NOSH AW 15 POLKU



Vielä toinen erä Noshin syksyn uutuuksia!*
Vastikään julkaistiin uusin naisten mallisto, ja heti perään asiakkaita hemmotellaan suloisen pastellisella Polku-mallistolla! Saamastani kangaspaketista löytyi herkkuja mintun ja mustan sävyissä; Polku- kuosia, minttua vinoraitaa sekä jo aiemmin tutuksi tullutta mustaa farkkucollaria.

Enpä olisi vuosi sitten uskonut mintulle lämpeneväni ikinä! Ajattelin tuon värin olevan tosi kasaria muistellessani joitakin lapsena käyttämiäni vaatteita, ja kuuluvan lähinnä pakastealtaaseen jäätelön muodossa. Hempeät sävyt eivät muutenkaan ole kuuluneet suosikkeihini, vaan olen aina ollut rouheamman tyylin ystävä. Minttu kuitenkin alkoi vähitellen vallata tilaa joka suunnasta niin kankaissa, valmisvaatteissa ja sisustuksessa -  ja kävi kuten monen muunkin asian suhteen; aloin pitää siitä, mitä totuin näkemään. En pue minttua edelleenkään itselleni, mutta lapsilla se on suloinen väri.

Näistä syntyi vaatekombo neitokaiselle, ja unisex-värin takia en voinut vastustaa kiusausta lisätä vaatteisiin pientä hörhellystä ♥




Vinoraidoista ompelin frillapyllyhousut (ekat frillat ever) simppelin mustan bodyn pariksi. Frillojen reunoja en huolitellut, vaan rypytin vain trikookaitaleen framilonilla. Kivempi olisi ehkä tullut, jos housuissa värit olisivat olleet toisin päin, mutta yhdistelmä setissä olisi ollut liian synkeä. Mintturaitaisen bambin aplikoin suoralla ompeleella etukappaleeseen. Bodyn kaavana on Bert koossa 68/74, johon lisäsin hupun. Housujen nimi ei muistissa ole, mutta löytyvät Ottobresta 1/09.








Farkkucollarista syntyi tunika koristeleikkauksilla ja sivutaskulla, mikä jatkuu taakse - tunika koostuu siis kolmesta palasta. Tikkaukset tietenkin mintulla, kuten helman nauhakin. Legginsseissä eivät polvipaikat ihan polvien kohdalle nousseet, kun mitattavat kintut olivat nukkumassa juuri ompeluhetkellä... Somat ne silti jalassa ovat.








Polku- kankaasta halusin mekkobodyn. Perhoshihat leikkelin vapaasti kaaren muotoon ja helma on puolikellokaavalla tehty. Olisi pitänyt joku rusetti tuolle hiuksensa hukanneelle neidolle vielä tehdä, niin olisi söpöys huipussaan. (En voi ymmärtää miten tässä näin kävi, syntyessään typyllä oli ihan paksu ruskea tukka!)





Turha kai sanoakaan, että Noshin laatu on ennallaan; kankaat ovat ihanan pehmeitä ja joustavia, mutta kuitenkin napakoita tunnultaan.  Ensimmäisen pesun jälkeen kankaat ovat uudenveroisia ja pinta kauniin sileä. Mie tykkään ♥ Pitäisiköhän pitää vielä kotikutsut, että pääsisi hipelöimään muitakin kankaita...

*Postaus tehty yhteistyössä Noshin kanssa



42 kommenttia

  1. Eioo totta miten ihania lastenvaatteita!! Mä oisin valmis antaan vaikka pikkuvarpaan että oisin ees puoliksi noin lahjakas :D <3 <3

    VastaaPoista
  2. Varsin söpöjä! Varsinkin tuo farkkutunikka - toimiskohan aikuisellakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Mietin itse asiassa samaa, varmaan toimisikin :) Tuota leikkausta aion ainakin testata omaan paitaan.

      Poista
  3. Voi mitä ihanuuksia ♥ Ihana yhdistelmä mekkobodyssä, polkukangas ja vinoraidat toimii hyvin yhdessä. Ja tuo tunika on todella suloinen ♥ Huomenna olen menossa kaverin kutsuille ja tää postaus ei ainakaan helpota sitä valinnanvaikeutta mikä mulla tulee olemaan. Nyt on taas niin monta ihanaa kangasta mitä haluttaisi ostaa,mutta kun entisiäkin on niin paljon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ♥ Kutsuilla on aina suuri riski, että tilaus karttuu kummasti kankaista ;) Sama vika se on miullakin, että kyllä niitä löytyisi jo ennestään aika lailla, mutta aina uudet värit...

