Nosh AW15 Women

Noshin syksyyn saatiin uusia ihanuuksia, kun  viimeisin naisten mallisto julkaistiin; tuttuja laadukkaita kankaita ja kuoseja mainioissa syksyisissä väreissä! Ilo oli minun puolellani, kun sain oman pakettini käsiini ennakkoon* ja pääsin kangasuutuuksista ompelemaan. Valinnan vaikeus oli suuri, sillä niin monta kaunista ja oman näköistä kangasta olisi ollut tarjolla, ja lopulta päädyin punaiseen joustocollegeen sekä navy-siniseen trikooseen. 







Toivottavasti et ole vielä huppareihini lopen kyllästynyt, sillä nyt näitä pukkaa ihan urakalla! Joustava ja juuri oikean paksuinen collari oli kuin tarkoitettu hupparikankaaksi, joten niinhän siitä sellainen syntyi jälleen kerran vinovetskarilla. Avattava huppari toimii kätevästi vauvan ruokinnan suhteen ja on muutenkin mitä parhain arkivaate. Itselleni mieluisan siitä tekee reilun mittainen helma ja vetskaritaskut, mitkä upotin etukappaleiden leikkauksiin. Leikkaukset löytyvät myös hihoista. (Voitte uskoa, että tuhrasin kaavojen kanssa puolet kauemmin, kuin itse ompeluun...) Tikkaamista siis riitti, mutta antavathan ne kummasti näköä ja viimeistellympää ilmettä vaatteelle. Värikin on aika veikeä - enemmän oranssi  kuin punainen oman silmäni mukaan, mutta juuri sellainen kivan tomaatinpunainen mistä tykkään. Kauniissa riitasoinnussa tukan kanssa.

Tummansininen trikoo ja punaisen jämät saivat elämän pojan paidassa. Siinäkin on toisintoa aiempiin ompeluksiini nähtävissä, mutta tuo kappaleilla kikkailu on vaan niin hauskaa! Ympyrän kanssa kokeilin ensimmäistä kertaa alikeompelua, jotta keskelle ei tule liian paksusti kangasta. Yllättävän helppoahan se oli, ehkä seuraavalla kerralla uskallan kokeilla vaativampaa kuviota. Vinkkinä; talouspaperi toimii erinomaisesti revittävän tukikankaan sijasta nurjalla puolella! Päälle ommellun tähden olisin kyllä voinut laittaa vielä enemmän vinoon, kun nyt se näyttää jokseenkin vahingossa vinksahtenaalta. Paidan kaavana on Formal or fun 104.



Pipo oli oleellinen kuvausrekvisiitta, josta kaksivuotias ei suostunut luopumaan. Ihan viisasta sinänsä, ihan järkyttävän kylmähän tuolla oli!



Kankaiden lisäksi naisten mallistosta löytyy tietenkin valmiita vaatteita, ja tällä kertaa moni malli olisi minullekin tosi mieleinen. Kaapin ollessa kankaita pullollaan ei itselläni valmisvaatteille juuri tarvetta ole, mutta onneksi niistä voi käydä inspiraatiota kurkistamassa ;)

Kiitos Noshille tästä tilaisuudesta ♥♥


*Blogiyhteistyö Noshin kanssa

34 kommenttia

  1. Ihanan värikästä! Ja nuo raidat tuomassa oman mausteensa, oih! =) Muuten, taisit tulla menneellä viikolla vastaan uusimmassa paikallisessa kauppakeskuksessa ;) Hetken siinä mietin, että nyt oli jotain tuttua, kunnes sitten hoksasin! =D En sitten kehdannut enää perään juosta! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Eikä, Isokristiinassa? Kuinkahan tuimalla ilmeellä olin, kun lasten kanssa olin keskenäni ;) Olisit vaan tullut nykäisemään!

      Poista
    2. Sielläpä juuri! :) Itsekin olin lasten kanssa liikenteessä ja neljävee ei enää oikein ollut siinä vaiheessa innokkaalla tuulella ;) Jos toiste osutaan kohdakkain niin sitten kyllä tuun moikkaamaan! :)

      Poista
  2. Voi ihanat te!!! <3 Kiva tuo pojan paita mut toi sun huppari on niiiiin hieno!!! Oletko itse kaavoittanut vai onko joku, mistä saa edes suunnilleen saman tuloksen? Mä HALUUN tuo hupparin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Kaavana on MIW, minkä muokkasin Linnean vinovetskahuppariohjeella (löytyy Kiiruhda hitaasti-blogistaan). Siihen tein ihan vaan käsivaralla piirtäen nuo leikkaussaumat etukappaleisiin sekä hihaan. Ei ole vaikeaa, mutta vähän aikaa vievää vaan ;)

      Poista
  3. Tosi tyylikäs tuo huppari ja oikeastaan ihailin myös aika paljon tuota tilkkupaitaa :) Siinä nimittäin on aivan överisti eri osia, mutta ne todellakin toimivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos Piia :) ! Itsekin mietin, että onko liikaa ripellystä paidassa, mutta etenkin tuossa pojan päällä näyttää miusta kivalta :D

      Poista
  4. Oi miten ihania leikkauksia ja tikkauksia! <3 Tosi tyylikkäät, tykkään kummastakin ihan hirveästi!

