torstai 5. syyskuuta 2013

OPPIA IKÄ KAIKKI vai miten se nyt olikaan?

Koska t-paitahyllyni vaatekaapissa kaipasi väriä, 
päätin heti saumurin saatuani kokeilla paitojen ompelua itselle. 
Ihan kivuttomasti se ei sujunut, mutta jälleen tuli opittua tekemällä ja kantapään kautta tietenkin. 
Tätä tahtia on kantapäät kyllä rakoilla kohta...


Ostin tätä ihanuutta Noshin alennusmyynnistä metrin verran ja siitähän riitti helposti sekä itselle että muksulle. Paidan kaavaa lähestyin rohkeasti, vähän liian rohkeasti, piirtämällä mallia vanhasta ja hyvin istuvasta t-paidasta. Ja mitä sainkaan painaa mieleen seuraavaa kertaa varten:
1) Interlock ei ole ihan paras vaihtoehto kankaaksi tällaiseen, koska on paksumpaa eikä jousta juurikaan (nyt siis tiedän mitä on interlock ;) )
2) Paidan hiha ei ole symmetrinen, eikä sitä voi iskeä ihan summamutikassa olkapäälle. Nyt tuossa hihan keskellä menee kiva sauma, kun pitikin ottaa reilusti sisään.
3) KÄYTÄ VALMISTA KAAVAA, JOS ET OSAA VIELÄ JUURI MITÄÄN.

Tämän topin kanssa tein samoin kuin edellä eli kaavan valmistopista, mutta tämä ei mennyt niin mönkään. Kaula-aukkoa nostin reilusti, kun kaupan hihattomissa on yleensä rintavarustus ihan liian näkösällä. 
Tämän ompeluksen opetukset olivat:
4)Puuvillatrikoo lerpahtaa päällä eli jatkossa pitää olla joustoa mukana
5) Kaksoisneula on kiva, kunhan ronkeli ompelukone hyväksyy langanlaadun. Ja myös suoraommel käy kanttauksiin, ihan turha jurnuttaa vahvennettua suoraa.

Ja tämän viimeisen apinoin aika suoraan fb:n ompeluryhmäläiseltä. Tuo oli vaan niin oman näköinen, että pakko oli saada pilkkupaita itsellekin :) Kaavana käytin Ottobren naisten mallia Summer Basic koossa M.
Tämän myötä oppia tuli lähinnä siisteydessä ja tarkkuudessa, mutta sitähän ei koskaan voi olla liikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi, kiitos!