Vanhuuden merkkejä

Havaitsin tässä taannoin tulleeni vanhaksi. Kolmenkympin napsahdettua mittariin ilmestyivät ensimmäiset juonteet silmäkulmiin ja otsaan muistuttamaan jo eletyistä vuosikymmenistä, mutta niiden lisäksi muutama huolestuttava (ja ehkä vähän huvittavakin) piirre on tulkittavassa vanhuuden merkiksi.

Nuorempana aurinko ei ikinä polttanut eikä helle tukahduttanut. Rannalla pystyin makaamaan tunti toisensa perään liikahtaen vain kylkeä kääntääkseni ja tasaisen rusketuksen taatakseni. (Joku fiksu voi tästä vetää yhtä kuin- merkin noihin edellä mainittuihin juonteisiin...) Nykyään lämpö kyllä kelpaisi, mutta paahteessa köllöttelyn sijaan vetäydyn varjoon melko pian ja aurinkovoidekin on löytänyt tiensä meikkipussiini. Superhelteitä kaivatessani muistuttelen itselleni, että lasten kannalta leuto puolipilvisyys on itse asiassa paljon parempi. Vanhuuden merkki.


Toisen oireen olen havainnut keinussa, kun kiikkuessani tulen huonovointiseksi. Kyllä, ihan vain keinussa. Aiemmin innostuin kaiken maailman huvipuistohärveleistä, nykyään ei tee mieli edes katsoa niiden menoa saati haaveilla kyytiin menosta. Karusellissa pyörähtely pojan mukana oli jo liikaa, piti ihan silmät laittaa kiinni, yök. Sisäinen hurjapääni on iäksi mennyttä. Vanhuuden merkki.


Olen ollut nuorempana ehkä turhankin nirso uusien ruokien suhteen ja ravintolassakin mieleiseni menu olisi löytynyt lastenlistalta. Selvä merkki aikuisuudesta on se, että nykyään mielihyvin maistelen esimerkiksi valkohomejuustoa ja kylmäsavulohta, joille joskus olen nyrpistellyt nenääni.  Ruokatottumuksiin liittyen iän lisääntymisen voi ikävä kyllä huomata myös siitä, kuinka kilot jumahtavat koko ajan tiukemmin vatsan seuduille eikä parin päivän kitsastelu pudota muutamaa kiloa kuten parikymppisenä. Vanhuuden merkki.


Eniten huolta ja jopa nolostusta aiheuttava, pomminvarma merkki keski-ikäisyyden lähestymisestä on tämä: kuminauhavyötäröiset housut. Hädin tuskin kehtaan edes myöntää, mutta nämä ovat niiiin mukavat. Lantiofarkkuja suosineena muutos aiempaan on suuri, kun nyt teen pöksyt joustavasta collegesta ja vyötärönauhakin löytyy oikeasti vyötärön korkeudelta. Noloa tai ei, istuvuus on täysi kymppi ja jenkkakahvatkin saa häivyttymään. Näitä ei tekisi mieli riisua lainkaan.



Legginssit eivät varsinaisesti housut ole, joten ehdoton sääntö sellaisten kanssa on vaatimus pyllyn peittävästä yläosasta. Paksummasta kankaasta tehtynä ja yksityiskohdin koristeltuna legginssit kuitenkin saavat enemmän uskottavuutta ja housumaisuutta. Nämä pöksyt ovat Noshin bikers-kaavalla ja Noshin navyn värisestä farkkucollegesta tehdyt, ja voittavat oikeat farkut kuusnolla (lisäpisteitä saisivat, jos olisin takataskut jaksanut askarrella). Kaava on tosi reilua mitoitusta mielestäni ja jouduin M-kokoa kaventelemaan reilulla kädellä. Housulegginsmitkäliet saivat parikseen niin ikään Noshin navy-vanilja raitatrikoosta tunikan, johon hihojen tampit ja alavaroin huoliteltu pääntie tuovat ilmettä. Takaa helma on aavistuksen pidempi. Tässä on syksyn kouluvaatesetti number 1. (Tavoite olisi jokunen kurssi suorittaa kotiäitiyden ohessa, jotta ajatustoimintani ei täysin surkastu ja osaisin keskustella muustakin kuin lapsieni ihanuudesta/ kamaluudesta. Saa nähdä onko helpommin sanottu kuin tehty.)



Onko muilla havaittavissa hassuja merkkejä siitä, että ikää tulee lisää? Olisi kiva kuulla :)

Täältä mökiltä on hyvä bloggailla kertyneitä ompeluita tällä välin, kun uutta ei synny. Parempia säitä odotellessa ♥ Ihanaa loppuviikkoa! 

