Varpaat piiloon syksyltä

Jälleen ollaan siinä pisteessä, kun on aika hyvästellä kulunut kesä, kääntää katse tulevaan ja hyväksyä se tosiasia, että syksyhän se sieltä on hiipimässä. Pitkin suvea huomasin sanovani pojalleni, että "tehdään sitä ja sitä sitten kesällä", kunnes tajusin sen kesän kuluvan jo parhaillaan. Alkoi ohuesti ahdistaa, sillä tunnetusti kuulun aurinkoenergialla käyviin ihmisiin ja alkoi epäilyttävästi vaikuttaa siltä, että akut jäisivät latautumatta.

Kylmän heinäkuun jälkeen makoisat elokuun helteet kuitenkin palauttivat uskon Suomen kesään enkä vaipunutkaan ennen aikojani kaamosankeuteen. Nautin lämpimistä päivistä, aurinkoisista vaunulenkeistä, ipanan vesileikeistä, siitä kuinka jalat paljaina sai mennä viipottaa. Kalenteri kuitenkin kertoo syksyn alkavan ensi viikolla ja samasta kielivät kylmät aamut, kellertävät lehdet ja maahan kopsahtelevat omenat. Olin valmis tai en, kohta se alkaa. 


Vaikka kesä onkin se minun vuodenaikani, olen huomannut lasten myötä oppineeni katsomaan muitakin vuoden aikoja, en nyt ehkä ihan avoimesti, mutta vähemmän kriittisesti ainakin. Tuleva syksykään ei vedä mieltä matalaksi tai saa haaveilemaan ensi huhtikuuhun kestävästä horrostamisesta. 

Jokaiseen ajanjaksoon voi liittää jotain uutta, juhlapyhiä, tulevia tapahtumia, uusia opeteltavia taitoja, arjen kauneutta, lämpöisiä hetkiä. Ehkäpä tämä on yksi tapa, millä voin harjoitella hetkessä elämistä tulevan haihattelun sijaan. Ottaa mallia kaksivuotiaasta, joka ei katkeroidu hellejakson lyhyydestä tai harmittele vesisadetta, joka herää innoissaan uuteen päivään nähden sen täynnä mahdollisuuksia, joka kikattelee tyytyväisenä päästessään juuri tänään sen ison kiven päälle, mihin jalka ei vielä eilen yltänyt.


Jaloista ja syksystä melko huteralle aasinsillalla vauvantossuihin! Mitä suloisimmat töppöset valloittivat jokin aika sitten virtuaalisten ompeluryhmien seinät, kun yksi jos toinenkin hurahti niitä ompelemaan. Aikani pystyin houkutusta vastustamaan, kunnes kerrankin ompelulle tuli oikea tarve; vauvallahan paleltuu varpaat ilman tossuja! Klik klik tilasin Etsystä hyväksi kehutun kaavan, joka olikin ihan huippu selkeine ohjeineen ja kuvineen. 




Samoilla lämmöillä ompelin niitä kahdet, jälkimmäisiä vähän muokaten. Ensimmäiset, mustavalkoisesta Ruusuhuivi-kankaasta ja harmaasta fleecestä tehdyt, ompelin koossa 6-9 kuukautta ja ilman saumanvarojen lisäämistä (ymmärsin niiden olevan kaavassa). Melko nafteilta ne kuitenkin vaikuttivat ja olivat juuri sopivat tällä viikolla viisi kuukautta täyttäneelle tyttöselle. 

Toiset tein joustocollarista ja velourista samalla koolla, mutta lisäten puolen sentin saumanvaran. Lisäksi muokkasin jalan päälle tulevaa osaa korkeammaksi, jolloin se mielestäni jää käytössä paremmin. Ei vilku nilkka päällisen ja varren välistä niin herkästi. 



Jotenkin on semmoinen kutina, että näitä saattaa syntyä vielä muutamat lisää - helpot ja suht nopeat tehdä, loistavaa tilkkujen hyötykäyttöä ja niiin söpöjä ♥


33 kommenttia

  1. Suloiset ovat! Minäkin muuten ajattelen melko samalla tavoin vuodenajoista, tosin jos se vain mahdollista olisi, voisin kyllä mielellään loka-helmikuun ajan olla jossakin lämpimässä, joulun kävisin toki Suomessa viettämässä :). Onhan vaihtuvat vuodenajat kuitenkin rikkaus ja hauskaahan se on pulkkamäessä ja luistelemassa lasten kanssa käydä :) Reipasta syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ♥ Samanlainen suunnitelma kelpaisi minullekin, haaveissa "talvet Espanjassa, kunhan eläkkeelle pääsen" :D Mukavaa syyskuuta sinullekin!

