arvasin siun arvostavan söpöysaspektia ;) ❤️

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!