      Poista
  4. Voi apua miten ihania!! Tosi hienoja settejä, miten ootkin ollut noin ahkera ja jaksanut tehdä ihastuttavia yksityiskohtia. :)
    Tuo polku on kyllä äärimmäisen ihastuttava kangas ja varsinkin tuossa värissä kivan unisex. Noshin laatu on kyllä ihan huippua. Esim. tiikerit ja miniraidat on pysyneet ihan tosi hyvinä vaikka käytetty ja pesty paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kyllä sanon reippaasti, että niin oon ollut ahkera ja nyt pitää kyllä hetki surruuttaa taas pertsaa, että näistä toipuu ;) Kiitos Johanna ♥

      Poista
  5. Voi hyvänen aika, miten soma pieni neitonen ja hänen äitinsä tekemät vaatteet! Tästä inspiroituneena teen minäkin jonkin sortin hupullisen paidan Sebastianille. Aivan äärettömän ihania vaatteita, etenkin tuo bambi- vaate mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkinen! Huppubodyt on kyllä söpö - ei ehkä käytännöllisin, mutta niin söpö ♥♥

      Poista
  6. Voi elämä mitä suloisuuksia! Ja niin suloinen malli <3 Mä taas alan pikkuhiljaa kyllästyä minttuun mutta tuo polku-kuosi on kyllä niin herkku että se sulattaa mut taas tuolle värille. Tulee mieleen aiempi Niityllä -kuosi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten tuleekin! Miusta tuo minttu on erityisen ihana just mustavalkoisen kanssa :) Kiitos Paulina ♥

      Poista
  7. Oi kuinka suloisia! Kauniit ykssityiskohdat tekee vaatteista ihanan tyttömäisiä :) Pakko myöntää vaikka en itsekkäänä olisi ikinä uskonut niin alan myös tykästyä tuohon minttuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siinä vaan huomaa käyneen, että mieltymykset vaihtelee :D Kiitos Unelmallinen ♥

      Poista
  8. Oi, mitä ihanuuksia olet taas taikonut pienelle ilopillerille! :) Malli on varsin suloinen! <3 Ihana väriyhdistelmä, minttu ja musta..

    VastaaPoista
  9. Tosi söpöt setit :) Ootko itse kaavoittanut tunikan vai löytyykö valmiskaavaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! Tunikan pohjana käytin Giant apple-mekkoa, joka on siis kovin lyhyt. Sitten nappasin etu- ja takakappaleelta sivusta palan ja tein niistä sivukappaleen. Tasku on siinä päällä pohjaan asti :)

      Poista
  10. Söpöt! <3 Hauska idea tuo nyöri tuolla mekon helmassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Nyöri-ideaa pitää kyllä hyödyntääjohonkin omaan vaatteeseen :)

      Poista
  11. Tämä on oikea upea syysmallisto ihanalle pikkuneidille.Bampibody ihan ylisöpö ja nuo frillahousut- voi mikä ihanuus!Paljon inspiraatiota monelle ompelijalle! Mintun värin muistan omastakin lapsuudesta, sävy sopii minusta ihanasti erityisesti suomalaisille pellavapäille. Oma Polkuni toivottavasti on huomenna tai maanantaina viimeistään esillä, on ollut niin synttärikiireitä ettei tänäänkään vielä ehditty kuvaamaan valoisaan aikaan :).

    VastaaPoista
  12. Voi mahotonta miten söpöä settiä, varsinkin nuo frillapöksyt:) Yritin silloin joskus metsästää tuota Ottobre:n numeroa, olisin niin kovasti halunnut tytölle vauva-aikana ommella nuo housut. Tykkään mintusta todella paljon(mustaan yhdistettynä erityisesti), en muista että minulla olisi ollut sen värisiä vaatteita lapsena, ehkäpä juuri siksi tykkäänkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Tuossa kaavassa ei itse asiassa noita frilloja ollut, mutta omasta päästä lisäsin :D Minttu ja musta on kyllä yksi kauden must yhdistelmä ♥

      Poista
  13. No iih mikä setti, kaikki niin hurmaavia!

    VastaaPoista
  14. Ihania <3 Minttusävy sopii niin nätisti tumman värin kanssa. Mekkobody on kyllä erityisen hellyttävä :)

    VastaaPoista
  15. Yhdyn näihin IHANA-kiljahduksiin muiden kanssa. Todella reippaita, mutta niin herkullisia tyttövaatteita olet näistä kankaista tehnyt. Sopivat yhteen ja erikseen niin hyvin. Tuo huppubody ja mekkobody olivat kyllä niin ihanat.

    p.s. ihanat karhut sinulla tuoll ayläkulmassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Olen kyllä ihan tyytyväinen itsekin kokonaisuuteen, on melko monikäyttöinen :) Karhuista kuuluu kiitos Julialle ♥

      Poista
  16. Hui!! Aivan mielettömän makeita ja ihania ja kauniita ja täynnä ihaniayksityiskohtia ja ja ja ..,..

    VastaaPoista
  17. Huhhuh, miten voi ollakin niin suloinen setti ❤ . No, sinähän ne olet tehnyt, joten ei ihmekään! Pieni neiti on ihastuttava, oikea hymytyttö.

    VastaaPoista
  18. Aijjai miten ihana napero ja herkullisia vaatteita♡ onko tuollainen huppubody hyvä vauvalla? Näyttää niin kivalle,että pitäisköhän kokeilla itsekin omalle tytölle tuollaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppu ei kovin kätevä ole, mutta ei siitä ole haittaakaan :D Menee pään yli mukavasti ilman avaussysteemejäkin. Ja nimenomaan on söpö ;) Kiitos Nanni!

      Poista
  19. Tosi suloiset vaatteet oot tehnyt! Minttu on ihanan raikas väri ja menee kivasti tytölle ja pojalle. Nuo frillahousut on hauskat. Kiva idea. Muutenkin kivoja pikku yksityiskohtia. Bambit ja kaikki. :)

    VastaaPoista
  20. Voi miten kauniita! <3 Ootpa taitava!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!