      Poista
  2. Nuo tossut on niin ihanat.. Oikeen harmittaa että jäi sellaiset tekemättä vauva-aikana, vaikka pinterestistä niitä katselin ja suunnittelin. Mä rakastan juuri sitä aikaa vuodessa kun vuodenaika on vaihtumassa. Se on aina sellainen pieni uusi alku, kaikki on mahdollista. Mä olen sellainen haaveilijasielu myös ja tykkään suunnitella tulevaa, niin että joskus sitten unohtaa elää tässä ja nyt ja ne suunnitelmat tuppaa jäämään tekemättä..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Olen iloinen, että kerrankin toimin näin ajoissa (siis vauvan ollessa vielä pieni) enkä jäänyt tapaani haaveilemaan ja suunnittelemaan :) Ihan totta tuo uuden alku, tunnen ihan samoin! Ja etenkin syksy on aina ollut miulle se "vuodenvaihde", ehkä jäänyt kouluajoista mieleen. Kuulostaa tutulta tuo viimeinenkin lauseesi ♥

      Poista
  3. Nää tossut on niin söpöjä :) Tekisi mieli ommella noita ihan vain tekemisen ilosta ja, että voisin niitä sitten ihastella sen jälkeen. Ehkä kaveripiiriinkin tulee vielä vauvoja, niin lahjaksihan nuo ovat aivan mainiot. Tuota nilkan vilkkumista olen miettinytkin ja näköjään ihan syystä, mutta sen saa tosiaan kätevästi muokattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voihan niitä tehdä vaikka kirjahyllyyn koristeeksi ;) Ei vaan, ainakin lahjana varmasti tosi ihanat, itse tykkäisin varmasti. Tuon etuosan korotuksen teen kyllä jatkossakin, parempi noin. Kiitos 9-10 ♥

      Poista
  4. Voi ihanuus mitkä tossut! <3 Ja pöh, mun olemattomalla enkunkielentaidolla en kyllä saa kaavaa tilattua. Pitäisi ihan ajan kanssa keskittyä joskus.. Kivat kuosit molemmissa tossuissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Tilaamisessa en osaa kyllä auttaa, koska mies tilasi ja tulosti miulle nämä, joten pääsin helpolla... Saisitko apua tilaamiseen jostakin? Ohjeiden kanssa voin kyllä jelpata, jos tarvetta tulee :)

      Poista
  5. Oi ei miten ihanat tossut ja todella hyvä tuo muokkaus. Näihin saa hyvin ihania kangastilkkuja kulumaan. Minäkin hurahdin näihin oikein kunnolla,eikä ole edes vauvaa. Tuossa odottaa vielä kasa ompelemista, kun into lopahti. Miten muokkasit? Miten laitoit kuminauhan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niille ihanille tossuillesi varmasti jokin kohde löytyy :) Kuminauha menee kaavan mukaisesti tuossa etukappaleella, lisäsin vaan "kaaren" siihen yläreunaan. Kappale on melkein ympyrän muotoinen :) Tsemppiä kasan kanssa ja kiitos Milmajohanna ♥

      Poista
  6. Nuo on niin suloiset!! ❤ Värikkäät muovinepit sopii tossi nätisti näihin. :) Harmi että meidän jannu alkaa olemaan yli töppösiän kun kävelee jo ulkonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kätsä! Näitähän voi tehdä nahkapohjallakin, jolloin toimisi isommallakin :) tosin kyllä ne kengät taitaa kävelevällä olla kivemmat...

      Poista
  7. Voi nämä on niiiiiin ihania❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ oi miksi minun lapsoset ovat jo isoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ❤️ Siun pitää tehdä tossut vähän isommassa koossa ;)

      Poista
  8. Ääk miten söpöt! Mä haluun kanssa tällaiset! Siis itselleni :D !! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kaavaa muokkaamaan :D Töppöset olisi kyllä tosi kivat oikeasti itselläkin, hyvä idea! Kiitos Marika ♥

      Poista
  9. Oi kuinka suloiset! Tälläiset olisi aivan huiput itselläkin :)

    VastaaPoista
  10. Nämä on niin söpöjä! Hmm..loistava lahjaidea, ystäväni vastasyntyneelle vauvalle syksyksi myssy ja tällaiset tossut, kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos Villa Pipo :) Varmasti olisi mieluinen lahja, meillä ainakin ilahduttaisiin!

      Poista
  11. Herkulliset <3 jos ehtis joskus ompekujkoneelle asti istahtaa niin sitähän voisi itsekin kokeilla tuollaisia ;)

    VastaaPoista
  12. Niin ihanat tossut <3! Miksi tällaisia kaavoja ei ollut kuusi vuotta sitten? Vähenevissä määrin on enää vauvojakaan tulossa lähipiiriin, alkaa kaikilla olla lapsipuvut täynnä ;). Voisihan näitä tietysti ommella vaikka johonkin keräykseen, niin pääsisi tekemään suloisuuksia :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, toivottavasti joku tossujen käyttäjä vielä löytyisi, niin pääsisit näitä surruuttamaan ;) Kiitos Hanna ♥

      Poista
  13. Ihania tossuja! Ja niin kauniit kankaat! Harmi, että meilläkin alkaa tuo kävelyvaihe ihan juuri ja tarvitaan oikeat kengät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Oli kiva, kun näiden ihanuuskankaiden tilkkuja oli juur sopivasti :) Nahkapohjilla voisivat olla hyvät kävelevälläkin?

      Poista
  14. Eiikää!! <3 Ihanatt! Hm, pitääköhän munkin nyt tilata tuo kaava. :D

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!