Kesälle mekot

On se hyvä, että edes parina päivänä lämpömittari on kivunnut yli kahdenkympin, eihän tätä muuten kesäksi edes tunnistaisi muusta kuin kalenterista. Tänään jopa uskaltauduin uimaan - ja kyllä, kylmää oli. Jopa niin kylmää, ettei meidän kaksivuotias suostu järveen tulemaan! Tänä viikonloppuna on armaan puolisoni vuoden kohokohta, kun hän pääsi kavereidensa kera lähtemään perinteiselle "poikien reissulle". Sen takia jäin lasten kanssa mökille mummo apunani, ja voi jestas sitä apua kyllä tarvitaankin. Suklaata kuluu rivi jos toinenkin, sillä suklaalla tunnetusti on hermoja tasaavia vaikutuksia ja sen voimalla äiti jaksaa paremmin. Yltiöoptimistisena olin ottanut mukaani neljä kirjaa, muutamat neuleohjeet lankoineen ja värityskirjankin, jos vaikka viihdykettä kaipaisin - ja olin jopa huolissani niiden riittävyydestä. Höpönlöpöt, en ole ehtinyt perehtyä niistä mihinkään kunnolla! Mutta ei pidä valittaa, aika aikaa kutakin. Lapset ovat ihania, äitini on ihana, mökki on ihana ja suklaa on ihanaa ♥

Lämpimän päivän kunniaksi laitettakoon kuvat pari viikkoa sitten valmistuneista kesämekkoloista. Molemmat ovat mallia imetys, kirsikkainen kietaisuyläosalla ja raitamekkoon tein extemporekokeiluna luukkusysteemin, joka toimii kietaisua paremmin. Olin kuvitellut kaavan muokkauksen vaikeammaksi, mutta paineen alla tämä valmistui parissa kolmessa tunnissa! Sen enempää ei aikaa ollut käytettäväksi, kun piti saada tämä reissulle mukaan.



Aluksi viritin helmaan kuminauhan pussitusta tuomaan, mutta nappasin sen kuitenkin pois. Kuminauhan kanssa pitäisi muistaa jättää aina tuota pituutta enemmän, muuten tuppaa reidet vilkkumaan liiaksi. Yksinkertaisuudessaan tämä mekko pääsi lämpien säiden numero ykköseksi :)


Kirsikkakankaaseen ihastuin oitis sen nähdessäni ja mekkovisiokin oli suht selvä. Tällä kertaa mieheni oli kuitenkin ilonpilaaja eikä tykännyt mekostani yhtään. Ja vaikka aluksi olin tähän ihan tyytyväinen, alkoi toisen kommentti kuitenkin epäilyttää enkä tätä edes lomakassiin pakannut. Ehkä tämä sopii syksymmälläkin sukkisten ja neuleen kanssa?





Kalmanvalkoisia koipia katsoessa väkisin toivoo, että josko jo ensi viikko toisi helteet mukanaan. Ehkä?

Rentouttavaa viikonloppua ♥ (Sitä toivon erityisesti miehelleni, joka ei raukka tiedäkään mikä työleiri häntä täällä odottaakaan Tallinnan reissun päätteeksi ;) ) 

35 kommenttia

  1. Höpöhöpö miehellesi! Kummassakaan ei ole mitään vikaa :) Vaikka raitainen suosikkini onkin, koska, noh, raita :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja mekkoja!! En osaa sanoa, kumpi suosikkini, mutta tuon kirsikkamekon värit kyllä sopivat sulle älyttömän hyvin. Joten höpsis miehellesi! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja mekkoja!! En osaa sanoa, kumpi suosikkini, mutta tuon kirsikkamekon värit kyllä sopivat sulle älyttömän hyvin. Joten höpsis miehellesi! :)

    VastaaPoista
  4. Molemmat mekot hienoja! Raita kyllä suosikkini mutta kirsikka ehkä hieman syksyinen tummemmasta väristä johtuen. Ja on kyllä ihanaa jos löytyy auttavia käsiä lähipiiristä, välillä niitä tarvitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isovanhemmista on kyllä korvaamaton apu, onni on kun asuvat lähellä ❤️ Kiitos Heidi!