    VastaaPoista
  5. Onpa upeita leikkauksia ja mitä värejä! Vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia! Miusta tuo mustavalkoinen on tosi kiva punaisen ja navyn kanssa, tuo ryhtiä :)

      Poista
  6. Ihanat vaatteet olet taas ommellut! Hupparin kaavaa jäin myös miettimään. Itsellä on ollut samantyylinen pohdinnassa, mutta kun en sitten millään jaksais ryhtyä kaavoja omasta päästä vääntämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasinkin tuonne Hannalle jo, että MIW on muokattuna :) Vinovetskarilliseksi ja sitten vaan vapaasti piirtäen nuo leikkaukset. Valmiina hupparina ei taida löytyä kaavaa? Kiitos Amelia :)

      Poista
  7. Hienoja! Taskut ja kaikki! Mulla on myös hupparin ompelu edessä, kun haluan kotikäyttöön jonkun ihanan lämpöisen ja kätsyn vetskarilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Taskut on miustakin hyvät, tuli siistitkin :D Hupparit on kyllä yksi vaatekaapin parhaista vaatteista ♥

      Poista
  8. Ihana tuo huppari - ja paita myös! Ei kyllästytä yhtään, vaikken olekaan huppari-ihmisiä. Itseasiassa näitä kun katselee, niin kummasti kuitenkin tarvitsisin hupparia itsellenikin..? Nuo Noshin kankaat on kyllä niin herkkuja, pitäisi laittaa tilausta menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eveliina, kiva kuulla :)! Kaikkihan nyt hupparia tarvitsee, menee monessa kohdassa ;)

      Poista
  9. Oi hienot! Tykkään molemmista mutta tuo pojan paita kiinnittää huomion, se on tosi hieno!! Mulla on tällä hetkellä joku fiksaatio paloista koottuihin vaatteisiin, se on kiva mauste. Tuon näen sopivaksi myös isommalle lapselle, jolle ei kuosit ehkä niin uppoa. Kuten meidän eskarilaiselle siis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät :) Kiitos Paulina! Noilla paloilla voisi kyllä tosiaan saada isommallekin lapselle ilmettä vaatteeseen :)

      Poista
  10. Ihanan värinen ja kivan mallinen huppari! Taskuja tarvii aina, kotioloissakin. Pojan paita on hauska "tilkkutyö"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Ihan totta, taskut pitäisi kyllä jaksaa tehdä melkein joka vaatteeseen, ne on niin tarpeen aina :)

      Poista
  11. Ihanan värikästä! Tuo huppari on upea, sopii sinulle todella hyvin! :)

    VastaaPoista
  12. Huh! Mielettömät! Mä oon taantunut ihan peruspertsan pyörittämiseen tän hektisen uudenlaisen työläisarjen keskellä, aivot ei niksahda edes sitä entisen vertaa mihinkään laajempaa ajattelua vaativaan ompeluun (kuten nää sun taidonnäytteet)....ehkä vielä joskus palaan "elävien kirjoihin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voi kiitos PiiperoPaapero ♥ Nyt on tullut kyllä itsekin askarreltua sen verran, että riemulla taidan surauttaa seuraavaksi jotain supersimppeliä :D

      Poista
  13. Oijoi niin mielettömän ihanat vaatteet molemmilla! :)

    VastaaPoista
  14. Iiiihania vaatteita! Nätin sävyinen tuo huppari, mukavan pirtsakka, mutta kuitenkin sopivan pehmeä sävyltään:) Kauniit myös leikkaukset ja niin siistiä ompelujälkeä:) Tuossa tuskailin saman asian kanssa, kun tytön mekkoon jouduin muokkamaan hihoja niin sain koko illan tuhrattua siihen:) Tosi magee myös pojan paita! Tykkään kyllä kovasti kikkailusta varsinkin lasten vaatteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ilahduin tuosta sävystä, tykkään kovasti! Kiitos kehuista Villa Pipo ♥ Kyllä tuo kaavojen muotoilu aikaa vie, mutta valmis työ palkitsee. Sitten joskus taitavampana ehkä helpottaa, kun voi kuositella suoraan kankaalle - nyt teen vielä melkein kaikki muutokset paperille ensin :)

      Poista
  15. Pidän oranssista väristä suuresti. Erityisesti näin syksyllä se on hyvin ajankohtainen väri ja piristää mieltä pimeyden laskeutuessa yhä aiemmin ja aiemmin.

    VastaaPoista
  16. Nyt osui ja upposi! Tuo huppari on tosi hieno, minäkin tartteisin. Ja väristä tykkään silleen, että ekaa kertaa ihan oikeasti taidan tilata VÄRIÄ minun kangaskaappiin. Poitsun paita on oikea ison pojan paita, niin makee :). Entäs kuvat, upeat!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!