32 kommenttia

  1. Upeita vaatteita! Ja erittäin tuttuja nuo kaikki mainitsemasi keski-iän merkit. "Oikeita" farkkuja tulee käytettyä tosi harvoin, kun jegginssit on paljon mukavemmat, eik mieleen tulisi muutenkaan käyttää keskivartalon paljastavaa yläosaa. Mutta tuo keinumishomma, se on kyllä mysteeri. En oo ikinä ollut mikään hurjapää, mutta on se nyt Ihan säälittävää, että en enää pysty paria keinahdusta enempää istumaan, kun jo alkaa huipata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Tuo keinuminen on kyllä ihme juttu, en olisi uskonut siinä edes voivan tulla huono olo! Pahin oli kerran, kun erehdyin lukemaan puhelimesta viestiä samalla kuin keinuin - huh, miten ällö oli tuli :p Jegginssithän nuo tosiaan on nimeltään, kiitos muistutuksesta :)

      Poista
  2. Kiva nähdä nuo Noshin bikerit, lwhti nimittäin löytyy mutta vielä en ole rnnättänyt kokeilemaan. Tosi kiva setti! :)

    Kävin Linnanmäellä tässä eräs päivä ja ei ollut enää fiilis kuin lapsena. Kivaa oli, mutta vanha ei enää jaksa koko päivää, paha olokin tulee nopeammin. :D
    Huomaan muistuttavani äitiäni monessa asiassa. Etenkin jäkätykseni kuulemma kuulostaa ihan äidiltäni ;)
    Lantiopökät on ehdoton nounou täälläkin nykyään, koska lasten jäljiltä pullataikinavatsa ja jenkkikset ihan omaa syytä :D Lisäksi ei houkuta vilautella pyllyvakoa joka kerta kun vähän kyyristyy.
    Tähän hätään muuta ei tule mieleen, vaikka niitä varmasti on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo bikerit on niin hyvät, pakko tehtailla muutamat eri väreissä :) Heh, tuo äidiltä kuulostaminen on kyllä ihan totta! Itse huomaan hokevani samoja juttuja, mitä vannoin, etten ikinä tule toistamaan omille lapsilleni ;) Kiitos Kätsä ♥

      Poista
  3. Kiva nähdä nuo Noshin bikerit, lwhti nimittäin löytyy mutta vielä en ole rnnättänyt kokeilemaan. Tosi kiva setti! :)

    Kävin Linnanmäellä tässä eräs päivä ja ei ollut enää fiilis kuin lapsena. Kivaa oli, mutta vanha ei enää jaksa koko päivää, paha olokin tulee nopeammin. :D
    Huomaan muistuttavani äitiäni monessa asiassa. Etenkin jäkätykseni kuulemma kuulostaa ihan äidiltäni ;)
    Lantiopökät on ehdoton nounou täälläkin nykyään, koska lasten jäljiltä pullataikinavatsa ja jenkkikset ihan omaa syytä :D Lisäksi ei houkuta vilautella pyllyvakoa joka kerta kun vähän kyyristyy.
    Tähän hätään muuta ei tule mieleen, vaikka niitä varmasti on!

    VastaaPoista
  4. Missä lehdessä on kaava noshin bikereille? Semmoset tarttis tehä :)
    Kiva postaus. Itsellä se suurin vanhentumisen merkki on just tuo että eväät jää vyötärölle niin helposti.
    Oli se mukava vielä muutama vuosi sitten ku pysty syömään mitä vain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava noihin bikereihin löytyi edellisestä Suuresta käsityölehdestä, mikähän hitsi sen numero oli...5-6/15 ? Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  5. Ihana setti. Minä en oo koskaan ollut mikään huvipuistokävijä, mutta kyllä karuselli ja muut hurjat laitteet on aina aiheuttaneet huonovointisuutta. Keinuminen ei ole vielä toistaiseksi aiheuttanut moista, vaan mulla onkin vielä reipas puoli vuotta kolmenkympik rajapyykille! :D Muuten melko tuttuja ajatuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni oli matkapahoinvointia lapsena, mutta se meni ohi - näköjään palatakseen uudestaan nyttemmin :p Odotas vaan, kunhan mittari napsahtaa tuohon kolmeenkymppiin ;) Kiitos Raisa!

      Poista
  6. Heh, kylläpä itseäni huvitti lukiessa postaustasi:D nuo kaikki on niiiin totta. Lasten kanssa leikkipuistot on tullut kovin tutuiksi, ja moneen otteeseen ihmetellyt, että miten keinuessa tulee niin paha olo itselle, mitä ennen ei ole tullut. Nyt se selvis, että se onkin vain vanhuuden merkki:D En tiedä onko tämä vanhuuden merkki, mutta lauantai-illat tulee nykyisin vietettyä aika usein ompelukoneen ääressä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tärkein tietenkin unohtui, tunika on niin upea! Pöksykaava täytyy laittaa korvan taakse.