      Poista
  5. Suloiset mekkoloiset. Tuo kirsikkainen varsinkin rokkaa, toki vaatii persoonaa toimiakseen, mutta sitähän sulla riittää. Mä oon jotenkin nauttinut tästä kesästä täysillä, ehkä siksi että viime kesänä vietin koko lomani kesäkuussa, kun oli 10 astetta ja satoi. Nyt on sentään tarjennut välillä kesämekossa, ainakin melkein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, olipa mukavasti sanottu! Iloista lomaa siulle ja toivotaan paljon mekkokelejä :)

      Poista
  6. Upeat mekot! <3 Ja todellakin toivotaan, että niitä ensi viikolla pääsee käyttämään :) Kohta huomataan, että on syksy ja me vieläkin odotetaan täällä kesää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Oon monta kertaa tässä pojalle sanonut, että "sitten kesällä tehdään..." ja hoksannut sitten, että nythän on se kesä! Kiitos Marika ❤️

      Poista
  7. Ihania mekkoja molemmat! Älä vaan kaappiin jätä sitä kirsikkaistakaan! :) Miten teit tuohon raitamekkoon imetysluukun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ❤️ Kyllä tuo kirsikkainen käyttöön tulee, kuosi on vaan just miun mieleen :)

      Poista
    2. Niin ja se luukku! Katkaisin vaan etuyläosan rinnan alta ja jatkoin alaetuosaa rintojen yli. Molempiin reunoihin framilonia :)

      Poista
  8. Ihania mekkoja kumpikin! Eipä ole pahemmin tarvinnut tänä kesänä mekkoja pitää päällä..hmm.ehkä kerran. Kyllä tässä mieli alkaa tehdä suunnittelemaan syksylle ja talvelle vaatetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miullakin jo sormet syyhyää syksyvaatteiden kimppuun, vaikka tarvetta ei kyllä taida olla... Kiitos siulle Villa Pipo ❤️

      Poista
  9. Ihanat mekot ja samanlaisia kalkkunankoipia joutuu täälläkin esittelemään :D. http://pikkukankaalasta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anis! Tänään valkoiset kintut sai jo vähän väriä, oli ihana sää täällä suunnalla :)

      Poista
  10. Aivan Ihanat mekot oot tehnyt! :)

    VastaaPoista
  11. Tosi ihania mekkoja:-) . Saat kyllä ommeltua itsellesi hyvin istuvia vaatteita. Minäkin niin toivoisin saavani rusketusta käsivarsille ja myös jaloille :-) Olisi kivemman näköinen kuin pullataikinan väriset ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olisi! Onneksi kohta on syksy ja voi verhoutua kunnolla neuleisiin sun muihin ;) Kiitos Kanneli!!

      Poista
  12. Kirsikka mekko on ihana! Molemmat on :) Kivan näköiset taskut raidallisessa :)

    VastaaPoista
  13. Kivoja mekkoja :) Täällä Oulussa tuollaisille ei ole kyllä käyttöä! Mutta eipä ollut lomalla Tampereellakaan, täällä taisi viikonloppuna olla paremmat kelit :D Mietin tuossa viikonloppuna puhelimella SaVaa selatessa, että vaikutat todella ihanalta ihmiseltä ja aina jätät niin mukavia ja sydämellisiä kommentteja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kyllä romahdan, olipa ihanasti sanottu, kiitos Noora ❤️ Kyl mie ihan mukava välillä olen :D Tosi symppiksen oloinen olet siekin ❤️

      Poista
  14. Kauniita molemmat!!! Ja varsinkin kirsikalle on käyttöä myös imetyksen loputtua :) Ei ole kesää näkynyt täällä Turun suunnallakaan, mutta jos näkyisi niin käyttäisin onnellisena kumpaa tahansa mekkoasi :)

    VastaaPoista
  15. Oikein käyttökelpoisia ja ihania molemmat, mutta minä tykkään kirsikkaisesta enemmän, siinä on enemmän luonnetta :)

    VastaaPoista
  16. Ihania mekkoja kumpikin! Tuo luukullinen on kyllä loistava imettävälle!

    VastaaPoista
  17. Moi! Sulle on haaste blogissani :) http://www.weekendchic.fi/2015/07/q-liebster-blog-award.html

    VastaaPoista
  18. Höh, miehet ja niiden kommentit ;). Meillä asuu semmonen totuuden torvi, etten edes kysy siltä mitään mielipidettä vaatteistani. Tai kysyn minä, mutta vaan silloin kun oikeesti epäröin itse tykkäänkö. Asiaan. Teitin mekkoset ovat niin passeleita ja hyvännäköisiä! Minä ihastuin tuohon kirsikkaan kanssa, sopii jotenkin sun tukan pariksi niin loistavasti. Väri on ehkä syksyisempi, mutta kaunis kuosi joka tapauksessa. Mekon mallissa on jotain vaikutetta 50-luvulta, joka iskee minuun :). Kohta on muuten jo elokuu. Ja kesää on vielä jäljellä. Onhan?

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!