      Poista
    2. Tuokin on hyvä vanhuuden merkki, viikonloput ovat aika erilaisia kuin kymmenen vuotta sitten :D Kiitos Villa Pipo♥

      Poista
  7. Olen 31 ja havainnut nuo mainitsemasi "vanhuus oireet" jo monta vuotta sitten :D
    Ja tosi kivat vaatteet olet taas ommellut!

    VastaaPoista
  8. Ihanat vaatteet! Ja jep, on tuttuja vanhenemisen merkkejä nuo kaikki ;)

    VastaaPoista
  9. Minäkin täällä nyökyttelen! :D Kätsän tavoin huomaan muistuttavani omaa äitiäni monessa asiassa. Suhtautumiseni ja reagoimiseni moneen asiaan on alkanut (raivostuttavasti) muistuttaa oman äidin ajatusmaailmaa..! :D Ja lisäksi joskus jos vahingossa sattuu joutumaan/pääsemään johonkin yökerhon tapaiseen, niin ensimmäinen ajatus on että "Karsea meteli, eihän täällä voi edes jutella! Ai kauhee, miten noi teinit tuolla tanssilattialla on oikein pukeutuneet, kalsarit jalassa ja liian lyhyt paita! Huonosti vielä käyttäytyvät, kännissäkin vielä.." :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tuo on niin totta tuo baarikäytös! :D :D Kiitos Pingale, hyvä kuulla kohtalotovereista!

      Poista
  10. Hieno tunika! Ikääntymisen merkit kuulostavat valitettavan tutuilta :D

    VastaaPoista
  11. Mukana olen ja yhdyn kyllä kaikkeen, vaikka kaiken tuon olen tunnistanut itsessäni jo monta vuotta takaperin ja 30 :neen on vielä pari vuotta :D siskoni sanoikin joskus, että olen kuin vanha mummo, koska: istun keinutuolissa villasukat jalassa neuloen/virkaten jotain ja samalla katson emmerdalea :D x) Mutta tuo keinumisessa huonovointiseksi tulo, oli minulle uutta tänä kesänä kun innostuin kokeilemaan, yhtä nopeasti oli lopetettava kuin aloitinkin :D kjihhih.... Mutta ihanan setin olet ommellut, jospa minäkin saisin itseäni niskasta kiinni ja saisin töihin ommeltua vaatetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmerdalea en sentään vielä tunnusta katsovani ;) Tuo keinuminen on kyllä mystinen juttu, miten siinä edes voi tulla huono olo!? Kiitos Nina ♥

      Poista
  12. Voi kuinka hauska postaus, hymyilemään laittaa :). Setti on tosi toimiva ja kaunis, raitapaitaa haaveilen itselleni syksyksi, mutta sävyt ovat vielä mietinnässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Raitapaitoja on luvassa vielä monen monta syksyä kohti :)

      Poista
  13. Hihittelen, kuulostaa niin multa 10 vuotta sitten :) Odotappa vaan kun 40 pärähtää mittariin. Eli lisää vanhuuden merkkejä on tulossa. Kivan näköinen setti, just sellanen jolla töihin tai kouluun, ja viihtyis vaatteissaan koko päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiks, jännityksellä odotellaan mitä seuraavat 10 vuotta tuo tullessaan ;) Kiitos Mia!

      Poista
  14. Ihana asukokonaisuus, mä niin tykkään tuosta raitapaidasta ja leggareistasi! Hihan tampit on tosi kiva yksityiskohta. Vanhuus ei tule yksin, valitettavasti. Minuakin ärsyttää tuo keinumisen aiheuttama huono olo, ennen pystyi kieppumaan ihan missä vaan huvipuiston laitteessa ilman ällötystä. Minä olen tosin ollut sisäisesti niin mummo jo vuosikausia, että ystävätkin sen aina muistavat mainita. Älypuhelimenkin hankin vasta vuoden vaihteessa pakon edessä, kun vanha puhelin ei enää toiminut. Ja facebookiin tuli liityttyä vasta viime vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän yleistä on näköjään tämä huonovointisuus! Hassu juttu :) Hih, sisäisesti mummo... Kiitos Hanna Mi ♥

      Poista
    2. Yllättävän yleistä on näköjään tämä huonovointisuus! Hassu juttu :) Hih, sisäisesti mummo... Kiitos Hanna Mi ♥

      Poista
    3. Yllättävän yleistä on näköjään tämä huonovointisuus! Hassu juttu :) Hih, sisäisesti mummo... Kiitos Hanna Mi ♥

      Poista
  15. Kiitos tästä, kaikin puolin :)
    Paljon muokattavaa siis kaavassa? Kun en oo vielä päättäny teenkö noshin harmaasta jcstä legginsit vai noi....tai tekiskö fcstä kans :P

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!